محمد مقراضی

@khasragh

2 دنبال شده

2 دنبال کننده

به انجام خدمات فنی مشغولم

وقتی در مشهد دانشجو بودم، شنیدم دکتری هست به نام دکتر شیخ که رایگان ویزیت می کند و پولی از  بیمار نمی گیرد، و مردم هر قدر می خواهند، ویزیت می پردازند. پسرش، توی دانشگاه مشهد، هم دوره ما بود و دندان پزشکی می خواند. گاهی واحد های مشترک داشتیم. از دیگران شنیدم پدرش چهار مطب دارد؛ و با دوچرخه، از صبح به نوبت به مطب هایش می رود و بیماران را مجانی ویزیت می کند. دوست داشتم بروم و این دکتر را ببینم.
به عنوان بیمار به مطبش رفتم. شلوغ بود. معاینه کرد نسخه نوشت. پول ویزیت را گفت بروم پشت پرده پرداخت کنم. پرده ای آنجا نصب کرده بودند. رفتم پشت پرده آن. دیدم یک لگن گذاشته اند آنجا، و قدری پول خرد و اسکناس و تشتک نوشابه در آن است. کنار تشتک هم یک ظرف پر از تشتک نوشابه بود. کسی هم نبود. هر مریضی را که ویزیت می کرد، مریض می آمد پشت پرده، پولی در لگن می انداخت و می رفت. اگر هم پول نداشت، از تشتک ها می انداخت توی لگن تا صدا بدهد، و آنهایی که بیرون نشسته اند، حس کنند که او پول پرداخت کرده است و خجالت نکشد. ویزیت را توی ظرف انداختم و بیرون آمدم. می گفتند بقیه مطب هایش هم به همین شکل است.
روری که دکتر شیخ مرد، شاید بیش از دوسوم مردم مشهد در تشییع جنازه اش شرکت کردند؛ یعنی بزرگترین تشییع جنازه ای بود که برای هیچ آدم معروف و سرشناسی در مشهد برگزار نشده بود.
بریده ای از کتاب «پزشک پرواز» خاطرات دکتر محمد تقی خرسندی آشتیانی

موضوع مسلمان شدن و محجبه شدنه یه دختر آمریکاییه، من تا به حال فکر میکردم حجاب یک موضوعه اسلامیه ولی با مطالعه این کتاب متوجه شدم که این موضوع از ۴۵۰۰ سال قبل در میان اقوام و ملل مختلف وجود داشته و نیاز بشری یته و خلاصه اینکه این کتابو من به همه کتابخونها سفارش میکنم من از خوندن اون تا اینجا احساس خستگی نکردم اطلاعات خیلی زیادی ارائه میده ای کاش اون خانمهایی که بی حجابی را آزادی میدونن این کتابو میخوندن ولی افسوس که اکثرا تمایلی برای مطالعه ندارند. من انشاالله پس از پایان این کتاب قصد دارم یه بار دیگه هم اینو مطالعه کنم.
یادداشت هایی از این کتاب:
 موناشارن امریکایی: آزادی زنان برای ما افزایش درآمد، سیگارویژه زنان، خانواده یک نفره، ایجاد مراکز بحران تجاوز، عشق آزاد و زنان متخصص بیماریهای زنان را به ارمغان آورد؛ ولی در ازای آن، چیزی را به غارت برد که خوشبختی بسیاری از زنان در گرو آن است و آن وجود همسر و خانواده است.
تولستوی: علت زیاد شدن طلاق در اروپا که افکار عمومی را مشوش کرده، نبود پوشش است و این که مردان در اثر معاشرت با زنان، نسبت به همسر خود بی میل می شوند.

جان آدامز، دومین رئیس جمهور ایالات متحده امریکا در تاثیر شگفت روی یک ملت میگه:
با مطالعه تاریخ دولت هاو زندگی و رفتار آدم ها، به این نتیجه رسیده ایم که رفتار زنان قابل اطمینان ترین شاخص برای میزان پایبندی یک ملت به اخلاقیات و پاکدامنی است. یهودی ها، یونانی ها، سوئیسی ها و آلمانی ها زمانی هویت ملی و استقلال دولت هایشان را از دست دادند که پاکدامنی خانوادگی و حجب و حیای زنان شان از بین رفت.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

کتاب ها و سیگارها

تولد در توکیو: خاطرات اتسوکو هوشینو

تولد در توکیو: خاطرات اتسوکو هوشینو

ستاره ها چیدنی نیستند: برگرفته از زندگی یک دختر آمریکایی
        کتاب ستاره‌ها چیدنی نیستند عنوان جالبی دارد و  در بخش‌های انتهایی کتاب متوجه دلیل این نامگذاری می‌شویم که حس لذت‌بخشی بهمان می‌دهد. سارا دختر آمریکایی است که مطالبی در فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی و حجاب و ظلم‌هایی  که به زن ایرانی می‌شود، در فضای مجازی منتشر می‌کند.  در ادامه به او ماموریت داده می‌شود تا در جلسات مرکز مطالعات اسلامی نیویورک شرکت کند تا بتواند مطالب جدیدی برای نوشته‌هایش پیدا کند. او به همراه دوستش ماشا در جلسات سخنرانی خانم دکتر مجیدی شرکت می‌کند و به خاطر فطرت پاکی که دارد، تحت تاثیر صحبت‌ها قرار می‌گیرد.
اینکه سارا در آخر داستان تغییر کند، برایم کاملاً قابل پیش‌بینی بود اما قدم به قدم همراه شدن با سارا آن‌قدر برایم جالب بود که نمی‌خواستم کتاب را کنار بگذارم و دلم می‌خواست با داستان پیش بروم و از صفحه به صفحه‌اش لذت ببرم و سرگذشت سارا و ماشا را دنبال کنم. کار نویسنده‌ی کتاب برای پرداختن به موضوع پوشش و عفاف قابل تقدیر است هرچند به نظرم باید بخش داستانی کتاب را قوی‌تر و پرتعلیق‌تر می‌نوشتند. در عین حال کتابی است که برای مخاطب مخصوصاً مخاطب نوجوان جذابیت دارد و خوش‌بختانه به فروش خوبی هم دست پیدا کرده است.

نمیتونم بگم که یه رمان فوق‌العاده است که همه‌ی استانداردهای رمان‌نویسی رو رعایت کرده. ولی می‌تونم بگم نویسنده سوژه و موضوع جالبی رو انتخاب کرده و خواننده مشتاقه که داستان سارا و ماشا رو دنبال کنه.
یه چیزی راجع به این کتاب وجود داره که علیرغم کم وکاستی‌هایی که داره، مخاطب رو جذب می‌کنه....
سارا رو دوست داریم و همین‌طور ماشا رو.
به نظرم سارا یه دختر قوی و شجاعه. باهوش و زیباست....
اونقدر شجاعه که به دنبال حقیقت می‌ره و از تغییر عقیده و سبک زندگی نمی‌ترسه. تو این راه سختی‌های زیادی رو متحمل می‌شه اما دست از باورهاش برنمی‌داره.

حتی سخنرانی‌هایی که داخل کتاب گنجانده شده و مشخصه که هدفش دادن اطلاعات و آگاهی به خواننده درمورد بحث حجاب و پوششه هم جالبه‌. چون واقعاً از جنبه‌های مختلفی به موضوع زن نگاه شده و می‌تونه برای خیلی‌ها تازه و جذاب و مفید باشه. انتقادی که می‌شه به کتاب وارد کرد اینه که بخش سخنرانی‌ها کمی طولانی شده و ممکنه حوصله‌ی خواننده رو سر ببره و کتاب رو از حالت رمان خارج کنه. اما حتی در شاهکارهای ادبی جهان هم بخش‌های کسل‌کننده‌ی طولانی وجود داره که نویسنده از زبان شخصیت‌ها حرف و پیام خودشو به خواننده منتقل می‌کنه و ما مجبور می‌شیم از اون بخش‌ها سرسری رد بشیم تا ادامه‌ی داستان رو پیگیری کنیم! البته جذابیت‌هایی که داستان داره مثل رابطه‌ی عاطفی سارا و فرهاد و مشکلاتی که سر راه سارا و ماشا قرار می‌گیره، همچنان اون‌قدر پرکشش هست که هم‌راهی مخاطب رو تا به آخر داستان تضمین کنه.
کار آقای حبیب‌اللهیان قابل ستایشه و من براشون آرزوی موفقیت و تولید آثار بهتر و باکیفیت‌تر دارم.آثاری که هم از نظر محتوا و هم از نظر تکنیک قوی باشه و به زبان‌های دیگه‌ی دنیا هم ترجمه بشه و در دسته‌ی شاهکارهای ادبی قرار بگیره😊

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.