یادداشت mahdi

1401/9/23

👎 داستانی در خور هیچ چیز!
  کتابی بیش از حد بها داده شده (و احتمالا) از نویسنده‌ای بیش از حد بها داده شده (تا باقی کتابهاش رو نخوندم نمیتونم نظر قطعی بدم!) هر کسی که این کتاب بی سر و ته رو میخونه برای اینکه بگه من هم فهمیدم، میگه کتاب فوق العاده‌ای بود، البته خب این کتاب دقیقا هدفش اینه که خواننده رو مثل شخصیت اصلی داستان گیج و مبهوت کنه که در این کار موفق هم بوده! این داستان که از نظر خیلی ها "بهترین کتاب تاریخ معاصر ایران" هستش. میخواستم بگم شاید بهترین کتاب معاصر ایران باشه ولی در مقیاس جهانی یک کتاب درجه دو هم حساب نمیشه که، که دیدم حتی توی داستان‌های معاصر ایران هم اول نیست!

علت این حجم از خشونتی که بذل این کتاب و هدایت کردید، همین گیج‌شدن‌تون هست؟

1401/9/23

@mohadese.mohamadzad نه اتفاقا اصلا گیج نشدم، خیلی ساده از تکنیک"کابوس و وهم" و "روایت ذهن" در این داستان استفاده شده که نمونه خیلی قشنگتر از اون رو میشه در رمان جزیره آلدوس هاکسلی خوند. صرفا دلیل این"حجم از خشونت" اینه که با این خیل از عاشقان سینه شکافته هدایت که معتقدند بوف کور ماندگارترین کتاب تاریخ معاصره، منتظر یک داستان فوق‌العاده بودم ولی در عوض داستانی پوچگرایانه، زرد و بی‌هدف خوندم که صرفا سعی داشت خواننده را از میان آشفتگی‌های ذهن شخصیت اصلی داستان (که همانا خود نویسنده هست)

1401/9/23

@mohadese.mohamadzad به کسل کننده ترین شکل ممکن عبور بده! و در نهایت اگر بخواهیم حتی سخت گیرانه تر به این داستان نگاه کنیم،در صورت اقتباس یک فیلم یا مینی سریال از روی این داستان، کوچکترین حرفی برای گفتن در برابر روایت‌هایی با همین سبک (وست ورلد،فایت کلاب، ممنتو، لجیون) نخواهد داشت!

قضیه فقط دو تکنیکی که فرمودید نیست. هدایت، استاد فرمه. (من البته سه قطره خون ر دقیق خوندم و یادمه. بوف کور ر سرسری گذشتم، چون کلا علاقه‌ای به این سیاهی و پوچی آثار هدایت ندارم. اما اثر قوی، قویه و نویسنده‌ی توان‌مند، توان‌مند! چه خوش‌مون بیاد، چه نیاد..) آثاری که فرمودید و با آثار هدایت مقایسه‌شون کرده‌ید ر تاکنون نخونده‌م اما خواهم‌خواند ایشالا و ممنون. شما هم اگر کمی با آرامش پیش برید، بدتر که هیچ، شاید به‌تر هم باشه!🌺 یه سر به سه قطره خون هم بزنید، اگر تاکنون نزده‌ید.

ممنون
حتما بهش نگاه میندازم🍀

خواهش می‌کنم.

هدایت دو بعد دارد ؛قلمش و فکرش.
قلمش کشته ی دو گروه است :پرستندگان و دشمنان نادان.
اما فکرش همانقدر پوچ است که پایان زندگی اش بود.

1401/9/24

اگر اینقدر اسمش در بوق و کرنا نبود، قلم خاصش قطعا قابل تحسین بود. ولی برای اینهمه تعریف این قلم ضعیفه!
 و با مقایسه با نویسندگان بزرگ جهان  مثل داسایوفسکی،ژول ورن، ویکتور هوگو، چارلز دیکنز، آلدوس هاکسلی، جورج اوول و ... میبینیم که این حرف رو نمیشه برای اونها هم زد!

مرحبا به ناصرنا ؛ تاییدی بود بر کلام حقیر.
سپاسگزارم.

🙏💙