یادداشتهای نرگس علامی (9) نرگس علامی 1403/12/27 دروغ های کوچک بزرگ لیان موریارتی 4.1 14 تمام شد. دروغهای کوچک بزرگ یک رمان با ژانر جنایی_معمایی هست. داستان از نگاه ۳ زن روایت میشود. موضوع اصلی خشونت خانگی و تجاوز و... هست. شاید از نقاط مثبت کتاب این باشد که از فانتزی دور است و سعی شده تا واقعیت به کلمات تبدیل شوند. با هدف دید پیدا کردن به موضوعات مطرح شده شاید بتوان گفت کتاب خوبیست ولی دقیق و کامل نیست! پرداختش به موضوعات مختلف در بخشهایی در حد یک اشاره بوده. از طرفی در بخش هایی پیام نویسنده مستقیم و شعاری میشد. درست مثل رمانهای ایرانی:) پیام اصلی که برای من در کتاب وجود داشت حول محور خشونتهایی بود که افراد ممکن است در معرضش باشند که به نظرم حتی میشد کوتاهتر بیانش کرد. مثلاً پرداختن به شخصیتهایی که نقش کلیدی در روند داستان نداشتند من را کلافه کرد. (البته اذعان میکنم این طولانی شدن طوری نبود که از خواندن پشیمان شوم.) نکته مهم دیگر بخشی از موضوعاتی بود که به دلیل فرهنگ غرب در این کتاب بسیار پررنگ بود و این باعث میشد از داستان دور شوم. همچنین پرداخت جنسی به مسائل زناشویی دارد که البته اکثرا بالغانه تر از پرداخت جنسی صرفا برای جاذبه داستانیست. 1 2 نرگس علامی 1403/12/17 کهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی محمدهادی اصفهانی 4.6 196 امسال تصمیم گرفتم از ماه رجب کهکشان نیستی رو کم کک، بخونم و کیف کنم. هرچند نتوانستم تا اخر رمضان صبر کنم ولی اینطور بیشتر استفاده کردم. میتوانم بگویم کهکشان نیستی، نه رمان است و نه کتاب شرح حال. چیزی ما بین این دوست، و به نظرم همین تفاوت قالب باعث همراه شدن مخاطب میشود. به جز اندک مواقعی مطالب کاملا مستند هستند و فقط وقتی برای ایجاد سیر داستانی لازم بوده کمی تخیل صرف شده. محتوای کتاب و سوژه کتاب آنقدر پرعظمت و خوب هست که نقصهای اندکی که در کتاب هست را با دست باز ندیده بگیریم. فقط برای اشاره باید بگویم گاهی ادبیات کتاب به سمت و سویی میرفت که حوصله سر بر میشد. وقتی کتاب را دست میگرفتم گویا وارد دنیای طلبهها میشدم و میرفتم تا ببینم به کجا میرسیم. یکی از قوتهای کتاب زمانبندی درستیست که نویسنده شکل داده و این نظم و سیر زمانی به خوبی رعایت شده است. نکته دیگر اینکه کتاب برای هرکس در هر لایهای از جهان هستی درسی برای آموختن دارد. مخاطب کتاب خواص نیستند و این هم به نوع خودش بی نظیر است. به جز رخشنده سادات به بقیه همسران این سید بزرگوار کمتر پرداخته شده که البته هدف کتاب هم پرداختن به زندگی شخصی ایشان نبوده و نمیتوان ایرادی گرفت. احساس میکنم هرچندباری که کتاب را میخوانم کمتر میتوانم دربارهاش بنویسم. 0 5 نرگس علامی 1403/6/14 دختر پیامبر: وقایع زندگی حضرت زهرا (س) بعد از رحلت پیامبر (ص) محمدعلی جاودان 4.1 26 دختر پیامبر، روایتی مختصر از دوران بعد از شهادت پیامبر است. روایتی از بزنگاههای مهم و قابل توجه اسلام. در این کتاب ابتدا تحلیلی از دوران و خصوصیات جاهلیت پرداخته میشود، که به خوبی چرایی واقعه سقیفه را شرح میدهد. یکی از بخشهای مهم کتاب کنش حضرت فاطمه در حوادث آنروزها و مبارزه ایشان با حکومت و تایید نکردن آن در چند مرحله است. این قسمت برخلاف روایت ناقص فاطمه ناتوان و رنجور که چارهای جز پذیرش آنچه پیشآمده و سازش با آن، به خوبی شیوه مبارزه آن حضرت را شرح میدهد. البته وصیت آن بزرگوار بر پنهان ماندن مدفنشان بوده اما در بخش پایانی کتاب احتمالاتی که درباره این موضوع بیان و بررسی شدهاست. 0 7 نرگس علامی 1403/5/22 چگونه مرور کتاب بنویسیم؟: مرورنویسی برای مشاوره خوانندگان برد هوپر 3.3 28 بد نیست برای یادداشت این کتاب از شیوهای که در خودش معرفی کرده بهره ببرم و به دو سوال اصلی پاسخ بدهم. کتاب درباره چیست؟ چه اندازه خوب است؟ من کتاب را با توجه به دغدغه شخصی خودم برای نوشتن درباره کتابها برای خواندن انتخاب کردم. تا حدود خوبی برایم مفید واقع شد. مثلا وجه تمایز نقد و مرور کتاب یا نکاتی که در نوشتن مرور باید رعایت کرد. انواع مرورها، مخاطب هر یک، محتوای یک مرور خوب و ویژگیهای یک مرورنویس خوب عناوینی هستند که تاحدودی شرح داده شدهاند. اما چقدر خوب بود؟ راستش برای من کتاب سختخوانی بود. به احتمال زیاد به دلیل ترجمه ضعیف و عدم ارتباط با اسامی نامبرده در کتاب هم بوده. از طرف دیگر صنعت مرور نویسی در کشور ما جا نیفتاده است و اینکه بعضی از نکات بدونکاربرد باشد نیز کمی از امتیاز کتاب کم میکند. به طور کلی اگر دوست دارید و حتی در موقعیتی هستید که باید برای کتابها مرور بنویسید احتمالا برای شروع انتخاب خوبی است. 3 26 نرگس علامی 1403/5/6 آرزوهای دست ساز: روایت داستانی از شکل گیری یک شرکت دانش بنیان در حوزه فناوری های الکترونیکی و کامپیوتری میلاد حبیبی هوجقان 4.1 28 حقیقتا انتظار بیشتری از کتاب داشتم. نمیدانم من سختگیرم یا واقعا کتابها ایراد دارند. به هرحال سوژه کتاب توب بود ولی خیلی مختصر و کلی پرداخته شده بود. همین باعث گیج شدن و حل نشدن بعضی نقاط داستان میشد. هرچند از لحاظ تجربه زیسته نکاتی را گوشزد کرد و مفید بود و از خواندنش پشیمان نیستم، اما بعضی نکات هم به نظرم اشتباه بودند. مثلا در موضوعاتی خیلی صفر و صدی نگاه شده بود و دعوت به یک عمل را بدون در نظر گرفتن شرایط پیش میبرد که نپسندیدم. در این روزهای شلوغ زندگیام، کتاب خوشخوان و روانی بود. برای نوجوانان هم مناسب است. 0 3 نرگس علامی 1403/2/25 برادران سیسترز پاتریک دوویت 3.7 28 حقیقت ماجرا این هست که، کلی تعریف این کتاب رو شنیده بودم و حتی این نکته رو که برخلاف همیشه با وجود جوایز بسیار کتاب خوبیه. خلاصه تصمیم گرفتم به عنوان کتاب طنز بخونم. اصلا کتاب طنز نبود. از اول تا آخر یه داستانی پیش رفت و راستش تا آخر خوندم تا شاید یه جاییش مفید باشه یا... . اما دریغ! از بابت وقتی که صرف کردم به شدت ناراحتم و خیلی خوشحالم که نخریدمش. هیچ محتوای دهن پرکنی نداشت که بخوام توی معرفی بنویسم. نتیجه اخلاقی اینکه هر معرفی رو جدی نگیرید. 0 10 نرگس علامی 1402/12/13 سوژه ترور حیدر حسنی 3.9 2 داستان امنیتی حول محور پروژه ترور یکی از دانشمندان هستهای کشور.(اینکه مستند باشد را مطمئن نیستم) داستان پیچیدهای که که چفت و بست های محکمی ندارد و اگر با دقت خونده شود نقاط ناهمخوان زیادی دیده میشود. جاذبه داستانی نسبتا خوبی دارد و برای نوجوانان مناسب خواهد بود اما از لحاظ محتوایی سنگین نیست و نکته خاصی ندارد. رمان، اول شخص نوشته شده و بهنظرم نویسنده خیلی بیرویه عماد را تقدیس کرده که به شخصه نپسندیدم. به طور ناشیانهای عاشقانه وارد قصه میکند و وابستگی زیاد تیروها به خانوادههایشان را. به طور واقع همه این بزرگواران خانوادهشان را دوست دارند ولی اینگونه پرداختن که هدفی را دنبال نمیکند و واقعی هم نیست چرا گنجانده شده را نمیدانم. کمی ایرانیطور همهچیز به خوبی و خوشی تموم شد. به طور کل فقط برای نوجوانی که کتابخوان نیست و این ژانر را دوست دارد مناسب است. 0 2 نرگس علامی 1402/11/28 نامزد گلوله ها مرتضی سرهنگی 4.3 33 در نگاه اول، با دیدن جلد کتاب فکر کردم مخاطب کودک و نوحوان است. اما محتوای کتاب برای کودک مبهم و غیرقابل درک است. ایده گرافیک کتاب جدید و تازه است اما محتوا کمی تکراریست. اگر کتابهای مرتبط را تورقی کرده باشید متوجه این موضوع خواهید شد. یکی از نکات مثبت کتاب روان بودن متن و همان زیبایی بصریست که نوجوان و قشر دور از کتاب را جذب میکند. پرداختن به عملیاتها کمی حوصله سربر بودند. پیشنهاد میکنم اگر کتاب، جایی در دسترستان قرار گرفت نگاهی بیندازید و اگر قصد خرید یک کتاب برای خواندن زندگی سردار سلیمانی را دارید سراغ کتاب های دیگری بروید که کاملتر هستند. 0 4 نرگس علامی 1402/11/27 پاییز 59 (خاطرات زهره ستوده) سیده رقیه میرابوالقاسمی 2.8 2 خواندن کتابهای مختلف زنان در دفاع مقدس انتظارم را بالاتر برده بود. کتاب گزارشی بدون روتوش است از زندگی زهره ستوده دختری خرمشهری. صداقت در داستان به وضوح مشخص است. اما به طور کلی پیشنهاد به خواندن نمیکنم، مگر اینکه در حوزه کار بکنید. 0 3