یادداشت زینب

زینب

زینب

«نتوانست از خود آن نیرویی را بروز دهد که برآمده از ایمان بود و آن نیروهایی هم که آدمی برای تحمل ناامیدی نیازمند آنهاست، رفته‌رفته از او رخت بربستند.»

احتمالا شما هم داستان ایوب رو می‌دونید‌ و می‌تونید حدس بزنید که قراره این کتاب درباره‌ی چی باشه.

ایوبِ این قصه مردی بود به نام «مندل سینگر»، مردی خداترس و با ایمان.
مندل با همسر و سه فرزندش زندگی‌ِ معمولی‌ای داشت تا زمانی که فرزند چهارم به دنیا اومد و سختی‌هایی رو به همراه خودش آورد.
سختی‌هایی که از نظرِ مندل، مجازات خداوند بودن، هرچند نمی‌دونست چه خطایی کرده که بابتش مجازات می‌شه.

مندل و همسرش برای حل هر مشکل پا به مسیر سخت‌تری گذاشتن و روزهاشون رو با صبر و انتظار برای معجزه می‌گذروندن،
صبری که معلوم نبود نتیجه‌ای داره یا نه.

این کتاب رو دوست داشتم ولی نه برای پایانش، برای فصل دوم و اوجِ مشکلات و‌ رنج‌هاش!
خیلی وقت‌ها به این فکر می‌کنم چرا دنیا انقدر بی‌انصافه و عدالتی وجود نداره؟
چرا بعضی از زندگی‌ها با درد شروع می‌شه و با درد بیشتری هم تموم می‌شه؟

عرفان صادقی

عرفان صادقی

ولی یادداشتت یه نکته جالب داره، جواب سوالاتت بالای همون سوال هست؛ خودت گفتی این کتاب رو دوست داشتی واسه اوج مشکلات و رنج‌هاش، و در آخر پرسیدی چرا زندگی با درد شروع میشه... خب شاید واسه اینکه بعضی چیزا رو دوست داشته باشیم نیاز داریم به درد و اندوه.
درواقع منم به سوالاتت خیلی فکر می‌کنم مخصوصا همین امروز که کتاب سمفونی مردگان رو تموم کردم. خب اگه بی‌عدالتی، بی‌انصافی درد و رنج و... وجود نداشت خیلی از این شاهکار‌هایی که می‌خونیم خلق نمی‌شد و کلا زندگی بی‌معنی می‌شد. به نظرم این چیزای ظاهرا بد، واسه خلق معنا و همچنین تکامل انسان وجود دارن.