زهرا کریمی

تاریخ عضویت:

اردیبهشت 1401

زهرا کریمی

بلاگر
@ZahraKarimi

95 دنبال شده

103 دنبال کننده

یادداشت‌ها

نمایش همه
زهرا کریمی

زهرا کریمی

4 روز پیش

        صفحه‌ی اول استاد وارد کلاس میشه:
رو به روی ما ایستاد، بدون یادداشت، بدون کتاب، بدون دلهره....«حتما می‌دونین عنوان این دوره چیه: فرهنگ و تمدن. هیچ نگران نباشین. قرار نیست تو نمودارهای دایره‌ای غرقتون کنم.... طبیعتا امیدوارم این دوره برای شما جذاب و حتی مفرح باشه، مفرح جدی، البته.این دو واژه هیچ منافاتی با هم ندارن...الیزابت فینچ هستم...»

 راوی کتاب یکی از دانشجوهای کلاسه. تو این فصل غرق گفتگوهای الیزابت فینچ و دانشجوها شدم که اغلب درباره‌ی تاریخ مسیحیت بود. فینچ به روش خودش توی تاریخ سیر می‌کنه. به خودش اجازه میده که آزادانه درباره‌ی تاریخ فکر کنه، روایت‌های  تاریخی رو به چالش می‌کشه. گاهی به نظر میاد که داره تاریخ و آدماش رو قضاوت می‌کنه یا گاهی می‌خواد آینده‌ی تاریخی جدیدی‌ تخیل کنه. مثلا می‌پرسه به نظرتون اگه فلان نمی‌شد تاریخ چطوری می‌شد؟

تو فصل بعد راوی داستان دنبال یکی از دغدغه‌های تاریخی فینچ میفته و سعی می‌کنه نزدیک به روش فینچ اون موضوع رو بررسی کنه.
و تو فصل آخر راوی دوباره برمی‌گرده به زمان حال و این‌ دفعه دنبال گذشته‌ی فینچه و طبیعتا چیز خاصی دستش رو نمی‌گیره چون استادش آزادانه‌تر از فکر دانشجوش و آدم‌های معمولی زندگی کرده.

جان کتاب به من نشست، شخصیت فکریِ مستقل و آزاد فینچ اما کاش بسترش به جای تاریخ مسیحیت و روم باستان یک بستر نزدیک‌تر به من بود. تاریخی که بیشتر به من می‌خورد. (که بدیهیه وقتی دارم کتاب ترجمه می‌خونم نباید انتظارات اینطوری هم داشته باشم) یا کاش طولانی‌تر بود و بیشتر به اون جنبه‌های تاریخی می‌پرداخت تا بهتر درکشون کنم.
همین، تمام.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

28

        پشت کتاب یه نقل قول از خود گینزبورگ هست :« الفبای خانواده با اینکه اقتباسی از واقعیت است، اما تصور می‌کنم باید آن را طوری خواند که انگار رمان است: یعنی نباید بیشتر یا کمتر از آنچه که یک رمان می‌تواند برآورده سازد از آن انتظار داشته داشت.»

ناتالیا گینزبورگ تو این کتاب زندگی خودش رو نوشته. از خانواده‌‌اش، پدر و مادرش، خواهر و برادرهاش و از دوست‌های خانوادگیشون گفته. دوست‌های خانوادگیشون، اغلب آدم‌های سیاسی مهمی در اون زمان بودن. این آدم‌ها دوران موسولینی رو در ایتالیا تجربه می‌کنن، جنگ جهانی دوم رو از سر می‌گذرونن و بعد از جنگ هم به زندگیشون ادامه می‌دن.
خلاصه، سرگذشت آدم‌های جالب در زمانه‌ای عجیب به قلم گینزبورگ حتما خوندنیه!
من فروردین کتاب دیگه‌ی این نویسنده، « فضیلت‌های ناچیز» رو خونده بودم. به نظرم کتاب متوسطی اومد که گاهی جملات درخشانی هم داشت . آن‌چنان توقعاتم رو برآورده نکرد. وقتی این کتاب رو تموم کردم، یاد « فضیلت‌های ناچیز» افتادم و قدرش در نظرم بالاتر رفت. دوباره خوندن «فضیلت‌های ناچیز » رو شروع کردم، این بار خیلی بیشتر دوست می‌دارمش.

نیم ستاره‌ کم کردم به خاطر آدم‌های زیادی که تو کمتر از سیصد صفحه معرفی شدن. باید بی‌وقفه و با توجه خوند تا آدم‌ها گم نشن.
نیم ستاره‌ی دیگه هم کم کردم اما توضیحی ندارم. چهار خوبه براش.
      

26

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.