یادداشت رضا هاشمی
1402/3/7
4.6
کتاب اخلاق؛ خواندن آن بر هر کتابخوانی، واجب! کتاب شهاب دین، یکی از بهترین کتابهایی بود که در مورد زندگی علما خواندم. شاید تمام ابعاد شخصیتی آیتالله مرعشی نجفی به نمایش در نیامده باشه، اما همین فرصت کوتاه هم تاثیر عمیقی بر ذهن و روح خواننده خواهد گذاشت. قلم نویسنده نوعی حس صمیمیت و نزدیکی، توأم با احترام و ستایش را نسبت به شخصیت داستان به وجود آورده است؛ سختیهایی که شهاب در راه تحصیل و به تبع آن در زندگی چشیده، مشقتهایی که برای خرید کتاب و در پس آن از طعنه نااهلان بر او تحمیل شده، و عشق به معبود و اهلبیت که صبر بر این مشکلات را برای او آسان کرده است! رسیدن به نقطهای که عالمان بزرگی چون شهاب در آن قرار دارند، سخت و شاید هم ناممکن باشد؛ اما میتوان از سیره و روش آنها در زندگی شخصی الگو گرفت و تا حدی به آن نزدیک شد؛ زمانی که برای خرید کتاب از مایحتاج زندگی میگذرد، زمانی که برای کسب علم دشواری سفر را به جان میخرد و زمانی که برای احیای علوم دینی، از لذایذ حلال هم چشم میپوشد. حاصل سالها دسترنج این عالم بزرگ، یکی از بزرگترین کتابخانههای دنیا در قم است که نسخ خطی و گرانبهایی در آن نگهداری میشود؛ به شدت علاقهمند شدم که از کتابخانه ایشان بازدید کنم.
1402/3/9
درود آقای هاشمی کتابخانۀ ایشان به حق یکی از کتابخانه های کم نظیر جهان است. در بازدیدی که از ساختمان قدیم و مرکز نگهداری نسخ خطی داشتیم؛ با دیدن گنجینه های موجود در کتابخانه، بارها به روح این مرد بزرگ و عالم فرزانه درود فرستادیم. روحش شاد و یادش گرامی. سپاس از یادداشت تون.
1402/3/10