یادداشت سعید بیگی
1404/3/4
زبان روایت و نثر کتاب فوقالعاده و عالی است و نیاز به ویرایش ندارد. پیش از این، کتابهای زیادی را با موضوع «عاشورا» و «کربلا» دیده و خواندهام؛ اما کمتر کتابی را با این شرایط و ویژگیهای مهم و ارزشمند، دیدهام. این نخستین کتابی است که از شهید «سید مرتضی آوینی» خواندم و به زبان و قلمش آفرین گفتم. هر چند متون عالی و زیبای مجموعۀ «روایت فتح» را بارها شنیده و از آنها لذت بردهام. «سید مرتضی آوینی» در این کتاب؛ تنها به روایت و بیان حوادث «کربلا» و «عاشورا» بسنده نکرده است؛ چه، این کار را بسیاری از نویسندگان، از همان زمانِ رویدادن واقعۀ جانگداز «کربلا» در روز «عاشورا» تا امروز، انجام دادهاند و در این راه به جهت هنر، ذوق و توان نویسندگی خویش، گوی سبقت را از دیگران ربودهاند. اما سید در این کتاب؛ همزمان با روایت حوادث، خویش و دیگران را مخاطب قرار داده و با توجه به عبارت زیبای «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا!»؛ میپرسد که تکلیف ما اکنون در رابطه با وقایع عاشورای زمان خودمان چیست؟ و این پرسشی مهم و سرنوشتساز است که بدانیم، اگر در زمان «امام حسین» علیهالسلام در کربلا حاضر بودیم، در کدام جبهه و در کنار کدام گروه میایستادیم!؟ به سپاه دنیاگرای (عمر سعد) و (شمر) که دلخوش به پوستهای ظاهری از دین بودند و (یزید) را خلیفه و جانشین «رسول خدا» (ص) میدانستند، میپیوستیم و خدایناکرده رو در روی «امام» شمشیر میکشیدیم و به خیمههای «آل الله» یورش میبردیم؟ یا اینکه به سپاه «امام» ملحق میشدیم و به دنیای مادی پشت کرده و جانمان را فدای مولا و «امام» خویش مینمودیم و رستگاری در آخرت را بر میگزیدیم؟ یا چون برخی افراد کوتاه بین و بیبصیرت، جنگ بین «امام» با (یزید) و (ابن زیاد) و همفکران و یاران آنان را، دعوایی خانوادگی تصور میکردیم؛ برای اینکه دامن خویش را از جنگ و درگیری و تبعات دنیاییاش دور نگاه داریم و دو دستی به زندگی دو روزۀ دنیا بچسبیم و دلخوش باشیم؟ سید در این کتاب، هم به حوادث و رویدادهای رخداده اشاره میکند؛ هم مخاطب را به تفکّر، تعقّل و تامّل تا شناخت وظیفه و تکلیفش در این روزگار دعوت میکند و هم با دیدی عرفانی، این واقعه را به زیبایی شرح میدهد و قلوب عاشقان حق و حقیقت را، مالامال از سُرور و شعف میسازد تا از پروردگار خویش، رسیدن به مقام والای «شهدای کربلا» را بخواهند و آرزو کنند! خداوند شهید «سید مرتضی آوینی» را بیامرزد و ما را نیز در برگزیدن بهترین راه سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت، پیروز و سربلند گرداند. آمین ربالعالمین! اگر مایل باشید؛ میتوانید نسخۀ صوتی این کتاب را در «فیدیبو» و «طاقچه» گوش بدهید و از آن لذت ببرید.
1404/3/6
چقدر از خواندن این یادداشت خوشحال شدم خیلی وقته دوست دارم کتاب های شهید آوینی رو بخونم، شاید چندساله! اما صبرکردم تا فهمم بالاتر بره، تا نوشته هاشون رو با جان بخونم، این یادداشت رو که خوندم گفتم احتمالا الان موقعشه آقای یامین پور هم که چندتا کتاب درمورد شهید نوشتن، که آخریش توی نمایشگاه امسال رونمایی شد اگر در ادامه، اون هارو هم خوندین، مشتاق یادداشت هاتون هستم🌱
سعید بیگی
1404/3/7