یادداشت نرگس خالقی
10 ساعت پیش
اِما اِما اِما!! تمام تلاشم را کردم که شروع معرفی کتابم با این سه کلمه نباشد اما نمیشد. باید حرصی که پانصد و خوردهای صفحه قورت دادهام بیرون میریخت. داستان با شارل بوآری شروع میشود. همان اول کاری مشخص است که باید منتظر ازدواج شارل و ورود شخصیت مادام بوآری باشیم. رمان کلاسیک است و روند پیشرفت داستان کند. توصیفات زیاد هم چاشنی کتاب هستند. شارل و اِما اوایل قرن ۱۹ زندگی میکنند. شاید فکر کنید چه اهمیتی دارد که کِی زندگی کنند؟! خب اشتباه فکر میکنید، مهمترین چالشهای کتاب به خاطر شروع مدرنیته و تقابل علم و دین _ شاید هم علم و اخلاق_ رقم میخورد. گوستاو فلوبر کشمکشهای آدمها را خوب تصویر میکند. و مهمترین شخصیت هم خود اِما ست. سنت و کلیسا پوست میاندازند و «من» مهم میشود. اِما دنبال خوشبختی میگردد. دنبال خودش. دنبال مفهوم زندگی. دنبال لذت، سرشارِ لذت شدن. آقای هومهی داروساز و کشیک نقش فلسفی قضیه را بازی میکنند و حرفها را رو میزنند. اما مادام بوآری همان حرفها را زندگی میکند. اگر حوصله کنید و روند کند داستان را به نیمه برسانید اتفاقها مهیج میشوند و در آخر هم، کتاب غافلگیرتان خواهد کرد. مادام بوآری را دوست داشتم؟! قطعاً بله. توصیهاش میکنم؟ بله ولی نه برای آدمهای عجول. البته چاشنی اعصاب برای همراهی با ندانم کاریهای اِما هم لازم است. یک ستاره به ختطاِما اِما اِما!! تمام تلاشم را کردم که شروع معرفی کتابم با این سه کلمه نباشد اما نمیشد. باید حرصی که پانصد و خوردهای صفحه قورت دادهام بیرون میریخت. داستان با شارل بوآری شروع میشود. همان اول کاری مشخص است که باید منتظر ازدواج شارل و ورود شخصیت مادام بوآری باشیم. رمان کلاسیک است و روند پیشرفت داستان کند. توصیفات زیاد هم چاشنی کتاب هستند. شارل و اِما اوایل قرن ۱۹ زندگی میکنند. شاید فکر کنید چه اهمیتی دارد که کِی زندگی کنند؟! خب اشتباه فکر میکنید، مهمترین چالشهای کتاب به خاطر شروع مدرنیته و تقابل علم و دین _ شاید هم علم و اخلاق_ رقم میخورد. گوستاو فلوبر کشمکشهای آدمها را خوب تصویر میکند. و مهمترین شخصیت هم خود اِما ست. سنت و کلیسا پوست میاندازند و «من» مهم میشود. اِما دنبال خوشبختی میگردد. دنبال خودش. دنبال مفهوم زندگی. دنبال لذت، سرشارِ لذت شدن. آقای هومهی داروساز و کشیک نقش فلسفی قضیه را بازی میکنند و حرفها را رو میزنند. اما مادام بوآری همان حرفها را زندگی میکند. اگر حوصله کنید و روند کند داستان را به نیمه برسانید اتفاقها مهیج میشوند و در آخر هم، کتاب غافلگیرتان خواهد کرد. مادام بوآری را دوست داشتم؟! قطعاً بله. توصیهاش میکنم؟ بله ولی نه برای آدمهای عجول. البته چاشنی اعصاب برای همراهی با ندانم کاریهای اِما هم لازم است. یک ستاره از امتیاز کامل کمتر دادهام به خاطر محتوای حرص درآر کتاب :)
محمد میرزایی
5 ساعت پیش