یادداشت زهرا دشتی

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن: سلسله جلسات استاد سیدعلی حسینی خامنه ای، مشهد مقدس، مسجد امام حسن مجتبی رمضان المبارک 1353 شمسی
        کتابی مناسب برای بخش قابل توجهی از پرسش‌های فلسفی من. نمی‌گم پاسخ به همه‌شون، ولی بخش مهم و عمده اونها پاسخ داده شد. پرسش‌هایی از جنس هدف و معنای زندگی.
در این #کتاب، با معنای متفاوتی از توحید آشنا می‌شین، چیزی فراتر، علمیاتی‌تر و باارزش‌تر از تعاریف خشکی که در مدرسه از توحید به ما یاد دادند. اونجا شما با تعاریفی روبرو می‌شدین که عملا قابل استفاده و پرک در زندگی روزمره نبود، اما در این کتاب با مفهوم توحیدی آشنا می‌شین که به معنای واقعی کلمه توحید عملی است. توحیدی که اگر بهش پایبند باشیم، اگر جامعه رو بر اساس اون بسازیم و ... اونوقت به سوی مدینه فاضله می‌ریم. یمی از مباحث جالبش، رابطه تفکر آقازادگی و شرک بود که در نوع خودش بی‌نظیر بود. همچنین مباحث توحید، نبوت و ولایت و ایمان هم بسیار عملی و ملموس بود. جوری که انسان اهمیتش، ضرورتش رو با همه وجود حس می کرد و از عدم اونها رنج می کشه. این کتاب به شما نشون می‌ده اسلام، برای ساخت جامعه اسلامی که کارخانه انسان‌سازی است اومده، نه برلی ساخت هزاران عابد و زاهدی که گوشه نشینی کنند و فقط و فقط نگران حفظ دین خودشون باشند، چه بسا که ممکنهزیر سایه طاغوت هم باشند.
در این کتاب فرق شیطان و ابلیس، مفهوم طاغوت و پیرو طاغوت بودن رو می‌فهمید و از همه مهمتر می‌فهمید، قرآن رو می‌تونید با دقت بخونید و بفهمید. نه اینکه فقط با چهارده روایت، با انواع صوت ها و لحن ها، با آواز خوش، صرفا قرائت کنید. می فهمید که قرآن، راهنمای عملی زندگی توحیدی است.
هرچه بگم کم گفتم و ناقص، بخونید کتاب رو و از دست ندیدش، لحنش به اندازه‌ی کافی ساده و قابل درک هست و به هیچ وجه دچار ترسی که بعضی کتب مذهبی که ادبیات سنگینی دارند ایجاد می کنند نشید.
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.