یادداشت محمدرضا شمس اشکذری
1402/10/12
برنستاین در این کتاب بسیار ساده و روان از پایههای موسیقی میگوید. ملودی، فاصلهها، معنای موسیقی، موسیقی کلاسیک، بذلهگویی، موسیقی محلی، ارکستراسیون و امپرسیونیسم از موضوعاتی هستند که در این کتاب با مثالهای مختلف توضیح داده شدهاند. البته نام اصلی کتاب Young People's Concertsهست که مجموعه برنامههای ارکستر فیلارمونیک نیویورک برای جوانان بوده که در شبکه CBS پخش میشده. فیلمهای اصلی هم موجودند و دیدنی. خود آقای برنستاین هر جلسه به یک موضوع میپردازند و مثالهایی را با ارکستر اجرا میکنند. دیدن فیلمها در کنار کتاب، لازم است. چون آهنگها و نتهایی که در کتاب آمده برای موسیقیندانهای امثال بنده، مفهوم نیست. برای پیدا کردن فیلمها هم کافی اسم هر فصل را به انگلیسی ترجمه کنید و با نام برنستاین جستجو کنید. مثلاً: What is a melody? Bernstein در مجموع، نغز کتابی بود شیرین و بسیار پرفایده.
1402/10/12
این طور که من یادمه، این کتاب رو سردار سرمست معرفی کردن. کتابی که در دورهمی معرفی شد، «درک و دریافت موسیقی» نوشته کیمین هست. اون خیلی مفصلتر و جدیتره. به نظرم اصلا به درد موسیقیندان صفر کیلومتر نمیخوره. من که تورقی کردم و به کتابدار محترم پس دادم. @ZahraKarimi
محمدرضا شمس اشکذری