یادداشت دریا
1403/5/11
4.3
تموم که شد مدتی طولانی بغلش کردم، نوازشش کردم و بوسیدمش. کتابهای بعدی بلیک کراوچو هم بابد بخونم. حتما. نمیتونم باور کنم که این کتابو فقط با یه بار زندگی نوشته باشه. حتما اون صندلیو داشته و چند بار زندگی کرده و خیلی اطلاعات جمعآوری کرده تا تونسته؛ مگه اینکه نابغه باشه. یه کتاب علمی تخیلی فوقالعاده قویه. و این سوالو در ذهن من خیلی خیلی پررنگتر کرد. شما هم جواب بدید: موافقید که علم و تکنولوژی باید به سرعت رشد کنه و هیچوقت جلوش گرفته نشه و اگه خرابیهایی هم به بار اورد، بشر بعدا میتونه حلشون کنه؟ یا اون مواردیش که فکر میکنیم اخلاقیات در همهی انسانها اونقدر قوی نشده که بتونن تحمل این حد از پیشرفت رو داشته باشن و ممکنه باعث نابودی انسانهای زیادی بشن (مثل بمب اتم) رو باید قبل از اختراع جلوشونو گرفت و از فوایدشون هم دست شست؟ من همیشه موافق جواب اول بودم. خوندن این کتاب باعث نشد به جواب دوم باور پیدا کنم. فقط خیلی سوالو توی ذهنم پررنگتر کرد. موضوعش همینه. یه خانم دانشمند به اسم هلنا که مادرش آلزایمر داره و هلنا میخواد دستگاهی اختراع کنه که خاطراتو ثبت کنه و به ذهن برگردونه تا درمانی باشه برای این بیماری. و دربارهی فمسه، بیماریای که در اون افراد یه سری خاطرات کاذب به یاد میارن که جوری واقعین، انگار که قبلا زندگیشون کردن. و این دو داستان توی این کتاب به هم میرسن. خیلی ذهن آدمو درگیر خودش میکنه، فکر کنم یه شب حتی خوابشو دیدم. خیلی بیشتر از یه نقطهی اوج داره. معمولا کتابا وسطاشون هیجانانگیز میشن و تا آخر یواش یواش میفهمیم چی میشه، ولی این یکی چندین بار توی این حالت میبره و میارتمون. کشش عجیب غریبی داره. یکی از عزیزترین کتاباییه که تا حالا خوندم. حتما پیشنهاد میکنم بخونید و با وجود این حجم زیادش حتی فکر میکنم شروع خیلی خوبیه برای آدمای کتابنخون، چون نمیشه ولش کرد. ترجمهش هم خیلی خوب بود. از همه نظر عالی بود. مرسی از همهی دستاندرکارانش. ایشالا ناشرای دیگه هم از آموت یاد بگیرن نمونهخوان داشته باشن😒 اگه خوندینش، نظرتونو بنویسید.
1403/5/12
بلیک کراوچ نمونه ی یکنویسنده ی درست علمی تخیلیه.جنبه ی علمی ماجرا خیلی عالی و دقیق نوشته شده و بعد تخیلی مغز ادم را منفجر میکنه. اثر بد نداره واقعا ، خوب و خوبتر داره. کتاب هم با دنبال کردن دوخط داستانی و رسوندنشون به هم جذابیت های بالایی داره.هر چند اوایل کمی سردرگمه و زمان میبره تا آدم جامعه ی امروز، دنیای کراوچرا درککنه.. خط اصلی داستان که شکل میگیره سرعتش کتاب واقعا بالا میره و یک سوم پایانی طوفانی و بسیار جذابه. به علاوه رفت و برگشت های مدارم و پینگ پونگی به زمان های مختلف جذابیتش را بیشتر کرده. خلاصه یککتاب درجه یک و واقعا عالی دارم که نمیشه ازش دست کشید..
1403/5/12