یادداشت سمیرا
کمالگرایی از اون چیزهایییه که خیلیهامون باهاش درگیریم؛ همون صدای توی سرمون که میگه «یا عالی انجامش بده یا بیخیال شو»، یا اون حس فلجکنندهی شروع نکردن چون از نتیجه مطمئن نیستیم. خیلی از کتابهای مربوط به کمالگرایی سعی میکنن با جملات قشنگی مثل «تو به اندازه کافی خوبی» یا «با ترسات روبهرو شو» ما رو آروم کنن. اما واقعیت اینه که این حرفها شاید لحظهای بهت حس خوب بدن، ولی مشکل اصلی رو حل نمیکنن. چون ریشههای کمالگرایی خیلی عمیقتر از اونیه که با چند جملهی انگیزشی از بین بره. این کتاب برعکس خیلی از منابع خودیاری که فقط احساس خوب منتقل میکنن، میخواد یه تغییری واقعی ایجاد کنه. نویسنده خودش هم میدونه که جملات انگیزشی، فقط یه مُسکن موقتیان. برای همین تلاش کرده راهحلهایی بده که پایدارتر باشن؛ نه فقط بهت بگه «بهتر فکر کن»، بلکه نشون بده چطور بهتر عمل کنی. یکی از نقاط قوت کتاب اینه که راهکارهای متعددی ارائه میده، اما فقط یه لیست بلندبالا از توصیهها نیست و سعی میکنه بهت یاد بده چجوری این روشها رو با هم ترکیب کنی و به شیوهی خودت وارد زندگیات کنی. همین باعث میشه خوندنش نهفقط آگاهی بده، بلکه بهوضوح کاربردی هم باشه. اگه دنبال راهحل واقعی برای کنار اومدن با استانداردهای سختگیرانهی ذهنیات هستی، این کتاب میتونه شروع خوبی باشه.