بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

شب صورتی

شب صورتی

شب صورتی

مظفر سالاری و 1 نفر دیگر
3.0
50 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

10

خوانده‌ام

130

خواهم خواند

28

لیست‌های مرتبط به شب صورتی

یادداشت‌های مرتبط به شب صورتی

                |.به نام خدا.|
نشر معارف: «مدیریت عشق مسئله کتاب "شب صورتی" است. داستان کتاب به مدیریت عشق یک نوجوان می پردازد. »
کتاب اصلا در این زمینه موفق نیست و بلکه بر عکس  آسیب رسان هم هست .
«!خطر لو رفتن داستان!»
سینا شخصیت اصلی داستان طی اتفاقاتی عاشق نگین دوست خواهرش می شود . هر دو سینا و نگین شخصیتی اخلاقی و مذهبی دارند و این گونه داستانی با محوریت عشق نوجوانی و مذهب شکل می گیرد . این مسئله  که سینا عاشق شده است اما اعتقادات مذهبی دارد ، چالشی عمیق و موقعیتی به شدت دراماتیک محسوب می شود . اما این سوژه ناب هدر می رود.
 در واقع نویسنده گره خیلی سخت و محکمی ایجاد می کند اما به طرز خیلی غیرمنطقی ای مسئله را حل می کند .
به صورتی که در زیر می آید:
نگین هم عاشق سینا شده و پدر و مادر نگین هم که متوجه می شوند اصلا ناراحت نمی شوند و پدر و مادر سینا هم مشکلی ندارند. دو خانواده  با هم هماهنگ می کنند تا بچه ها هفت هشت سال بعد با هم ازدواج کنند و تا آن موقع باید تقوا پیشه کنند و درس بخوانند(!). همه  هم با این پیشنهاد موافق هستند . در واقع همه ی آن چالش عظیم با تمام جوانبش ، با بخت و اقبال ، حل و فصل می شود و همه به خوبی و خوشی به زندگی ادامه می دهند.  .( اگر خانواده ها راضی نبودند؟ ، اگر نگین سینا را دوست نداشت؟ ، چگونه این هشت سال را تحمل کنند؟ و ...) این ها سوالاتی هستند که نویسنده بی پاسخ می گذارد. 
به قول چخوف «چنین چیزهایی در زندگی واقعی وجود ندارد.»
 غیر از بحث فنی ، پایان بندی داستان از نظر تربیتی و فرهنگی هم یک اشتباه مسلم است.
 این راه حل فانتزی برای مسئله ای به مهمی عشق نوجوانی قابل اجرا نیست .  

دیگر اینکه  خانواده ها بعد از اینکه متوجه می شوند این دو نوجوان عاشق هم هستند. زمانی که سینا مریض است ، نگین را به عیادتش می فرستند(!) . این دیگر چه جور معتقدات مذهبی ست ؟.

 آقای سالاری اصرار دارند هیچ کس در نهایت امر تنها و بی همسر نماند . مثلا پدربزرگ تنهای سینا  که همسرش فوت کرده با مادربزرگ نگین ازدواج می کند !.
نتیجه اینکه از نظر فنی فارغ از اینکه هر کسی چه سلیقه ای دارد ، شب صورتی رمان ضعیفی ست و 
همین واقعی نبودن برای ضعیف بودنش کفایت می کند . ( هرچند  کلیشه ای بودن را هم می شود به آن اضافه کرد.)
در بحث محتوا هم من روان شناس نیستم و در امور تربیتی هم سر رشته ندارم که بخواهم راه حلی برای مدیریت عشق نوجوانی بیان کنم اما مطمئنم روشی که این رمان بیان می کند صحیح نیست .
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

            آخرش نفهمیدم مخاطب آقای سالاری چه کسانی هستند
نوجوانان یا والدینشان؟!
یک چیز دیگر هم نفهمیدم  و آن اینکه از نوشتن داستان چه هدفی داشتند سرگرم شدن و گذراندن وقت یا بررسی یک مورد مبتلا به
گفتم بخوانم که اگر پسرم با این موقعیت رو شد معرفی کنم که بخواند.
معرفی معشوق داستان به عنوان دختری تمام و کمال به لحاظ زیبایی که از نظر عاشق داستان، خودش و همه ی پسرهای اطرافش او را به خاطر زیبایی می پسندند!!!
به نظرم رمان عاشقانه مذهبی در عنوان هم تضاد دارد چه طور رمانی مذهبی است ولی نویسنده مدام ویژگی های جسمی و ظاهری زنان را برای نوشتن در ذهنش تصور می کند!
به نظر می آید داستان در مورد مدیریت عشق یک نوجوان ۱۷ ساله است و تدبیری که برای عاشق اندیشیده می شود کمتر نزدیک شدن به معشوق است تا بتواند شرایط را کنترل کند ولی آنچه داستان روایت می کند، در واقع عکس این است.  در عمل و در جریان داستان از آن زمان که هر دو نفر از عشق نسبت به هم اطمینان یافتند و راحت تر همدیگر را دیدند آن حالت سوز و گداز عاشق برطرف شد در آخر هم هیچ تصمیمی برایشان گرفته نشد!

خوشحالم نسخه چاپی کتاب را نخریدم و خوشحال تر که برای نسخه ی epub هم هزینه ای پرداخت نکردم ولی متاسفم از اینکه مجبور بودم کتاب را بخوانم😔