معرفی کتاب مسلمین‌ شیعه‌ در لبنان‌: فعالیتها و مقالاتی‌ از امام‌ موسی‌ صدر. اثر undefined

مسلمین‌ شیعه‌ در لبنان‌: فعالیتها و مقالاتی‌ از امام‌ موسی‌ صدر.

مسلمین‌ شیعه‌ در لبنان‌: فعالیتها و مقالاتی‌ از امام‌ موسی‌ صدر.

4.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

1

ناشر
شابک
2979984771358
تعداد صفحات
191
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        کتاب مسلمین شیعه در لبنان نخستین بار در سال ۱۳۵۱ ، همزمان با حضور یک‌ماهه سید موسی صدر در ایران و با تکیه بر صحبت ها و گفتگو با ایشان نگاشته شده است و شامل سخنان و مقالاتی از امام موسی صدر به همراه مستندات تاریخی از شرایط لبنان است . این کتاب در فروردین ۱۳۶۲ به چاپ دهم رسیده است.

رده بندی کنگره
‏‫‬‭‬‭‭BP16/5‬‏‫‬‭‭/د6‮م‌‬5 1362‬
رده بندی دیویی
‏‫‬‭‬‭‭297/9165692‬
شماره کتابشناسی ملی
‭م‌82-25636
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مسلمین‌ شیعه‌ در لبنان‌: فعالیتها و مقالاتی‌ از امام‌ موسی‌ صدر.

لیست‌های مرتبط به مسلمین‌ شیعه‌ در لبنان‌: فعالیتها و مقالاتی‌ از امام‌ موسی‌ صدر.

مردی برای همیشه: نمایشنامه ای بر اساس زندگی امام موسی صدرعصایت را به میله های زندان بزن، موسی: زندگی نامه امام موسی صدرهفت روایت خصوصی از زندگی سید موسی صدر

مردی برای همیشه ...

8 کتاب

امام موسی صدر را باید خواند . بارها و بارها ... ترتیب کتاب ها را بر اساس ترتیبی که کاملا اتفاقی و بدون برنامه قبلی مطالعه کردم ، چیدم. ترتیبی که اگرچه انتخاب شده نبود اما سفر قشنگی بود به شوق دیدار با یک مرد واقعی و بی نهایت‌ زنده ... اولین بار نمایشنامه نازک و کم قطری را خواندم ؛ "مردی برای همیشه" ، و برداشت من این‌بود که شخصیت کتاب نمی تواند وجود خارجی داشته باشد . آدم های معمولی و‌معاصر که این قدر دلنشین نخواهند بود! اما روی جلد کتاب حرف از یک‌شخصیت و یک‌نام واقعی بود . "عصایت را به میله های زندان بزن موسی" را سال ها بعد و به خاطر عنوان جذاب و قیمت مناسبش تهیه کردم ولی یک شب تا صبح مرا بیدار نگه داشت. چون نمی شد تمام نکرده رهایش کرد . روایتی از جامعه لبنان بود ، مستند و با مدرک . از قبل و بعد صدر و جریان‌سازی و تحولی که در یک‌جامعه شیعه بنا کرده بودند. جرقه و محبتی که بعد از این کتاب ایجاد شد تا امروز خاموش نشده ، الحمدلله♡ بعد از آن به سراغ خود آثار امام رفتم و بعد از مقداری مطالعه _که لیست و فرصتی جداگانه برای تعریف کردن لازم دارد_ باز هم به یک‌ کتاب با فضای خاطره گویی و زندگینامه برخوردم."هفت‌روایت خصوصی" و چقدر این‌روایت ها دلنشین بودند. از آن دست خاطراتی که‌نباید در سینه افراد بمانند و خاک‌بخورند. از آن‌خاطره هایی که همیشه جای خالی شان را حس کرده بودم و باید می شنیدم. چقدر توی دلم نویسنده و مولف کتاب را تحسین کردم که نگذاشته بود این منابع دسته اول تاریخ شفاهی از انسان واقعی هم عصر ما ، از دست برود و ناخوانده باقی بماند. یک‌شب در سفر با قطار ، درست وقتی در دل تاریکی شب به مناظر اطراف خیره میشوی ، مجموعه پادکست های زندگی امام موسی صدر از "رادیو مضمون" را با صدای پس زمینه تلق و تولوق قطار گوش دادم . تجربه خوبی بود برای شنیدن از شخصیت و زمانه امام ، یک‌انتخاب با سلیقه و پرمحتوا ... "شب رنج موسی" یک‌رمان است آمیخته با عناصر خیال با تکیه بر پایه هایی از واقعیت. تقریبا هیچ رمان دیگری نیست که بخواهد از موسی بگوید . نه از روزهای خوش کودکی و نوجوانی اش، نه از صبح درخشش در لبنان و نه از شب رنجش! انگار هیچ یک‌از نویسندگان مطرح ما ترجیح نداده اند به حیطه ای از خاطرات و زندگی ایشان با پای خیال یا بال هنر وارد شوند. ربوده شدن و سرنوشت مبهم امام ، زخمی عمیقی ست که کهنه نمی شود و بر پیکره جوامع معاصر شیعه جوش نمی خورد...شب رنج موسی تلاش می کند وقایع بعد از ربوده شدن امام را به تصویر بکشد و با بیانی نسبتا پیچیده و شخصیت های متعدد گوشه ای از حوادث لبنان و لیبی پس از ربوده شدن امام را به مخاطب عرضه کند. رمانی که کمی پیچیده ، خوش خوان ، همراه با ضربه و کشش ، اما ناکافی ست ... امیدوارم به این لیست کتاب های جدیدی اضافه شود . کتاب هایی که پر از معنا باشند و گوشه های جدیدی از شخصیت و زیست امام را برای ما که هرگز ایشان را ندیده ایم ، نشان دهند. امید دارم آخرین کتاب این لیست را پس از نابودی رژیم جعلی اسرائیل ، اضافه کنم.کتابی که سرگذشت مرد بزرگ‌شیعه را برایمان روشن می کند ؛ مردی که اگرچه در مقطعی از تاریخ گمشده است اما حیات او همواره جاری ست ، مردی برای همیشه ....

73

یادداشت‌ها

          یک‌ تجربه فوق اتفاقی! 
آدرس و شماره مشخصی دستم بود، البته اسکرین شات موبایلم ، داخل کتابخانه دانشگاه . طبق عادت همیشگی می خواستم مستقیم سر همان‌قفسه و شماره بروم و کتاب مورد نظرم را بردارم. اما این کتاب کاهی با جلد قرمز رنگ از ردیف کتاب ها کمی بیرون زده بود و چشمم را گرفت. عنوانش را که خواندم مصمم شدم امانت بگیرمش. بدون اینکه محتوی خاصی از آن‌انتظار داشته باشم ، فکر می کردم به تورقی تمام شود. اما مقدمه کتاب شگفت زده ام‌کرد...

کتاب چاپ ۱۳۵۱ است ، پیش از انقلاب . در آن سال ها ، امام موسی صدر سفر یک ماهه ای به ایران دارد و گزارشی از فعالیت هایش در لبنان را در طی این اقامت یک‌ماهه و گفتگو با شخصیت های ایرانی بیان می کند . نشری هم تصمیم می گیرد که این گزارش ها را منتشر کند ، در تعداد نسخه های محدودی که از چند صد عدد بیشتر نبود. کتاب به چندین چاپ بعدی هم می رسد، اما سال هاست  چاپ تمام است.

خوشحالم که ترتیب اتفاق ها ، من رو به این منبع دسته اول رسوند. مطالعه اش برای من لذت بخش بود ، متن سخنرانی های امام موسی صدر در جمع مردم برانگیخته و برپاخاسته لبنان و حوادث روز جنوب  را تا به حال هیچ جای دیگری به این سبک نخوانده بودم. متن ساده و روانی داشت و گزارش بی تکلفی بود. کاغذ کاهی و حروف چاپی کمرنگ شده هم برای خودشون قصه ای داشتند. آخر کتاب دو سه تا کارت امانت پرشده از سال های خیلی قبل باقی مونده بود و اسم دانشجوهایی که این کتاب رو مدتی به امانت برده بودن. یادم بمونه قبل از تحویل کتاب.  اسم خودمو روی کارت های امانت بنویسم ، یادگاری!
        

9

          به پایان آمد این دفتر....
این کتاب رو دوست بامعرفتی از کتابخونه دانشگاه خودشون امانت گرفت و به دست من رسوند. (خودش خونده بود، رفیق با معرفت همینه! تنها خوری نمی کنه! )
کتاب چاپ اسفند 1351 هست و به تعداد 3000نسخه منتشر شده. من و این دوست بزرگوار جای دیگه ای پیداش نکردیم.
موضوع کتاب گزارشی از فعالیت های امام موسی صدر در لبنانه. گزارشی مختصر، کمی پراکنده اما گام به گام.
محتوای کتاب از این جنبه که فعالیت های امام رو قدم به قدم دنبال کرده بود برام مفید بود. کلا خیلی دنبالش بودم که بدونم امام موسی صدر وقتی وارد جامعه ای با اون وضعیت شده بودن با چه گام هایی شروع کردن و چطور پیش رفتن تا شیعه رو احیا کنن. این گزارش خیلی مختصر اما روشن و واضح درباره بافت جمعیتی لبنان و مشکلات شیعه در لبنان توضیح داده بود و با اون توضحیات من تازه حکمت بعضی کارهای امام موسی صدر رو فهمیدم.
یک کم مطالب تکراری هم داشت اما خیلی نه.
یکی از بزرگترین مزیت هاش آوردن سخنرانی های عمومی امام موسی صدر بود. امام موسی صدر رو توی کتاب هاشون-که البته جمع آوری شده سخنرانی هاشون هستن-در قامت یک تئوریسین و عالم دینی می بینیم. اما با خوندن سخنرانی های امام توی این کتاب انگار برای اولین بار با وجه انقلابی امام مواجه شدم. سخنرانی های امام در تظاهرات روز جنوب یا منشور بعلبک سخن رهبریه که ملت خودش رو مورد خطابه قرار می ده. تبینی هست اما فقط در مقام تبین نیست و جنبش زاست. بلاتشبیه مثل خطبه های حضرت امیرالمومنین.
خود کتاب هم برام به خودی خود جالبه. دوست دارم با نویسنده ش آشنا بشم و ببینم داستان انتشار این کتاب چی بوده و این کتاب  بین چه قشری توزیع شده و کلا مسئله جهان اسلام چقدر دغدغه شون بوده.
به هرحال خوندنش باارزش بود. 
        

7