معرفی کتاب دوست نابغه ی من: کودکی، نوجوانی اثر النا فرانته مترجم سارا عصاره

4.2

ناشر
نفیر
1399/10/10

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

النا فرانته، از پرفروش­ترین و محبوب­ترین نویسندگان ایتالیا و جهان، در رمان مسحور کننده و پر بار «دوست باهوش من» دوستی­ای را تصویر می­کند که عمری به درازا می­کشد. از طریق زندگی این دو دوست، نویسنده با چیره­دستی داستان تغییر تدریجی محله و شهر و کشور را نیز روایت می­کند. فرانته با تصویر صادقانه خشونت، عشق و اعتماد جاری در زندگی ثابت می­کند از مهم­ترین داستان­نویسان معاصر ایتالیاست.
«دوست باهوش من» نخستین کتاب از سری رمان­های ناپل النا فرانته است.
گیرا، غریزی و بی­واسطه...آزمون جذاب قدرت...
لس­آنجلس تایمز
شاهکاری بی­چون و چرا...با دست گرفتنش نمی­خواستم هیچ­کاری انجام دهم بجز دنبال کردن زندگی لی­لا و لئو.
جومپا لاهیری
فرانته شبیه دیگر نویسندگان نیست، نه به خاطر این­که نوآور است، بلکه به این دلیل که نگران حرف دیگران نست و به طرزی وحشتناک و به جد صادق است.
می­تا پروتکتور
عالی. کشف دوستی پر چالش و آتشین بین لی­لا و النا...
بخش ادبی تایمز
رمان­های فرانته بسیار شخصی­اند و زنجیره­­ای از اعترافات بی­پرده را در برابر چشمان خواننده قرار می­دهند.
جیمز­وود-نیویورکر

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به دوست نابغه ی من: کودکی، نوجوانی

[بیست‌وپنج از صد]

النا فرانته را کسی نمی‌شناسد. یک‌جا درباره‌ی همین ناشناس‌بودن گفته: کتاب‌ اگر خوب باشد، برای شناخته‌شدن به نویسنده‌اش نیاز ندارد و راست هم گفته. این کتابی که من خواندم مُشک بود و عطار لازم نداشت.
دوست اعجوبهٔ من، اولین رمان از چهارگانهٔ ناپلی است. چهار رمان که در محله‌ای در ناپل ایتالیا می‌گذرند و نویسنده معتقد است همگی یک رمانند. [می‌شود حرفش را جدی نگرفت. این‌یکی که من خواندم شخصیتی مستقل و پایان‌بندی قابل‌قبولی داشت].

هر چهار رمان داستان کودکی تا بزرگسالی دو دوست را از زبان یکی‌شان تعریف می‌کند و روایت آنقدر قوی و ظریف است که می‌توانی خیلی جاها کتاب را ببندی و به نویسنده بگویی:  «چطور انقدر چیره‌دستانه احوالات بی‌اسم آدمیزاد را روایت می‌کنی؟»

هنوز نمی‌دانم چرا ولی کتاب برای من خیلی حال‌وهوای رمان‌های کلاسیک را داشت. شاید به‌خاطر زیاد پرداختنش به جزئیات که البته دلپذیر هم بود.
نکتهٔ دوست‌داشتنی دیگر اینکه فرهنگ سنتی مردم ایتالیا به فرهنگ ما بی‌شباهت نیست و حس می‌کنی محله‌ای که نویسنده ازش حرف می‌زند، خیلی به خانه‌ات دور نیست.

هنوز مرددم که جلدهای بعدی را حالا بخوانم یا نه. کتاب از اینطور کتاب‌هایی است که جان می‌دهد برای گذراندن عصر‌های پاییز و زمستان.

#کتاب_های_1403

پسر لی لا چرولو با دوست مادرش یعنی النا گرکو تماس می گیرد و اعلام می کند لی لا ناپدید شده با شنیدن این خبر النا شروع میکند به تعریف کردن و نوشتن از خاطراتش با لی لا و آنچه بر آنها گذشته است.
فرانته در اولین جلد از چهارگانه ناپلی اش ابتدا تصویری کلی از محله ای که سیر اتفاقات در آن رخ می دهد ارائه می دهد؛ محله ای خشن ،کوچک و فقیر .
دوران کودکی و نوجوانی از نحوه شروع دوستی لی لا و النا از ابتدا ، تفاوت شخصیت های این دو و تناقضاتی که در احساسات النا و لی لا نسبت به هم وجود دارد با ذکر جزئیات تعریف می شود.
النا فرانته در این کتاب دست به خلق شخصیت های زیادی زده ولی اینگونه نیست که صرفا در داستان حضور داشته باشند بلکه تمام شخصیت ها جزء به جزء احساساتشان و خصوصیاتشان توصیف می شود و کنش و واکنش هر کدام از آنها مناسب خود او طراحی شده است.
در واقع آنچه بیشتر از همه در کتاب دوست اعجوبه من خودنمایی می کند همین است که چگونه نویسنده انقدر با ریزبینی احساسات لی لا ، النا و تمام شخصیت ها را در مورد بی اهمیت ترین تا مهمترین اتفاقات بیان می کند.
النا فرانته از هیچ موقعیتی به سادگی نمی گذرد و سیر تحولات را در احولات یک دختر از کودکی تا نوجوانی، تحولات محله ای که در آن زندگی میکنند با نکته سنجی برای ما بازگو می کند .
نکته دیگر اینکه با تعریف مراحل مختلفی که لی لا و النا در زندگی می گذرانند ما میبینیم که جبر خانوادگی چگونه دو دختر را که مانند هم درسخوان، باهوش و عاشق کتاب خواندن بودند و آرزویشان این بود که با هم یک کتاب بنویسند را در مسیر های متفاوتی از زندگی قرار می دهد و شاهد این هستیم که النا چگونه این دو موقعیت متفاوت را روایت می کند ، گاهی به دوستش حسادت می کند و گاهی به خود افتخار می کند.