یادداشتهای میلاد قادر (2) میلاد قادر 1403/11/10 جبر جغرافیا: چگونه جغرافیا مسیر سیاست جهانی را تعیین می کند! تیم مارشال 4.3 16 خوندن این کتاب در کشاکش جنگ ها و بحران های سال ۲۰۲۴ از سقوط اسد گرفته تا نبرد لبنان و فلسطین با رژیم صهیونیستی لذت و هیجان دیگری داشت. ویژگی برجسته و متمایز تیم مارشال این است که بخاطر ویژگی کاری اش در اکثر جنگ ها و بحران های سیاسی از نزدیک شاهد قضایا بوده و درک و تحلیلش را تطبیق داده و بهروز کرده. تحلیل کردن سیاست در ظرف جغرافیا باعث میشه اون وجه آبکی بودن و من درآوردی بودن سیاست بسیار کم تر شه و بیشتر وجه تخصصی به خودش بگیره. به قول نویسنده « جغرافیا سرنوشت نیست چراکه انسان ها در آنچه روی می دهد نقش دارند اما جغرافیا مهم است.جغرافیا عاملی کلیدی در محدود کردن آن چیزی است بشر می تواند یا نمی تواند انجام دهد .در واقع بسیاری از تصمیم هایی که سیاستمداران و مردم عادی میگیرند مستقل از بستر فیزیکی آن نیست.» ممنونم از محمد حسین مکرمی عزیز بابت معرفی این کتاب و کتاب بعدیش که قدرت جغرافیا ست. 0 2 میلاد قادر 1401/10/8 گاه ناچیزی مرگ: رمان درباره زندگانی محیی الدین ابن عربی محمدحسن علوان 3.9 45 السفر قنطره الی ذواتنا سفر پلی است از ما به ذات ما... کتاب فوق در خصوص زندگانی پر فراز و نشیب ابن عربی هست از تولدش تا مرگ و در لا به لای فصول کتاب خرده روایت هایی جذاب تر از حفظ نسخ خطی ابن عربی در طول سالیان به الان از بحبحه جنگ های جهانی تا داعش و ... در خلال کتاب شاهد اسفار طولانی ابن عربی از غرب به شرق هستیم و بلوغ و کمال وی هستیم. انگیزه م از خوندن چنین رمان تقریبا طولانیی دست یافتن به تفکرات و فلسفه ابن عربی در خلال زندگی روزمره اش بود که البته جرقه اش با دیدن نام ابن عربی در نامه امام به گورباچف زده شد؛ انگیزه ای که با کج فهمی های نویسنده از عرفان،صوفی گری و عدم دست یافتن به یک تصویر درست از محل رشد و زندگانی ابن عربی که همان فاس و و اندلس باشد سرکوب و دست خالی ماند و ابن عربی را دست نیافتنی تر از همیشه کرد. حالا متوجه عظمت و گران قدری اثری چون "مردی در تبعید ابدی" میشوم. همانجایی که نادر ابراهیمی بی مباها به دل فلسفه و عرفان و مناطرات و مباحثات بزرگان و درباریان آن روز میزند. پشتوانه این گونه روایت از مناطرات-مثلا مناظره ملاصدرا با شاه عباس در خصوص تقیه-اشراف قوی نویسنده بر عرفان و فلسفه خاص ملاصدراست ملاصدرایی که پس از پایان کتاب تشنه تر برای یافتن بارقه ای از اویید جایی که دست علوان برای نشان دادن افقش از دور نیز کوتاه است. هزاران سال لاقل صبر باید تا مادر دهر چون تو زاید 0 7