معرفی کتاب امواج اراده ها اثر راضیه عزیزی

امواج اراده ها

امواج اراده ها

راضیه عزیزی و 4 نفر دیگر
4.0
10 نفر |
6 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

24

خواهم خواند

21

شابک
9786226689830
تعداد صفحات
280
تاریخ انتشار
1400/1/2

توضیحات

کتاب امواج اراده ها، ویراستار منیره زین العابدینی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به امواج اراده ها

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به امواج اراده ها

یادداشت‌ها

          کتاب جالبیه. تو حوزه‌های مختلفی که پیشرفت‌های چشم‌گیری در سال‌های گذشته داشته‌ایم، تعدادی روایت از روند شکل‌گیری و تطورش نقل کرده. حوزه‌هایش متنوع هستند و از این جهت کتاب خسته‌کننده نیست و سریع خورده می‌شود!
شاید همان‌طور که از اسم کتاب برمی‌آید، هدف اصلی نویسندگان کتاب تزریق نوعی روحیه و انگیزه برای پیشرفت بوده باشد؛ اما به نظرم دقت به برخی زوایای روایت‌ها می‌تواند نکات جالبی دیگری نیز داشته باشد. مثلاً این‌که شکل‌گیری پژوهشگاه رویان با حمایت شخص آقای خامنه‌ای بوده است و ظاهرا از طریق رابطه‌ای که مرحوم آشتیانی با یکی از نزدیکان رهبری داشته‌اند، صورت می‌گیرد. خب یک برداشت جالب از این نکته، میزان اعتماد ایشان به یک تیم جوان و تازه‌کار است. سؤال دیگری که در این‌باره می‌توان پرسید این است که چقدر تیم‌های مستعد دیگری بوده‌اند که دست‌شان به مسئول بلندپایه‌ای نرسیده و نتوانسته‌اند کارشان را عملی کنند؟ آیا اگر آن آشنای مشترک بین مرحوم کاظمی آشتیانی و رهبری نبود، ممکن نبود که پژوهشگاه رویان دیرتر سرپا شود؟ آیا نهادهای ما به صورتی هست که امثال پژوهشگاه رویان بتوانند به قاعده تولید شوند؟ (و کلی سؤال و نکتهٔ سیاست‌گذارانه و غیر آن که می‌توان از لابه‌لای روایت‌های کتاب بیرون کشید.)
        

2

          اصلا تمام دعوا سر همین است. 

همین که اگر اراده کنیم میتوانیم یا نمیتوانیم؟ 
اجازه داریم اراده کنیم و بتوانیم یا اجازه نداریم؟ 
چه کسی میتواند بگوید که اجازه نداریم؟ 

الان هیچکس.  ولی زمانی بود در این مملکت که نمی گذاشتند ایرانی اراده کند،  نمی گذاشتند از یک جایی جلوتر برود.  نمی گذاشتند اراده ها جمع شوند و موج درست کنند و خراب کنند و بسازند و پیش روند. 
استعداد بود،  توانمندی بود اما باور نبود. 
باور اینکه خودمان میتوانیم نبود. 
و افسوس که هنوز هم هستند دیرباورانی که استعداد و توانمندی ایرانی را نمیبینند و از دهان هایشان جز طعنه و تحقیر به...  به چه کسی؟  به خود،  بله جز تحقیر خود از دهان هایشان بیرون نمی آید. خود باخته و خود فروخته اند. 

امواج اراده ها کاری از انتشارات راهیار که در 280 صفحه به چاپ رسیده است و از تاریخ شفاهی پیشرفت برایمان میگوید. 
از نمیشودها و نمیتوانیم هایی میگوید که عده ای تبدیلش کردند به میشود و میتوانیم و بعد هم شد و توانستیم. 
از دست های خالی و امکاناتی که نبود می گوید و از باور و همت و غیرت و نبوغی که بود... 

و همه دعواها با ایران بر سر همین است که چرا اراده کردید،  چرا خواستید و چرا توانستید
        

12

          در زیر تیتر کتاب هم ذکر شده است که «گوشه‌ای از اراده و توان ایرانی به سمت خودکفایی و پیشرفت». این کار فاخر که اولین اثر با موضوع ایران پیشرفته ذیل محور تاریخ شفاهی پیشرفت است، به همت آقایان میلاد حبیبی و پژمان عربی گردآوری و توسط خانم راضیه عزیزی نگاشته شده است. کتاب به فصول مهمی از تاریخ پیشرفت ایران عزیز ما پرداخته است.
«صنایع نظامی» (صنعت موشکی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، جنگ الکترونیک)، «صنعت هسته ای»، «علوم پزشکی» (پژوهشگاه رویان، پیشرفت‌های پزشکی، «دیپلماسی و مدیریت» (دیپلماسی پیشرفت، مدیریت پیشرفت)، «فناوری و صنعت» (مهندسی رزمی، نانو، دانش بنیان، فناوری فضایی) از جمله عرصه‌های مهم و قابل اعتنا است که کتاب به آنها پرداخته است. علاوه بر روانی و گویایی متون و اشاره به نقاط قوت، دستاوردها و پیشرفت‌ها در حوزه‌های گوناگون، ویژگی مهم کتاب این است که راویان خود بر فراز کارها و بر مصدر امور بوده‌اند و همین امر، حقانیت، سندیت و اتقان مطالب را موجب شده است. این کتاب به ما می‌آموزد که چگونه از تهدیدها، فرصت بسازیم و موانع را چطور با تدبیر و حوصله از میان برداریم و در دنیای پیچیده امروز و در میان امواج سنگین دشمنی‌ها و دروغ‌ها و تحریم‌ها و از همه بدتر موانع داخلی و تنبلی‌ها و عدم خودباوری‌ها و سنگ اندازی‌ها و بی‌اعتنایی‌ها و... با اراده و فکر و شوق و خودکفایی و... موج آفرینی و افتخارآفرینی کنیم. این کتاب را باید یکی از خروجی‌های خوب و محوری دفتر مطالعات به حساب بیاوریم.
        

0