معرفی کتاب فیل اثر پیتر کارناواس مترجم حشمت سادات میرعابدینی

فیل

پیتر کارناواس و 1 نفر دیگر
4.2

1399/10/3

پدر الیوغم بزرگی دارد و الیو آن را مثل یک فیل بزرگ خاکستری می بیند که پدرش را دنبال می کند. او هر روز به فیل نگاه میکند و هر روز آرزو می کند فیل برود. الیو تصمیم می گیرد به پدرش کمک کند. او برای این کار تنها نیست. پدربزرگ مهربان و بهترین دوستش، آرتور، همراهش هستند.

مَشانا

مَشانا

1403/10/15

داستانی سا
          داستانی ساده در توصیف غم و اثری که بر زندگیمون میذاره.

داستان درمورد دختری به اسم الیو هست که دلش میخواد هرجور شده به پدرش کمک کنه تا از شر فیل خاکستری بزرگی که همه‌جا دنبالش میکنه نجات پیدا کنه. توی این داستان با حیوانات دیگری هم مواجه میشیم که هرکدوم نماد غم یکی از شخصیت‌های داستانن. به نظرم داستان  به خوبی تونسته بود مکانیزم رفتاری کودکان رو نشون بده. اینکه بیشتر از چیزی که به نظر میاد میبینن و نگران میشن و رفتارهای سرپرستشون رو چک میکنند و زیرنظر میگیرند.

داستان از منظر نشون دادن انواع غم هم موفق عمل کرده بود. برای مثال غم برای پدر یک چیز دست و پا گیر بود که نمیذاشت به کارهای روزانه‌اش برسه و با بقیه ارتباط برقرار کنه. غم برای پدربزرگ، با ترس از دست دادن دوباره گره خورده بود و سرزنش خودش که چرا بیشتر مراقب نبودم و چرا پدربزرگ بهتری نبودم. و برای خود الیو، غم مثل یک دوست بود. یک همراه. چیزی که همیشه یک گوشه درحال بازی کردنه و مجبوری گاهی تنهایی باهاش وقت بگذرونی.
تلاش‌های الیو رو هم برای سامون دادن این غم دوست داشتم. بیشتر از همه وقتی که تونست لاکپشت پدربزرگ رو فراری بده. این قسمت داستان، از تمام تلاش‌‌های دیگه‌اش واقعی‌تر بود. و حتی میشه گفت مواجهه‌ی الیو با غم پدربزرگ هم قابل تامل‌تر بود. جایی که الیو برای اولین بار میفهمه بابابزرگ هم یه حیوون غم داره و الیو با خودش فکر میکنه که هیچ‌وقت به نظرش نمیرسید که پدربزرگ هم درگیر این غم باشه.
در نهایت هم مواجهه‌ی الیو با جنبه‌ی دیگری از زندگی پدر به نظرم واقعا به جا بود. اینکه به الیو نشون داد که درسته پدر خسته و غمگینه و اکثر اوقات با الیو بازی نمیکنه اما در بخش دیگری از زندگیش، عاشقانه الیو رو دوست داره و این غم، نشانه‌ی کم اهمیتی الیو نیست.

خوندن کتاب رو هم به بچه‌ها برای آشنایی با غم و ماهیتش و تاثیرش بر زندگی خود و اطرافیان پیشنهاد می‌کنم و هم به آدم‌بزرگا تا بتونن یکبار دیگه از چشم‌های یک کودک، به غم نگاه کنند.

Reyhane

Reyhane

1403/10/11

کتاب فیل داستان ساده و زیبای دختری به نام سیلویا است که با مشکلی بزرگ در خانه شان رو به رو می شود . پدر سیلویا به شدت غمگین و افسرده شده ، و این غم در داستان به شکل یک فیل نامرئی نشان داده می شود . فیل همیشه در خانه حضور دارد ، و همه اعضای خانواده می توانند آن را حس کنند ، اما هیچ کس درباره اش حرفی نمی زند .

سیلویا که نمی ‌تواند غم و ناراحتی پدرش را تحمل کند ، تصمیم می گیرد کاری کند تا این فیل از خانه شان برود و زندگی شان دوباره شاد شود . او کم کم متوجه می شود که سکوت درباره مشکلات فقط آن‌ها را بزرگ تر می کند . سیلویا یاد می گیرد که صحبت کردن درباره احساسات و مشکلات ، اولین قدم برای حل آن هاست . با شجاعت ، مهربانی و تلاشش ، او به خانواده اش کمک می کند تا دوباره به هم نزدیک شوند .

این داستان لطیف و آموزنده درباره خانواده ، احساسات و اهمیت ارتباط است . کتاب نشان می دهد که گاهی اوقات ، فقط با حرف زدن و اشتراک گذاشتن احساساتمان ، می توانیم سخت ترین مشکلات را پشت سر بگذاریم و به آرامش برسیم . فیل داستانی است که به ما یادآوری می کند امید همیشه وجود دارد ، حتی در تاریک ترین لحظات .