یادداشتهای کتابخورم (125) کتابخورم 1404/1/17 تفسیر سوره منافقون 4.6 5 خواندن قرآن و تفسیر آن [گهگاهی] از دغدغههای اصلیام بوده، اما اینکه چه تفسیری را بخوانم مانعی در راه آن. به بعضی از تفاسیر نگاهی انداختهام... بعضیشان را کامل خواندم و بعضی دیگر را در ابتدای آن رها کردم. حالا تفسیری از آیت الله خامنهای را خواندم. بیان تفسیر این کتاب برای سال ۱۳۶۲ هست و توانستم به کتاب احساس نزدیکی کنم. نزدیکی بیانات کتاب را در زندگی روزمرهام لمس کردم. بدلیل مشغلههای درسی کتاب نیمهکاره رها شده بود اما بحمدلله امروز به پایان رسید... 1 14 کتابخورم 1404/1/13 رازهای ناگفته اردشیر زاهدی 2.5 1 تاریخ پهلوی بخش مهمی از تاریخ معاصر ما را تشکیل میدهد که اطلاع درست از آن اهمیت زیادی برای ما دارد... اما از کجا باید فهمید که نویسنده یا کسی که از خاطراتش میگوید حرف راست میزند یا اینکه تمام واقعیت را با تمام جنبههایش برای مخاطب میگوید... اما بنظر میتوان با در کنار هم گذاشتن شنیدهها و خوانده بخش مهمی تز واقعیت را پیدا کرد. کتاب رازهای ناگفته شامل تعدادی از مصاحبههای آقای اردشیر زاهدیست که برای مدتی داماد محمدرضاشاه، سفیر ایران در آمریکا و انگلیس و وزیر امورخارجه بوده است. در مجموع کتاب خوبی هست و ارزش یکبار خواندن را دارد ولی در کل نام «رازهای ناگفته» شایستۀ کتاب نیست... 0 0 کتابخورم 1403/12/16 کارخانه کشتی سازی (بازگشت به سانتا ماریا) خوآن کارلوس اونتی 2.0 1 لارسن مسئولیت کارخانۀ کشتیسازی را برعهده میگیرد که عملا برشکسته است. اما او قرار نیست به این راحتی تسلیم این وضعیت شود. اما ماجرا به این آسانی پیش نمیرود. کتاب کارخانۀ کشتیسازی بیش از اینکه روایت داستان داشته باشد، نویسنده به فضاسازی و شخصیتپردازی میپردازد، بیش از این که به اصل ماجرا بپردازد به حاشیه پرداخته است. برای همین حجم کتاب به ۲۶۶ صفحه رسیده است. جدای این موضوع کتاب چیز خاصی برای ارائه دادن نداشت... 0 1 کتابخورم 1403/12/8 کتاب فروشی پنلوپه فیتزجرالد 1.5 1 کتابی کوتاه اما به شدت خسته کننده و غیرجذاب فلورانس، زنی میانسال، که تصمیم میگیرد اولین کتابفروشی شهر را تأسیس کند. اما این تصمیم مزاج برخی از صاحب نفوذان خوش نمیآید و سعی میکنند به هر روشی جلوی پیشرفت او را بگیرند. علاوه بر داستان که اصلا خواننده رو جذب خودش نمیکرد، ترجمۀ «گوگل ترنسلیت مانند» کتاب هم مزید بر علت بود تا این کتاب رو ببره انتهای لیست کتابهایی که خوندم. 0 3 کتابخورم 1403/12/6 خانه سپتامبر کاریسا اورلاندو 1.8 3 احتمالا فیلمهای ترسناک در سبک خانههای تسخیرشده دیده باشید. این هم تقریبا یکی از آنهاست، با این تفاوت که شخص اول داستان به جای مقابله با این موجودات سعی میکند تا با قوانین آنها سازگار شود و در خانهاش زندگی کند. جذابیت داستان به حدی بود که بتوان کتاب را تا به آخر خواند اما بعضی موارد داستان یکنواخت میشد، در بعضی موارد به کلیشۀ این سبک فیلمها نزدیک میشد اما در نهایت طوری به پایان رسید که تا به حال در فیلمی ندیده بودم. در نهایت احساس کردم نویسنده به سمتی پیش میرود که دوستی با اجنّه را تا حدی برای خواننده خوب جلوه دهد که جزو نکات منفی کتاب به حساب میرود. 0 2 کتابخورم 1403/12/3 جعبه سیاه: نگاهی نو به یادداشت های امیر اسدالله علم سیدمحمدحسین راجی 4.0 12 یک مرور سریع و اجمالی بر تاریخ پهلوی دوم از زبان نزدیکترین فرد به محمدرضا پهلوی در اواخر عمر حکومت به نظرم هرکس که میخواد از پهلوی بخواند و بفهمد، اگر یک دور خاطرات ارتشبد فردوست (به عنوان کسی که از کودکی همراه محمدرضا شاه بوده) و روزنوشتهای اسداله علم (به عنوان کسی که تا اواخر حکومت همراه محمدرضا شاه بوده) رو بخونه براش کفایت میکند. چند سالی هست که هفت جلد روزنوشتهای عَلَم رو تهیه کردم ولی فقط یادداشتهای یک سالش رو فرصت کردم بخونم این کتاب هم این یادداشتها رو دسته بندی کرده و هم برروی یادداشتها تا حدود کمی تحلیل به خواننده میده اگر به تاریخ معاصر علاقه دارید، شک نکنید کتاب مناسبی برای شماست. 0 5 کتابخورم 1403/8/14 خاطرات جنگ خوک آدولفو بیوئی کاسارس 2.9 1 در شهر پیرمردها امنیت جانی ندارند. نفرت از آنان جوانان را فرا گرفته و آنها را باعث عدم پیشرفت خود میدانند. هیچ کافهای به پیرمردها خدمات نمیدهد، تاکسی آنها را سوار نمیکند و جوانان در هر فرصتی آنان را به قتل میرسانند. در این میان ویدال و دوستان قدیمیا سعی میکنند، هر کدام به نحوی، از این قضیه جان سالم به در ببرند. «خاطرات جنگ خوک» کتبی هست که قبل از خواندنش فکر میکنید که قرار است با داستانی از یک واقعۀ تاریخی یا خیالی مواجه شوید که شما را به شگفتی واخواهد داشت. اما کاملا برعکس؛ این کتاب داستانی کاملا بیهیجان داشت. زندگی عادی یک گروه پیرمرد که گاهی با فراز و نشب مواجه میشود و هیچ نکتۀ خاصی برای ارائه به خواننده ندارد. 0 6 کتابخورم 1403/8/9 پیدایت می کنم هارلن کوبن 4.3 1 دیوید به جرم قتل فرزندش به زندان می.افتد. حالا پنج سال از حبس او گذشته که متوجه میشود فرزندش زنده است. او برای رسیدن و پیدا کردن فرزندش دستبهکار میشود اما در این راه با موانعی مواجه میشود... پیدایت میکنم رمانی متوسط در ادبیات ماجرایی و جناییست. داستان دارای فراز و فرودهای نسبتا زیادی هست؛ بعضی صفحات به سختی خوانده میشود و بعضی صفحات از شدت جذابیت مثل برق میگذرند، که البته تعداد صفحات جذاب به شدت کمتر است. 0 2 کتابخورم 1403/7/30 هیچ کدام از این ها حقیقت ندارد لیزا جوئل 3.0 2 آلیکس یک پادکستر معروف است که به تازگی سری پادکست معروف خود را به پایان میرساند. وقتی جوزی تولد ۴۵ سالگی خود را جشن میگیرد متوجه میشود که آلیکس هم دقیقا در همان روز و همان سال متولد شده است. جوزی از آلیکس میخواهد تا در مورد او و تغییرات پیش روی زندگیاش پادکستی بسازد. این شروع اتفاقات عجیبی در زندگی آلیکس است که زندگیاش را زیر و رو میکند. بخش بزرگی از کتاب داستان یکنواخت و خستهکنندهای داره، هیجان خاصی در روند کتاب دیده نمیشود و در کل بنظر نمیرسد، این کتاب ارزش خواندن داشته باشد. 0 2 کتابخورم 1403/7/23 فرزند عزیز رمی هاوسمن 3.8 2 یکدفعه.ای به هوش میایی و میبینی صاحب دو فرزند و همسری هستی که هیچوقت نداشتهای. مردی که میخواهد تو را شبیه همسر گذشتهاش کند و با کوچکترین تخلفی تو را به شدت تنبیه میکند. اما اینها تو را ناامید نمیکند و بالاخره موفق به فرار میشوی اما داستان تازه از اینجا شروع میشود فرزند عزیز رمانی جنایی است که سیر داستان بسیار جذابی دارد. با اینکه بعضا داستان دچار رکود و یکنواختی میشود اما در کل ارزش خواندن دارد. 0 2 کتابخورم 1403/7/19 پیش از شناختنش پیتر سوانسون 4.0 2 "پیش از شناختنش" رمانی در مورد یک معلم تاریخ است که به دلیل مشکلات خانوادگیاش دچار اختلالات روحی میشود و به قتل میپردازد. سطح کیفیت داستان از متوسط کمی بالاتر است. در کل جذابیت داستان خیلی شگفت انگیز نبود ولی قابل تحمل بود. اگر به دنبال خرید کتابی در این موضوع هستید، دنبال کتاب دیگری بگردید. 0 1 کتابخورم 1403/7/10 حماسهی سجادیه؛ جز حکایت دوست جلد 3 سیدمهدی شجاعی 4.4 8 جلد سوم از حماسه سجادیه سطح پایینتری از جلد دو داشت، داستانها و کراماتی پراکنده و تقریبا نامرتبط از زندگانی امام سجاد علیه السلام و قسمتی از تاریخ حکومت امویان بعد از مرگ یزید. کتاب موضوع محوری خاصی نداشت که کتاب حول محور اون موضوع و به اون هدف پیش بره، در نتیجه پایانبندی خاصی هم نداشت. 0 1 کتابخورم 1403/7/6 حماسهی سجادیه؛ اگر غم لشگر انگیزد جلد 2 سید مهدی شجاعی 4.4 10 جلد دوم کتاب به بخشی از زندگانی امام سجاد علیهالسلام میپردازد که همزمان با واقعه حره در مدینه است؛ البته بیش از آنکه تز زندگانی امام سجاد بخوانیم از اطرافیان و محبین ایشان میخوانیم و علل رخ دادن واقعه حره و نتایج آن در مدینه. کتاب از لحاظ ادبی در میان سایر کتب ایشان رتبه خوبی میگیرد ولی از لحاظ محتوایی در قعر این جدول قرار دارد. ان شاء الله که به یاری و دعاهای زین العابدین، سید الساجدین همگی محبین از نجات یافتگان روز جزاء باشیم و برای اعمالمان استدلالی محکم برای بیان داشته باشیم 0 1 کتابخورم 1403/6/29 این یک گزارش نیست عمران گاراژیان 3.0 1 تاریخ هر کشور معرف هویت مردم آن است. تاریخ ایران باستان سرشار از ناگفتهها و نایافتههاست. نویسنده با تخیل قوی خود و اشیایی که خود و گروهش در اکتشافات در شرق کشور مییابد. داستانی تخیلی میسازد تا خواننده را با خود به هزاران سال پیش ببرد. کتاب به طور کلی شامل سه بخش است؛ بخش اول سرگذشت نویسنده و دلیل علاقمند شدن او به تاریخ ایران باستان را بیان میکند. در بخش ماجرای اکتشافات خود و تیمش را برای خواننده روایت میکند و نهایتا در بخش سوم از اشیاء یافت شده در اکتشافات داستانی تخیلی در ایران باستان را برای خواننده تصویر میکند. بطور کلی بخش زیادی از کتاب به بیهودهگوییها میگذرد که برای خواننده نه جالب و نه آموزنده خواهد بود. بخش داستانی کتاب تا حدودی جذاب است. در کل اگر به عقب برگردم قطعا این کتاب را نخواهم خواند؛ اگر قرار است اطلاعاتی در کورد ایران باستان کسب کنم قطعا کتب بهتری بر پایه اسناد موثقتر وجود دارند و اگر بخواهم داستان بخوانم این کتاب جزو آخرین کتابهایی خواهد بود که انتخاب میکنم. 0 2 کتابخورم 1403/6/22 دیوار فرو می ریزد ژان مارک گونن 2.5 1 داستانی از تاریخ دو تکه شدن آلمان و ساخت دیوار برلین به عنوان بزرگترین نماد جنگ سرد و در نهایت تخریب دیوار برلین و آزادی عبور و مرور بین دو آلمان. نویسنده همزمان فضای سیاسی و جو اعتراضات مردم را بیان میکند. کتاب بسیار ویراستاری ضعیفی داره؛ کمتر صفحهای رو میشه پیدا کرد که غلط املایی یا ویراستاری نداشته باشه داستان پردازی بسیار ضعیف و غیرجذابی داشت. 0 0 کتابخورم 1403/6/8 عوامل رشد، رکود، انحطاط علی صفایی حائری 4.8 19 ما برای چه به دنیا آمدهایم و چرا این استعدادهایی که ما را از جانداران دیگر متمايز میکند به ما عطا شده است؟ آیا خوردن و خوابیدن و کار کردن و امرار معاش و تشکیل خانواده و تولید مثل هدف از خلقت ما بود؟ بنظر میرسد تمام این کارها را حیوانات هم با سختی کمتر و راحتتر انجام میدهند؟ چه عواملی باعث میشوند تا انسان در مسیری که برایش ترسيم شده، جلو برود و رشد کند، چه عواملی باعث میشود تا او در همانجایی که هست راکد بماند و حرکت نکند و در نهایت چه عواملی باعث خواهد شد که او از مرتبهاش سقوط کند؟ کتاب عوامل رشد، رکود، انحطاط پاسخیست که آقای صفایی حائری با بیانی شیوا به این سوالات میدهند. 0 2 کتابخورم 1403/6/6 دستت را از روی شانه ام بردار؛ خرده روایت هایی در باب محدودیت مریم کامکار 4.0 1 آزادی شاید بزرگترین نسبت دروغی که انسان به خودش میدهد. آزادی ما با عوامل مختلفی محدود میشود؛ علاقه به دیگران، محل تولد، زمان تولد و... این کتاب مجموعه داستانهای کوتاهیست که بخشی عواملی که ما را محدود میکنند را در قالب داستان روایت میکند. کتاب روان و خوش قلمی بود و در یک روز نصف روز به پایان رسید. داستانهای خوبی داشت و شاید برای متنبه کردن انسان و شاید برای هشدار و آگاهباش مطالعه آن مفید باشد. 0 0 کتابخورم 1403/6/2 مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی: جهان بینی توحیدی مرتضی مطهری 4.3 4 جهان بینی هر ایدئولوژی (هر کس) پایه و زیربنای همه چیز هست، اگر به جهان بینی توحیدی اعتقاد داریم مستلزمه این اعتقاد چه نکاتی هست که باید به عنوان اعتقاداتمان آنها را بپذیریم شهید مطهری در دومین جلد از سری کتابهای جهان بینی اسلامی سراغ موضوع جهان بینی توحیدی میروند. با اینکه بعضا نکات مطرح شده با دیگر کتب ایشان همپوشانی دارد اما خواندن دوباره آن قطعا خالی از لطف نیست 0 2 کتابخورم 1403/5/23 آموزگار فریدا مک فادن 3.2 29 ادی دختری دبیرستانی که مدتی قبل پدرش را از دست داده و یکی از معلمینش که محبت زیادی به ادی میکرده به اتهام تجاوز از مدرسه اخراج میشود. حالا تمام بچههای مدرسه از او متنفر هستند و فکر میکنند اوست که باعث اخراج آقای آرت شده است. اما تنها نقطهٔ امید ادی در مدرسه آقای نات، هوای او را دارد.... رمان جنایی "آموزگار" در بخشهای زیادی بسیار یکنواخت و تکراری و خسته کننده است و ناگهان وارد ماجرایی جنایی میشود و خواننده را به دنبال خود میکشاند. اگر به دنبال داستانی جنایی-معمایی جذاب میگردید احتمالا این کتاب برای شما مناسب نیست. اما اگر این کتاب رایگان (یا با قیمتی ناچیز) به دستتان رسیده و وقت خالی قابل توجهی دارید، خواندن این کتاب خالی از لطف نیست. 0 13 کتابخورم 1403/5/19 مربای انار؛ ماجراهای خانواده آمد جلد 2 نفیسه شیرین 4.5 1 این بار حکیمه در زندگیش با چالش جدیدی مواجه میشود. همه چیز از آنجایی شروع میشود که صمد، برادر احد، همراه با همسرش لیلا برای زندگی به محله سکونت حکیمه میآید و... نسبت به جلد اول ضعیفتر بود؛ هم از لحاظ پیرنگها و سناریوهایی که اتفاق میافتد و هم از لحاظ جذابیت و کشش داستان 0 1