یادداشت بهارفلاح🌺⭐
🔴📖نمایشنامهی «رسوس»،یکی دیگه از آثار اوریپید، نویسنده و شاعر اهل آتن دریونان 🇬🇷 هستش.چیزی که ابتدای نمایشنامههم نوشته شده بوداین نمایشنامه تنها یک شب 🌙 رو پوشش میده و اما با تغییر صحنهها بین اردوگاههای یونان و تروا، شتاب دراماتیک خودش رو حفظ میکنه ♦️کتاب رسوس یک نمایشنامه و تراژدی یونانیه که توسط اوریپید، یکی از تأثیرگذارترین نمایشنامهنویسان یونان باستان نوشته شده. اگرچه رسوس برام به اندازه باقی آثار اوریپید مثل مدهآ یا هلن وهکوب و... جذاب نبود وخیلی هم بین عموم شناخته شده نیست، اما نمایشنامهی تأمل برانگیز و خوبیه که درون مایههای اون پوچی جنگ، وسرنوشت انسانه. 🚩داستان این تراژدی بيواسطه از سرود دهم «ايلياد» اخذ شده دراین سرود ایلیاد که تحت عنوان داستان دولون شناخته شده ،دولون برای جاسوسی میره سمت اردوگاه یونانیان🎪(هکتور به دولون وعده اسبها وارابه آشیل به عنوان غنیمت بعد از جنگ میده) واما توسط ادیسه ودیومد شناسایی ودستگیر میشه(اونا هم قصد داشتن برا جاسوسی به سمت ترواییها بیان) ادیسه ودیومد به وعدهی امان ازش حرف میکشن ولی بعدش میکشنش وبه اردوگاه ترواییها 🎪نفوذ میکنن رسوس وسیزده نفر از همراهانش رو هم میکشن،این تراژدی اقتباسی از این سروده 📕 کتاب رسوس اثر اوریپید یک شب نبرد در طول جنگ تروا رو روایت میکنه و داستان رسوس، پادشاه تراکیا 👑رو روایت میکنه که به ارتش تروا در نبرد با یونانیها میپیونده. نمایشنامه با گفتگوی دو سرباز🪖 شروع میشه که در مورد ورود ناگهانی رسوس واهدافش بحث میکنن.اونا نگرانیهای خودشون در مورد تهدید احتمالی رسوس برای ارتش یونان بیان میکنن. با این حال، هکتور اولش گلایه میکنه به رسوس من چندبار نامه🗞️ نوشتم ازت کمک خواستم اما این چندسال نیومدی الان دیگه لشگر خودمون داره پیروز میشه وبه عنوان مهمان فقط پیشمون باش نه همرزم،رسوس توضیح میده که چندسال درگیر جنگ ⚔️با «سکاها»بوده،هکتور رو متقاعد میکنه،اما قبل از اینکه رسوس بتونه به نبرد واردبشه، اودیسئوس و دیومدس مخفیانه وارد اردوگاه تروا میشن و قصد کشتن هکتور رو دارن اما به نیرنگ آتنا رسوس و رو در خواب میکشن. (آتنا ناامیدی خودش رو از یونانیان به واسطه اقداماتشان علیه رسوس، مردی که مورد علاقه خدایان بوده،نشون میده.) 📌 کتاب رسوس در دل خود چندین موضوع رو داره که مشخصهی تراژدیهای یونان هستن. یکی از موضوعات محوری وهمیشگی مفهوم سرنوشت و این ایده که اعمال انسان تحت تأثیر نیروی خدایانه و خدایان نقش بسزایی در بازی دارن همیشه هست در اونها، وخدایان بر تصمیمات و سرانجام شخصیتها تأثیر میگذارن. وتراژدیها نشون میدن این باور رایج در یونان باستانه که سرنوشت انسان رو خدایان رقم میزنن و انسان فانی تابع میل خدایانه. 📌این نمایشنامه هم مثل هلن حس پوچی و بیرحمی و بیمعنایی جنگ رو القا کرد، چرا که رسوس قهرمان و پادشاه بزرگ تراکیه به طرز مفتضحانهای اونم بیگناه در خواب کشته میشه ونه در میدون جنگ،بیهیچ دلیلی. اگه از اودیسوس ودیومد میپرسیدن چرا شبانه کسی رو توخواب کشتین؟ میگفتن جنگ شده دیگه جنگه!!!💔 📌ایلیاد هومر برای یونانیان واقعاً یه اثر حماسی بزرگه چرا که حتی درمورد اتفاقی دریک شب اردوگاه،یا گوشهای از یک سرودش یا یک شخصیت فرعی درحاشیهی جنگ تراژدیها نوشته شده! نثر وترجمه کتاب روون وخوب بود،اگر امتیاز پایینتری داره از باقی تراژدیها چون روی ترازو رفته باهاشون ومقایسه شده،وگرنه اثرخوبیه
درود و خداقوت یادداشت خوبی بود، سپاس. به نظر من با اینکه کوتاه بود، اما قصهٔ خوبی داشت و تقریبا در حد بعضی آثار دیگر اوریپید بود و البته عالی نبود. مانا باشید. 💐🙏
بهارفلاح🌺⭐