یادداشت Hoora Jafarabadi

بیشتر مردم
        بیشتر مردم از بوی بیمارستان متنفرند. اما بوی زندان چی؟ آیا تابه‌حال بوی زندان به مشامشان خورده؟

کتاب را از نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ خریدم. چینش کتاب در انتشارات، طوری بود که کنار کتاب موردعلاقه‌ام، یعنی «تابستان مرگ و معجزه» قرار گرفته بود. از مسئول بخش خواستم درباره داستان کتاب توضیحی بدهد. توضیح کتاب زیبا بود: برادری که در تلاش است به برادر بزرگترش که بی‌گناه در زندان است، کمک کند.
 خلاصه که کتاب را خریدم طی دو روز آن را تمام کردم. نثر کتاب حالت نوشته‌های کوتاه و شعر نو طور داشت. راستش را بخواهید، با خواندن این کتاب نه‌تنها حالم خوب نشد و لذت نبردم بلکه تا یک روز حال بد و غم و شوک عجیبی را در من ایجاد کرد. تا صفحه آخر کتاب نویسنده بسی امیدهای بسیار در شما زنده می‌کند و در نهایت به بدترین حالت ممکن شما را ناامید و مأیوس می‌کند.
پشت کتاب نوشته است که سارا کروسان، نویسنده کتاب این ماجرا را از روی داستانی واقعی الگو گرفته است و این صدها برابر به غم کتاب اضافه و به مخاطب علاوه بر مفهوم بی‌عدالتی در این دنیا می‌فهماند که: خیلی اتفاقا هست که تو ازشون خبر نداری و همین الان دارن اتفاق می‌افتند و شاید یک نفر بعد از این اتفاق اون آدم سابق نشه و قلبش پاره‌پاره بشه...

همه‌ی گناهکارها مجازات نمیشن..
همه‌ی مجازات شونده‌ها هم گناهکار نیستن..
واقعیت زندگی همینه...
اگه این تضاد وجود نداشته باشه، تلاش انسان برای برقراری عدالت، یک چیز بی‌معناست✅

🤌🏻😔

علیرضا

علیرضا

1404/3/11

متأسفانه یک‌جورهایی حق با نویسنده است. در دنیای واقعی عدالت، انسانیت(به معنای عامیانه)، صلح، نوع‌دوستی، احترام، حقوق انسان‌ها، حقوق ملت‌ها، دلسوزی و درک تفاوت‌ها به‌ندرت معنا پیدا می‌کند. در خود هر جامعه‌ای اگر نبودند نهادهایی مثل دادگستری، قوانین جزایی و نیروهایی مثل پلیس حتی جرئت نمی‌کردیم پامون را از در خونه‌مون بیرون بگذاریم. شیطان درون انسان خیلی قدرتمنده. ذات انسان اینگونه است که وقتی در قدرت است، مغرور و ظالم است و وقتی در موضع ضعف قرار گرفت مظلوم است و برایش عدالت و حق خواهی معنا پیدا می‌کند.
شاید نظر من بی‌ربط باشه اما دنیا همیشه مردم زمانه خودش را ناامید کرده و این یک چیز کاملا طبیعی است و ما هیچ راهی نداریم جز اینکه با بیشتر بی‌عدالتیها و ظلم‌ها کنار بیاییم چون توانی برای مقابله نداریم و زندگی مثل برق و باد می‌گذرد. پس بهتر است با هر امکانی که در اختیار داریم بیشترین لذت را ببریم.

بله متأسفانه همینطوره 😔🤌🏻