یادداشت سیده محدثه موسوی
1403/6/11
کتاب به روایت اتفاقاتی که بعد از واقعه کربلا رخ دادن میپردازه و گهگداری به عاشورا و حتی زمان امام علی (ع) هم گریزی میزنه. اولین چیزی که توجه شخص من رو به این مجموعه جلب کرد همین برههی تاریخی انتخاب شده بود. برههای که کمتر راجع بهش صحبت شده ، اغلب زیر سایهی وقایع عاشورا گم شده و اونطور که باید و شاید بهش نپرداختیم.🧐 و اما بعد... بخشهایی کتاب از زاویهی دید شیطانه که به نظرم یکی از جالبترین قسمتهاش محسوب میشه. این تیکهها یه زبان آمیخته به طنز دارن و طرح و نقشههایی که شیطان ریخته رو بیان میکنن.😅 توصیفات ادبی کتاب و کلمات و جملاتی که به کار برده شدن خیلی زیبان و به شدت به دل میشنن، طوری که گاهی میدیدم دارم خط به خط کتاب رو هایلایت میکنم😁 اما جاهایی هم هست که نویسنده اندکی بیش از حد بالای منبر رفته و یک حرف رو بارها و بارها (به معنای واقعی کلمه!) تکرار کرده که از یه جایی به بعد حقیقتا خستهکننده میشه🚶 مشکل دیگهای هم که داشتم این بود که احساس میکردم اون جایی که نویسنده از حکومت امام علی(ع) صحبت میکنه، ناقصه؛ به این معنا که اون وجه از حکومت رو که میپسندیده مطرح کرده و بخشهای دیگه رو (به هردلیلی) اصلا بهش نپرداخته! در صورتی که اینها مکمل همدیگه هستن، ترکیب اینهاست که حکومت امام رو تشکیل داده. قطعا کامل و جامع مطرح کردن یه همچین چیزی کار سختیه ولی اینطور مطرح کردنش هم میتونه تصورات غلطی رو در ذهن مخاطب ایجاد کنه🤷♂ ولی در نهایت، خوندن این کتاب علاوه بر اینکه با ادبیات قشنگش روحم رو نوازش داد باعث شد اطلاعات جدید و خوبی بهم اضافه بشه و شخصیتها و وقایع و روایاتی آشنا بشم که شاید فقط ازشون اسمی شنیده بودم و چیز بیشتری نمیدونستم.☺️ پینوشت: جا داره بگم که خیلی اسم کتاب رو دوست میدارم:) هم اسم جلد اول و هم عنوان کلی مجموعه🤌 البته طرح جلدها نیز:)
1403/6/11