یادداشت زهرا سادات گوهری

شخصیت‌ها ا
        شخصیت‌ها اصلا کی‌ان، چرا انقدر مهمن؟ چه‌جوری میشه شخصیت‌های به یاد موندنی خلق کرد؟ و هزاران سوال دیگه، سوالاتی بودن که انتظار داشتم با خوندن این کتاب به جواب‌هاشون برسم و می‌شه گفت تا حدودی هم رسیدم.
برای خوندن این جلد از بقیه‌ی جلدها خیلی مشتاق‌تر بودم به چند دلیل، یکی‌ش این بود که حس می‌کردم نیاز دارم بیشتر درباره‌ی شخصیت‌پردازی بدونم. و حس می‌کردم توی این مبحث یکم ضعیف عمل می‌کنم.
این کتاب، کتاب خوبی بود، از چند لحاظ هم کمکم کرد. در مورد مسائلی حرف می‌زنه که شاید در حالت عادی توجه خاصی بهشون نداشته باشیم، مثل اینکه حتی مکان داستان هم می‌تونه روی شخصیت‌ها تاثیر داشته باشه!  اطلاعات خوبی داد و در کل استفاده‌ی زیادی ازش کردم، به خصوص به خاطر یه بخش که به سوالاتی اختصاص داده شد بود که می‌تونستید درباره‌ی شخصیت داستان‌تون پر کنید. و در کل مطالب خوبی داره و ازش می‌تونید استفاده‌ی زیادی بکنید.
ولی در کل برداشت شخصی‌م اینه که با وجود اینکه کتاب‌های تئوری درباره‌ی داستان‌نویسی خیلی کمک‌کننده‌ن، ولی در نهایت خود نویسنده باید سبکش رو پیدا بکنه و چه بسا از همین طریق الگوهای جدیدی بتونه پیدا بکنه.(منظورم مثل کهن‌الگوها هست)
انگار هیچ روش خیلی مشخصی برای داستان‌نویسی وجود نداره، اینطوری نیست که بگیم فلان شخصیت رو اضافه کن، بعد اون یکی رو، بعد طرح داستانت رو اینطوری پیش ببر. یه سری توقعاتی داشتم که با خوندن این کتاب‌ها باید نویسنده‌ی قهاری بشم! ولی خب این فقط یه فکر کودکانه‌ بود و به این نتیجه رسیدم که کتاب‌های تئوری صرفا راهنمان و یه سری چیزها از هم تجربه به دست میاد.
خلاصه که زیاد حرف زدم، ولی این مجموعه خیلی کمک کننده ست.
پ.ن۱: ترجمه‌ی کتاب چندتا ایراد داشت. یکی‌ش پاورقی‌های بیش از حد بود که با وجود واژه‌نامه‌ی انتهای کتاب وجودشون به نظرم غیرضروری بود. و اینکه مترجم به دلخواه خودش مثال نویسنده رو با مثال خودش عوض می‌کرد! این مسئله رو توی کتاب‌های این مجموعه زیاد دیدم که مثال مترجم با مثال نویسنده عوض شده! و خب این اصلا جالب نیست. چون این کتاب کپی رایت هم نداره که بگیم حتما تحت نظر خود نویسنده این تغییرات اعمال شده.
پ.ن۲:تصویر زیر یه فن آرت با همکاری هوش مصنوعیه😁. تصویر رو کشیدم، بعد دادم به هوش مصنوعی و خواستم تبدیل به یه نقاشی دیجیتالی بکنتش. چندتا ایراد داره ولی خیلی دوستش دارم:)

😍🤍🤍 چه یادداشت قشنگی ، واقعاً یسری نکته ها با تجربه نوشتن به دست میاد✨
عکس هم گوگولی بوود🥹🌞😁❤️