یادداشت محمدحسین بنـکدارتهرانی

راغب نویسنده بسیار بدی است و فاقد قدرت سرهم بندی کردن اولیه در حد مشق نویسی دانش اموزی در مقطع متوسطه اول.
دریغ از پول و کاغذی که دور ریخته شده. چند شابلون بچگانه را به القاب مطنطن روی متن بیهقی گذاشته و کلی گزافه گویی کرده و هیچ نتیجه ای هم نگرفته. شاید برخی دانش اموختگان ادبیات با کارهای آماری و تحلیل شبکه متن آشنا نباشند اما چند قدم آنسوتر دانشجویان علوم اجتماعی یا مهندسی فرض است که این مسائل را بدانند.
نتیجه کار تاسف بار است و عجیب است که دانشگاه تهران برای چنین سرهم‌بندی بیهوده‌‌ای به این فرد مدرک دکتری اعطا کرده و تاسف بارتر سرنوشت بخت‌برگشتگانی است که ناچارند سر درس او بنشینند. حین نوشتن سری به سایت راغب زدم قدرت خدا هزار صف ز دعاهای مستجاب زده پشت سرش بوده که اینهمه پست و مقام گرفته. به هر صورت وقت و پول‌تان را دور نریزید.

به نظر من هم این کتاب بسیار نامفهوم و نخواندی است. مدتی این کتاب را داشتم و هر چه نگاه می‌کردم چیزی دستگیرم نمی‌شد؛ همان‌طور که اشاره کردید یک سری جدول بدون نتیجه‌گیری. آخر سر کتاب را دادم رفت.
اما بگذارید از شخصیت راغب دفاع کنم. من تا با حال با او کلاس نداشته‌ام ولی دیده‌ام که دانشجویان چگونه دوستش می‌دارند و چگونه توانسته فضایی برای روایت‌شناسی و داستان معاصر فارسی در دانشگاه ایجاد کند. و شنیده‌ام که چه انسان انتقادپذیری است؛ امیدوارم این انتقادها باعث شود آثار بعدی او شکل مفهوم و روشن و خواندنی‌ای پیدا کند.

سلام
ممنونم آقای سالاروند. در این نوشته به شخصیت او کاری نداشتم چرا که نمی شناسمش کتاب افتضاح بود. آن طور که در مقدمه گفته یک سوم حجم این کتاب پایان نامه دکتری او بوده 😀 وای به کسانی که این پرت و پلا را به عنوان پایان نامه دکتری پذیرفته اند.

سپاس از شما. بند دوم نوشته‌ی من در پاسخ به سطور پایانی نوشته‌ی شماست. علی‌الخصوص جمله‌ی «تأسف‌بارتر سرنوشت بخت‌برگشتگانی است که ناچارند سر درس او بنشینند.» بنده خود بسیار دوست دارم سر درس راغب بنشینم. پست و مقامش را هم تا جایی که می‌دانم به ناحق نگرفته. اما این‌ها همه‌ ضعف‌های کتابش را جبران نمی‌کند.
@mhbtehrani