یادداشت حسن مجیدیان

در زیر تیتر کتاب هم ذکر شده است که «گوشه‌ای از اراده و توان ایرانی به سمت خودکفایی و پیشرفت». این کار فاخر که اولین اثر با موضوع ایران پیشرفته ذیل محور تاریخ شفاهی پیشرفت است، به همت آقایان میلاد حبیبی و پژمان عربی گردآوری و توسط خانم راضیه عزیزی نگاشته شده است. کتاب به فصول مهمی از تاریخ پیشرفت ایران عزیز ما پرداخته است.
«صنایع نظامی» (صنعت موشکی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، جنگ الکترونیک)، «صنعت هسته ای»، «علوم پزشکی» (پژوهشگاه رویان، پیشرفت‌های پزشکی، «دیپلماسی و مدیریت» (دیپلماسی پیشرفت، مدیریت پیشرفت)، «فناوری و صنعت» (مهندسی رزمی، نانو، دانش بنیان، فناوری فضایی) از جمله عرصه‌های مهم و قابل اعتنا است که کتاب به آنها پرداخته است. علاوه بر روانی و گویایی متون و اشاره به نقاط قوت، دستاوردها و پیشرفت‌ها در حوزه‌های گوناگون، ویژگی مهم کتاب این است که راویان خود بر فراز کارها و بر مصدر امور بوده‌اند و همین امر، حقانیت، سندیت و اتقان مطالب را موجب شده است. این کتاب به ما می‌آموزد که چگونه از تهدیدها، فرصت بسازیم و موانع را چطور با تدبیر و حوصله از میان برداریم و در دنیای پیچیده امروز و در میان امواج سنگین دشمنی‌ها و دروغ‌ها و تحریم‌ها و از همه بدتر موانع داخلی و تنبلی‌ها و عدم خودباوری‌ها و سنگ اندازی‌ها و بی‌اعتنایی‌ها و... با اراده و فکر و شوق و خودکفایی و... موج آفرینی و افتخارآفرینی کنیم. این کتاب را باید یکی از خروجی‌های خوب و محوری دفتر مطالعات به حساب بیاوریم.