یادداشت‌های فاطمه محمدیان (2)

خب دوباره منم  فاطمه اینبار کتابی جدید همراه خودم اوردم که اسمش (سیمرغ پدر بزرگ من بود هست ) این کتاب اثر فاطمه سرمشقی است که لیاقت کسب بالاترین جوایز رو دارد . (به 3 تا دلیل )

چرا این کتاب شایسته تقدیر است؟
شاید نواوری در روایت اولین دلیل اونه نویسنده  هوشمندی بی نظیر،  داستان کهن "منطق الطیر " را با دغدغه هایه محیط زیستی  امروز پیوند میزند .
این باز افرینی خلاقانه ،هم به غنای فرهنگی می افزاید و هم پلی میان نسل ها میسازد .
پیام قدرت مند و غیر شعاری:"سیمرغ پدر بزرگ من بود "پیام حیاتی   حفظ محیط زیست را بدون هیچ گونه شعارزدگی و با زبانی داستانی و جذاب به مخاطب  نوجوان منتقل میکند . ناپدید شدن پرندگان ، تلنگری تاثیر گذار  برای بیداری است .

جذابیت و تعلیق دلیل دومشه:داستان با شخصیت های دوست داشتنی سارک و پرستو ، پراز رمز و راز و ماجراجویی است که خواننده را تا پایان با عطش دنبال کردن همراه میسازد .

کتاب " سیمرغ پدر بزرگ من بود " نه تنها یک کتاب خواندنی ، بلکه یک اثر ضروری برای نسل امروز است که تخیل ، اگاهی و حس مسئولیت پذیری رادر دل ان ها بیدار میکند . این  کتاب ، خود "سیمرغی " است که پروازش، نور امید بر اینده محیط زیست میتاباند .

و این جمله تاثیر گذار و پر مفهومش که گفت :("برد و باخت مهم نیست مهم اینه که خوب بازی کنی")

این جمله رو هم از طرف من و هم پدربزرگ به یاد داشته باشید : ))

سلام کودکانه غزه  من فاطمه هستم یک دختر  ایرانی من یکی از  داستان  شما رو خوندم هر یک از شما داستان های متفاوتی دارید تک تک شما روز های متفاوتی را پشت سر میگذارید با سختی ها دست و پنجه نرم میکنید ولی شانه خالی نمیکنید همونطور که گفتم یکی از داستان های شما رو خوندم و میخوام  شما رو با خودم همراه کنم و نظرم رو باهاتون به  اشتراک بزارم  .
 اسم این کتاب یک تکه زمین کوچک است و داستان متفاوتی به همراه دارد .
کتاب یک تکه زمین کوچک اثر عمیق و تاثیر گذاری است که به زندگی فلسطینی در شرایط دشوار جنگ و اشغال میپردازد این اثر با نگاهی حساس  و انسانی داستان های واقعی کودکانی را نقل میکند که در شرایط ناپایدار بزرگ میشوند و به رغم چالش های فراوان تلاش میکند تا امید و رویایه خود را حفظ کنند نویسنده با زبانی ساده  اما عمیق احساسات و ارزو های این  کودکان را به تصویر میکشند و مارا به دنیایه انان  میبرد . داستان هایی که در این کتاب روایت میشود نمیتواند انسان را بی تفاوت گذاشته و در دل خواننده حس همدلی و اقدام برای تغییر را به وجود میاورد به نظر میرسد این کتاب فراتر از یک اثر ادبی یک فراخوان در بیداری انسانی عمل میکند این پیام که هر کودک در گوشه اس از جهان شایسته ارامش و شادی است و  باید در دل هایه ما نشسته و مارا به تفکر و عمل وا دارد خواندن این کتاب  نه تنها مارا با چالش های انسانی اشنا میکند بلکه به ما  یاداوری میکند که مسولیت داریم در مورد سرنوشت  و زندگی کودکان در جاهای مختلف گوشه ای از جهان اگاهی داشته باشیم و امیدوارم که روزی برسد که تمامی کودکان در سراسر دنیا فریاد شادی سردهند و کریم بتواند به ده تا چیزی که میخواست برسد و ان جمله اش درکه گفت :{ما از پسش برمی اییم عین اب خوردن است ما زنده  میمانیم ! }در گوش تمامی مردمان طنین انداز شود .

دوستدار تمامی شما کودکان غزه فاطمه دختری از ایران زمین :)