یادداشت راضیه بابایی
1403/3/19
این کتاب ترکیبی است از نکات مثبت و منفی و خیلی سخت است که راحت تاییدش کرده و حتی راحت نفیاش کرد. از نقاط قوت داستانی و کمک گرفتن از خرده داستانهایی که خیلی خوب با داستان اصلی چفت شده بود و در جزو نقاط مثبت داستان است،می گذرم. همچنین توجه به دغدغه نوجوان و چگونگی پیدا کردن راه و مسیر و هدف هم صحبت نمی کنم که تا حدودی خوب بود. (البته اما و اگرهایی داره. مثل اینکه آزادی و مبارزه برای هدف وقتی آنطور که در کتاب ترویج و تشویق میشه، مطلقا خوب نیست و بسته به شرایط و تعریفی که هر کسی داره ممکن باعث هدایت یا باعث انحراف بشه ) اما حرف اصلی و در اصل نقطه ضعف اصلی کتاب که خیلی توی ذوق میزنه اینکه که کتاب حال و هوای ملی و مذهبی ایرانی نداره. همه چیز در تایید فرهنگ غربی و غذاها و لباس ها و وسایل و عادات وارداتی است. به طور کلی موسیقی رو نفی نمی کنم،پوشیدن لباس های به روز و گوش دادن آهنگهای به روز را بد نمی دانم. حتی اهداف من مسلمان شیعه ممکن است با هدف یک دختر آمریکایی مسیحی در مورد تلاش و زندگی و.. یکی باشه ولی دیگر نه این قدر زیاد! این کتاب دچار یک زیادهروی در ترویج سبک زندگی وارداتی شده(غربی و شرقی)که حس غریبگی موقع خواندن کتاب بهم دست میدهد.انگار نوجوانها و خانوادههای کتاب ایرانی نیستند. و این ویژگی خوبی های کتاب رو تحت الشعاع قرار میده و در کل با وجود اینکه کتاب، داستانی خوب داره و درونمایه کتاب هم (گفتم با یک سری اصلاحات و توضیحات ) قابل قبول است، ولی در قابل توصیه به نوجوان نیست.
1403/4/27
سلامت باشید خانم مصطفی زاده جان، متاسفانه کتاب به روزی در حوزه نوجوان بود که دقت کافی در ساخت جهان داستانی ایرانی نداشته. البته این نکات رو در جلسه نقد کتاب به اطلاع آقای آقامحمدی رساندم. امیدوارم در بقیه آثارشان منعکس بشه
1403/12/15
خیلی موافقم باهاتون. البته تو کتاب قبلیشون هم این نکات بود؛ ولی نه اینقدر پررنگ.
منصوره مصطفی زاده
1403/4/27