یادداشت کمیل مزرعی

                صرفا برای آشنایی بیشتر با زندگی رهبر انقلاب نوشته شده است. و به نظرم کاربرد دیگری ندارد. مخصوصا این‌که سلیقه‌های شخصی رهبر را بیان کرده است. خواندن رمان‌های روسیه به ذائقه‌ی هر کسی خوش نمی‌آید. سلیقه‌ی رهبر و هر انسان دیگر مختص خودش است. از سلیقه تقلید کردن فاجعه است. مخصوصا در مطالعه.
نخواندید هم چیزی را از دست نداده‌اید.
        
(0/1000)

نظرات

حرفتون درسته و نباید از سلیقه‌ی افراد تقلید کرد. اما سلیقه همیشه صرفا سلیقه نیست بلکه پشتوانه منطقی و استدلالی داره. شما آیا از استدلال ایشان بر خواندن این کتب هم خبر دارید؟! ایشان درجایی می‌گویند من زیاد رمان خوانده‌ام اما از اینکه اوایل  هر رمانی را خواندم پشیمانم. بعدا ایشان بیشتر سراغ رمانهای تاریخی رفتند و با رمانهای تاریخی بسیاری که مطالعه کردند با تاریخ کشورها و فرهنگ مردمان جهان آشنا شدند. سلیقه بنده هم تقریبا همینه که صرفا برای گسترش دایره واژگان و تقویت تخیلاتم رمان نخوانم بلکه بهره ای هم از کتاب برده چه بهره‌ی علمی چه انسانی و معنوی. در کل رمانهایی که توصیه کردند پر بهره بودند و این است سلیقه‌ی رهبری! حالا اگر ما هم طبق این استدلال کتابی رو بخونیم درسته که علی الظاهر تقلید از سلیقه‌ی رهبریست اما در واقع تقلید از سلیقه‌ی خودمونه چراکه ما هم با استدلال و فکر تونستیم به این سلیقه برسیم.  ممکنه اسمش تقلید باشه ولی قطعا تقلید کورکورانه نیست. در ضمن رهبری صرفا به عنوان سلیقه شخصی اینا رو بیان نکردن بلکه حقیقتا روسیه و فرانسه در عرصه ادبیات داستانی در قله هستند.
یاداشت‌هایی که در بهخوان برای هر کتاب نوشته می‌شود در واقع همین نظرات و سلیقهٔ شخصی هست که نوشته شده ولی زمانیکه با استدلال بیان می‌شود حتما به انتخاب خوب و بهینه خواندن کتاب‌ها و استفاده مفید در وقت و انرژی مفید خواهد بود، مخصوصا اگر یادداشت از طرف یک فرد متخصص نوشته شده باشد. این طور نیست؟