حضرت حجت عجل الله فرجه

حضرت حجت عجل الله فرجه

حضرت حجت عجل الله فرجه

4.6
41 نفر |
22 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

93

خوانده‌ام

59

خواهم خواند

128

شابک
9786226947695
تعداد صفحات
696
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        مجموعه بیانات آیت‌اللّٰه بهجت پیرامون حضرت ولی ‌عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف

پس از سالیانی پیگیری و تلاش دست‌اندرکاران و پژوهشگران مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیت‌اللّٰه بهجت، همزمان با ایام سالگرد ارتحال ملکوتی آن فقیه عارف، منتشر شد.

با توجه به اهمیت ویژه موضوع مهدویت، این مرکز بر آن شد کتابی با محوریت حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف، برگرفته از گفتار و سیره فقیه عارف و معلم بزرگ اخلاق و عرفان، حضرت آیت‌الله‌ بهجت قدس‌سره منتشر سازد.

کتاب «حضرت حجت عجل‌الله تعالی فرجه الشریف»، حاوی عصاره‌ای از سیره و زندگانی عالمی بزرگ و عارفی پارسا و چکیده‌ای از نود سال تحصیل علم و جهاد اکبر و تثبیت اخلاص و نزول توفیق الهی است.
      

لیست‌های مرتبط به حضرت حجت عجل الله فرجه

فریادرسآثار اعتقاد به امام زمان (ع)شجره طوبی

ذخیره خدا

17 کتاب

اعتقاد به منجی یکی از فطری‌ترین مفاهیم دینی است که در همه ادیان ابراهیمی و حتی غیرابراهیمی جایگاه ویژه دارد، هرقدر هم که زمان به پیش می‌رود اقبال و احساس نیاز و تشنگی نسبت به آن افزایش می‌یابد. همچنان در هر امری که تقاضای زیاد شود عرضه محصولات کم‌کیفیت یا بدلی نیز فزونی می‌گیرد، در مباحث مهدویت نیز چنین است و ضرورت رجوع به آثاری پیراسته و متقن (در عین داشتن جذابیت) بیشتر حس می‌شود. برای تهیه این بسته مطالعاتی ابتدا مفاهیم مهدویت ذیل ۴ دسته کلی مبانی اعتقادی مهدویت وظایف منتظران علائم ظهور و شرایط و فتنه‌های آخرالزمان انحرافات مهدویت قرار گرفت و مرتبط با این مفاهیم برترین آثاری که به تازگی منتشر شده‌اند احصا شد و از سطح مقدماتی تا پیشرفته دسته‌بندی شدند و بهترین آن ها گزینش و معرفی شده است. مجددا تاکید می‌شود که در این بسته، ترتیب خوانش کتاب‌ها مهم است و اگر مخاطب به ترتیب این سیر را برای مطالعه در بحث مهدویت طی نماید. ان‌شاءالله و به حول و قوه الهی می‌تواند نگاه و دیدی جامع همراه شور و شعور به مباحث مهدویت پیدا نماید.

1

یادداشت‌ها

          این کتاب پر است از توصیه‌های آیت‌الله بهجت که با بیان‌های مختلف از ما می‌خواهند حضرت غایب (عج) را حاضر و ناظر بدانیم، توبه کنیم و برای فرج دعا کنیم. این حرف‌ها در جامعه ما زیاد گفته شده‌اند، ولی شاید شنیدن از آیت‌الله بهجت، تأثیر بیشتری روی خواننده بگذارد. مخصوصاً که ایشان به یکی از نزدیکان‌شان گفته بودند:

» یکی از عنایات خدا به بنده از قدیم و در جوانی این بود که کسانی را که خدمت حضرت (عج) تشرف پیدا کرده‌اند، می‌شناسم؛ ولو یک بار در عمرش باشد!

این بخش از کتاب هم بسیار قابل توجه بود:

» سوال: نقل شده است که حضرت‌عالی فرموده‌اید من به جوانها بشارت می‌دهم که زمان ظهور نزدیک است. جوان‌ها حضرت مهدی (عج) را می‌بینند؛ حضرتعالی چنین مطلبی را فرموده‌اید؟
جواب: نه، من چنین چیزی نگفتم! [البته انسان] باید احتمال این را بدهد که آن حضرت (عج) مثلا فردا ظهور می‌کند؛ یعنی با وقوع علائم حتمیه.

این نکته را هم امیدوارم به خاطر بسپرم:

» از آداب زیارت این است که بدانیم فرقی بین حیات و ممات معصومین (ع) نیست.

متأسفانه در این کتاب، صحبت‌های آیت‌الله بهجت طوری گردآوری شده‌اند که هر نکته از حرف‌های ایشان بارها و بارها و بارها نوشته شده است. مشکل بزرگتر هم این است که تقریباً نیمی از مطالب این کتاب قطور را گردآورنده به تشخیص خود تألیف کرده است.
        

5

📚 از اولی
          📚 از اولین کتاب‌هایی که در موضوع مهدویت (به صورت نیمی عمومی و نیمی تخصصی) مطالعه کردم.
❤️ کتاب بسیار ارزشمندی که به نظرم خوندنش برای هر مسلمانی میتونه گشاینده مسیرهای پر ارزشی توی زندگی باشه...
📌 اما درباره محتوا، در بخش مهمی از کتاب به مجموعه بیانات و اشارات آیت الله بهجت درباره حضرت ولی عصر پرداخته شده، اما کتاب توی این موضوع محدود نشده و در کنار این مطالب، اشاراتی به تشرفات اشخاص دیگر هم (با ذکر دقیق منابع و روایات) شده است. همچنین یکی از مهم‌ترین وجوه این کتاب، اشاره به برخی از بهترین کتب حوزه مهدوت هستش که برای ما افراد عادی که خیلی تخصصی در این حوزه نداریم، میتونه بسیار راه گشا باشه.
در بخش دیگری از کتاب هم به شبهات و سوالات پر تکرار مطرح شده در حوزه مهدویت پرداخته شده و بر اساس نظرات آیت الله بهجت به آن‌ها پاسخی جامع و مانع داده شده است. شبهاتی که اهل سنت در این حوزه وارد کردن رو هم با شیوه‌ای محکم و با استناد به منابع خود اهل سنت پاسخ داده که از این منظر هم دارای محتوای با ارزشی است.
_____
برخی از گزیده‌هایی که از کتب مهم مهدویت مثل "کتاب غیبت" و "کمال الدین" در این کتاب آورده شده، در نوع خودشون برای کسانی که در این حوزه اطلاعات کاملی ندارن، مناسبه و من به شخصه کنجکاو شدم درباره این کتاب‌های مهم شیعه و نویسندگان اونها مثل شیخ صدوق، شیخ طوسی، علامه حلی و ... بیشتر بخونم.
در آخر باید بگم که خودم با خوندن این کتاب متوجه شده که ما شیعیان چه نعمت‌های بزرگی رو داریم و ازشون بهره می‌بریم که برای اون‌ها باید هر روز شکر گذار باشیم.
ممنون از اینکه این یادداشت رو تا آخر خوندید
_____
💚 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 💚
        

25

          سلام و نور
کتاب اطلاعات روایی خوب و  مستندی  که بیشتر سندها هم از کتابهای اهل سنت هستش میدهد در مورد وجود نازنین حضرت حجت عج، دوران غیبت و انتظار ، وظایف منتظر وهرچه که به نوعی به امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف مربوط می شود.
مطالب همه از صحبتها و سخنرانیهای آقای بهجت رحمت الله علیه پیاده شده  اما اصلا سخت و غیر قابل فهم نیست. 
نکات جدید و نویی هم در کتاب مطرح شده که تا به حال به گوشم نخورده بود .
تنها ایرادی که کتاب داشت تکرار برخی مطالب بود که شخصی که کتاب رو نوشته میگوید که به علت مهم بودن مطالب خود آقای بهجت  این مباحث رو بارها و بارها در جاها و زمانهای مختلف تکرار میکردند و برای همین ایشان (نویسنده) هم این تکرار رو به کتاب منتقل کرده بودند که واقعا لزومی نداشت 😐
به هر روی از خوندنش راضیم چون بهم اضافه کرد هم به علم و آگاهیم و هم به ایمان و اعتقاداتم . در نتیجه دوستش داشتم و کتاب رو  به هرکسی که میخواد تکلیفش رو در زمان غیبت بدونه  پیشنهاد میدم‌.
        

10

          وقتی گوینده، عالمی ربانی و فقیهی مسلّم و عارفی روشن‌ضمیر نظیر مرحوم آیت‌الله بهجت قدس‌سره باشد و موضوع صحبت، شخص اول عالم امکان، حضرت بقیة‌الله‌الاعظم ارواحنا‌فداه، قطعاً اثری بسیار نفیس و گران‌بها خلق خواهد شد. در این کتاب کم‌نظیر (که تحقیق و نگارش آن، سه سال به طول انجامیده) برخی از مهم‌ترین سؤالات اساسی در موضوع مهدویت از لسان آن شخصیت کم‌نظیر دوران معاصر، پاسخ داده شده، پرسش‌هایی نظیر: آیا در عصر غیبت کبری امکان رؤیت حضرت وجود دارد؟ اختیارات فقیه در عصر غیبت کبری چقدر است؟ آیا باید سعی کرد که در عصر غیبت شرایطی فراهم کرد که همۀ احکام شرع محقق شود یا خیر نیازی نیست و چنین وظیفه‌ای نداریم؟ راه حفظ ایمان در فتنه‌های آخرالزمان چیست؟ چگونه می‌توان در عصر غیبت امام زمان عج‌الله‌فرجه‌الشریف را یاری کرد؟ علت غیبت امام چیست و شیعیان چه نقشی در وقوع و یا رفع آن دارند؟ مهم‌ترین وظایف منتظران در عصر غیبت کدام است؟ آیا دعا در تقدّم یا تأخر ظهور نقشی دارد؟ آیا ممکن است امر ظهور یک‌روزه محقق شود (اگر بله تکلیف روایات مربوط به علائم ظهور چه می‌شود)؟ اصحاب امام زمان علیه‌السلام در عصر ظهور چه ویژگی‌هایی دارند؟ چگونه می‌تواند تشرّف حقیقی را از تشرفات خیالی و باطل تشخیص داد؟ تعیین وقت برای ظهور چه تفاوتی با نزدیک دیدن امر ظهور دارد؟ و...
        

2

‌Szamani

1403/6/17

        انسان  در این دنیای پرکثرت  دور میشود از انچه به ان تعلق دارد وانسانها وشیعیان هم از پدرشان دور شده اند وشاید به همین دلیل است که گرفتاری ها از پایمان دراورده 
گرداورنده این کتاب ،خواننده را بسیار توجه میدهد به انسان کامل 
که با دور شدن از او ...
وحدیث بسیار عالی  پیرامون وجود  امام در اوایل کتاب نگاشته شده که دل  با ان حس خوب یگانگی را تجربه میکنه
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0