بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

تنور و داستان های دیگر

تنور و داستان های دیگر

تنور و داستان های دیگر

3.2
9 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

18

خواهم خواند

5

هوشنگ مرادی کرمانی رو فکر کنم همه بشناسن. هوشنگ مرادی کرمانی ، زاده ?? شهریور ماه سال ???? در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد کرمان نویسنده معاصر ایرانی است. شهرت او بابت کتاب هایی است که برای کودکان و نوجوانان نوشته است. فیلم های زیبایی هم از برخی از داستان های ایشون ساخته شده است که در آخر ذکر می شود. این کتاب شامل 16 داستان است. یکی از زیبایی های داستان های ایشون این است که در فضای کاملا ساده و صمیمانه نوشته شده و نویسنده مهارت منحصر به فردی در بیان خصوصیات کودکان و نوجوانان و رفتار و حرکاتشان دارد (نگاه کن، ببین خودش را به چه روزی انداخته. همه این ها از طمع روزگار است. خوب، مرد، می گفتی زنی بیاید برایت نان بپزد. حالا دو تا نان هم مزد دستش را می دادی، یا تکه ای نان بچه اش می خورد. بهتر از این بود که این بلا را سر خودت بیاوری و از زمین و آسمان خجالت بکشی.)

یادداشت‌های مرتبط به تنور و داستان های دیگر

            می گویند آثار هوشنگ مردای کرمانی برای گروه سنی ج و د است. شاید همین هم باشد، البته به نظر من هم نثر روان و شخصیت پردازی و خط سیر ساده داستان مناسب گروه سنی ج و د است ولی نمی توانم بگویم معنا و تلنگرهای عمیق پشت این نثرهای ساده هم برای گروه سنی ج و د است. چه قدر این عمیق بودن در عین سادگی را دوست دارم... خلق این کشمش ها  در یک داستان ساده  که آدم را اینقدر به فکر فرو می برد، واقعا ستودنیست. داستان آخر مجموعه یعنی داستان "سنگ روی سنگ" چه قدر شبیه مقاومت مردم عصر بعثت برای حفظ سنت هایشان در برابر پیامبر (ص) است.
این کتاب مجموعه ای از چند داستان است. داستانهایی از جنس همان داستانهای خمره و قصه های مجید و ... ولی کوتاهتر
شاید زیاده گویی نباشد اگر بگویم کتابهای آقای مرادی کرمانی را با بچه ها بخوانید تا فکر کردن را تمرین کنند.
مقاله ای در مورد داستان آخر این  مجموعه خواندم که برایم جالب بود.
بررسی و تحلیل داستان "سنگ روی سنگ" هوشنگ مرادی کرمانی در پرتو نظریه "فلسفه برای کودکان" متیو لیپمن
https://fabak.ihcs.ac.ir/?_action=article&au=99850&_au=%D8%A8%DB%8C%DA%AF%E2%80%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%8C%20%D8%AE%D9%84%DB%8C%D9%84