یادداشت محدثه علیمردانی
1403/7/7
اگه بخوام در یک جمله شرح حال این کتاب رو بگم، باید بگم که : این کتاب پر است از رنج و عبرت! از در و دیوار این داستان غم و بدبختی میباره و من با جمله به جمله این کتاب قلبم فشرده شد و اشک ریختم. وقتی به این فکر میکنم که زن هایی مثل محبوبه و یا حتی بدتر تو دنیا زندگی میکنن و ما از رنجشون بی خبریم، بیشتر دلم میگیره و غم وحشتناکی بهم هجوم میاره. تنها نقدی که به این کتاب دارم اینه که نویسنده دیدگاه صفر و صدی به افراد جامعه داده و طبقه اشراف رو قدیسه معرفی کرده و طبقه عوام رو پست! شراب خوردن اشراف هیچ اشکالی نداره و شراب خوردن رحیم میشه زهرمار! ولی در کل قلم نویسنده خیلی روون بود و از صفحه اول با داستان همراه شدم. تک تک اتفاقات مثل فیلم از جلوی چشمم رد شد و تک تک احساسات و عواطف شخصیت هارو به راحتی درک کردم.
1403/11/16
بعید می دونم تلاشی برای قدیسه نشون دادن اشراف کرده باشن، علت این برداشت شما دقیقا همون تفاوت فرهنگی هست که محبوبه مرتبا ازش می ناله! شرایط زندگی محبوبه پیش و پس از ازدواج خیلی تفاوت داره و اگر دقت کرده باشین روی شخصیت خود محبوبه هم اثرات منفی ش مشهوده. اما عشق منصور رو صبور کرده، و چون محبوبه این بار به جای صورت عاشق سیرت و اخلاق خوش منصور شده خب خیلی راحت تر با موضوعی مثل شراب خواری یا همسر دیگری داشتن ش کنار میاد! این به این معنا نیست که محبوبه به خاطر پول یا موقعیت منصور رو تطهیر می کنه بلکه به این معناست که منصور یک جنتلمن واقعیه که خب مشخصا مثل هر انسان دیگری ایرادات خاص خودش رو هم داره( که اینجا نویسنده به شراب خواری اشاره می کنن)
1403/11/16
بله متوجه مقایسه ای که انجام دادین شدم. ولی فکر می کنم چون ابتدا فقط از ظاهر دل فریب رحیم صحبت کرده بود و از جزئیات اخلاقی ش بی خبر بودیم خیلی طبیعیه که انقدر تو ذوق مون بخوره و نمیشه گفت رحیم نماینده قشر ضعیفه✨️ @Mhd_alimardani
1403/11/16
بله زننده بود.. البته همچنان با پایان جملتون موافق نیستم ولی نظرتون محترمه 🫂❤️ @Niayesh_majdi
محدثه علیمردانی