سفر سرخ

سفر سرخ

سفر سرخ

4.4
47 نفر |
10 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

131

خواهم خواند

24

شابک
9645912237
تعداد صفحات
388
تاریخ انتشار
1382/3/10

توضیحات

        شهید سید حسین علم الهدی در سال 1337متولد شد .از سنین نوجوانی متاثر از گرایش های دینی به سلک مبارزان در آمد .در 14سالگی ساواک او را دستگیر  کرد و مدتی در زندان به سر برد .آخرین دستگیری او در سال 1357بود که  به اعدام محکوم شد اما با پیروزی انقلاب آزاد شد .با آغاز جنگ تحمیلی  به جبهه رفت و در 22سالگی، در سال 1359در دشت هویزه، در کنار گروهی  دیگر از رزمندگان به شهادت رسید .این کتاب زندگی نامه داستانی شهید حسین  علم الهدی است که براساس خاطرات یاران و دوستان و آشنایان وی تدوین  شده است .بخشی از خاطرات که مربوط به ایام مبارزات شهید علم الهدی  در زادگاهش مشهد مقدس بوده، از زبان مقام معظم رهبری بازگو شده است .
      

یادداشت ها

نرگس

1403/1/24

          سفر  سرخ
 روایت یک زندگی مجاهدانه به معنای واقعی به دور از هرگونه شعار. یک شیعه واقعی امیرالمونین (ع) که از لحظات مبارزه روزای انقلاب تا ثانیه انفجار و سوختن پیکرشون در دشت هویزه آیه های قرآن و خط به خط نهج البلاغه نبض و دستور و شیوه زندگیشون بوده. 
نصرت اللّه محمود زاده قلم روان و توصیفات قابل تصوری داره. 
از انس شهید با قرآن، مسئولیت پذیری بی حد‌ و اندازه، دغدغه مندی و دلسوزیشون برای اسلام، انقلاب، رفاه و آسایش مردم بگیرید تا غریب موندن توی دشت هویزه و ظلم بنی صدر در حق نیرو های مردمی و به خصوص رزمنده‌های علمیات نصر که تقریباً اولین عملیات رسمی ایران در جنگ تحمیلی بوده و در آخر مقاومت عجیبشون تا آخرین لحظه و شهادت عزت‌مندانه... 
همه‌ی این ها رو  محمود‌زاده روان و ساده به صورت داستانی توصیف کرده طوری که از نوجوانی سید‌حسین علم‌الهدی تا آخرین نفس های ۲۲ سالگی این سفر سرخ با او همراه می‌شید. 
البته با این یادداشت کوتاه نمیشه حق مطلب شهید علم الهدی رو ادا کرد. باید خوند و گریه کرد...


        

0

          جایی شنیدم که "گلستان یازدهم" اولین کتاب دفاع مقدس است که به ساختار "رمان" نزدیک شده است. گمان می‌کنم "سفر سرخ" از دید گوینده دور مانده بود!
کتاب را همین روزها خواندم. روزهایی که مردم به خیابان آمده‌اند و دانشجویان در دانشگاه بلوا به پا می‌کنند. خواستم راه و رسم مبارزات دانشجویان در انقلاب پنجاه و هفت را بدانم.
کتاب، شهید حسین علم‌الهدی را روایت می‌کند. فرزند آیت‌الله علم‌الهدی‌ای که محرم و مرهم دردهای خوزستان بوده است. از مبارزات دانش‌آموزی علیه رژیم فاسد پهلوی می‌گوید تا مبارزه در جبهه‌ی دفاع مقدس علیه رژیم غاصب بعثی. 
نویسنده قلم روان و شیوایی دارد. میان سر و صدای مبارزات بیرونی، قطره قطره، جهان پشت آن‌ها را به مخاطب می‌چشاند. تاریخ می‌گوید بی‌ آن‌که "از تاریخ گفتن" از داستان بیرون بزند. 
کتاب کم حجم نیست اما خوش‌خوان است. من نسخه‌ی الکترونیکی کتاب را در طاقچه خواندم. در دسترس‌تر بود و خیلی ارزان‌تر! در قسمت‌‌هایی از داستان ضمیر‌ را گم می‌کردم. نمی‌دانم نویسنده مبهم نوشته بود یا در طاقچه به آن شکل درآمده بود‌.
از کتاب لذت بردم، با کتاب آگاه شدم، اما جواب سوال‌هایم را نگرفتم. راستش سوال‌هایم بیش‌تر هم شد. سوال‌های جدید ویران‌کننده بودند. و این مرا محتاط می‌‌کند از این‌که کتاب را به هر کسی توصیه کنم. به خصوص در این روزها.
        

9