یادداشت فاطمه عباسی 🇵🇸
1402/10/19
این یادداشت دربارهی این کتاب نیست! صوتی ایرانصدا دربارهی کتاب "تویی که نشناختمت" که دربارهی همین شهید بزرگوار است اما هیچجوره در بهخوان پیدایش نکردم اضافه هم نتوانستم کنم. تاثیر از آن کتاب قدری بود که ترغیب شدم خلاف معمول در اینجا یادداشت بنویسم. کتاب؛ البته آن کتاب گمنام در بهخوان! مجموعه خاطرات با روایان مختلف است که تقریبا روی سیر زمانی خاصی پیش میرود. با وصف کودکی ایشان در قم شروع میشود و به دوران مبارزات منتهی به انقلاب اسلامی میرسد. پس از انقلاب ایشان در حوزهی فرهنگی در کردستان فعالیت میکنند. پیش از انقلاب رشتهی فیزیک دانشگاه اراک میخوانده اند و پس از بازگشت به تهران و فعالیتشان در سپاه، انتقالی میگیرند برای دانشگاه شهید بهشتی. ارشد هم بعد از تاهل در اصفهان میخوانند؛ بعد با قدری فاصله مقطع دکتری. برای اهل علم این نکته خیلی تکان دهنده است که تز دکتری ایشان آشکارسازی پادنوترینو بوده است! تقریبا از قبل از کارشناسی ارشد فعالیت در حوزهی فیزیک داشته اند در دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دانشگاه مالک اشتر و سپاه و وزارت دفاع. حلقهی ایشان و شهیدان علیمحمدی و شهریاری و رضایی نژاد و دکتر فریدون عباسی در کتاب به نیکی تصویر شده است. در کتاب با سازمانهای سپند و آوا و چند اندیشکدهی خاص آشنا میشوید. جالب است بدانید پایهگذاری انجمن آکوستیک ایران توسط ایشان بوده است و نپیوستن ایران به معاهدهی CBTB با ذکر عللی توسط ایشان که در دنیا صدا میکند، محقق میشود. فضای فکری بسیار متفاوت ایشان و دیدگاهشان نسبت به دست یافتن به علم نیز مایهی فخر است. معتقد بودند علمی که به دست میآوریم باید در بستر فسلفهی اسلامی و تمدن ایرانی بارور شود تا با علوم غرب متفاوت باشد و اثرگذارتر.
فاطمه عباسی 🇵🇸
1402/10/19