یادداشت Elias
1403/7/5
نام کتاب: #روزی_روزگاری_یک_دل_شکسته نویسنده: استفنی گاربر مترجم: اناهیتا تعداد صفحات: ۳۹۴ ژانر: فانتزی رمنس اسپین اف مجموعه کاراوال خلاصه داستان: داستان کتاب روایت اوانجلین دختری که روزی عروسی پسری که عاشقش بوده، لوک، با خواهرش، به کلیسای( معبد) شاهزاده قلبها میره و درخواست میکنه تا عروسیش به هم بخوره. جکس،شاهزاده قلبها با او معامله میکنه که عروسی رو بهم میزه اما زمانش که برسه اوانجلین باید سه فردی که اون میگه رو ببوسه. زمانی که اوانجلین به مراسم عروسی میره... بررسی: میخوام اول از ربط این کتاب با مجموعه کاراوال شروع کنم. کتاب اول اشارههای خیلی واضحی به کاراوال داره و باید بدونید که هفت فصل ابتدایی کتاب از لحاظ زمانی به قبل از جلد سوم کاراوال برمیگرده و ادامه کتاب به بعد از جلد سوم کاراوال. ۱-فیتها ( همون اجل یا به معنای اصلی سرنوشت) کی هستن. ( جلد دوم و سوم کاراوال) ۲-چرا اوانجلین بعد از اتفاقی که افتاد محبوب شد( جلد سوم کاراوال) ۳-اسپویل سرگذشت شخصیتهای کاراوال ( دوناتلا و اسکارلت درواقع پایان جلد سوم مشخص میشه اما چطوریش رو نمیگه) ۴- شخصیت پردازی جکس ( از جلد دوم کاراوال وارد کتاب میشه) ۵-فیتها برای چی فرار کردن به شمال ( جلد سوم کاراوال ) ۶-عشق حقیقی جکس و رابطهاش با دوناتلا ( جلد دوم و سوم کاراوال) جواب همه اینها داخل مجموعه کاراواله که لازم خوندن کتابه روزی روزگاری میشه حالا اگر نخونید هم میتونید روزی روزگاری رو بخونید اما ممکنه خیلی از رفتار و دلایل کار شخصیتها براتون گنگ باشه و بذارید پای ضعف کار. خب و خود روزی روزگاری شخصیت پردازی کاراکترها اوانجلین دختریه که همه چیزش رو از دست داده؛ مادرش، پدرش و حالا عشقش در نتیجه فقط در پی راهی برای یک پایلن خوش میگرده و برای این پایان و یه سری اتفاقها راهی یه جشن به شمال میره تا شاید بتونه به پایان خوشش برسه. خوش قلبیش و اعتمادش توی کتاب بارها و بارها زیر سوال میره و عواقبی براش داره( خنگههههه خنگ) جکس شاهزاده قلبها که یه فیت ( اجل یا سرنوشت) هست. شخصیت پردازی این کاراکتر و دلیل رفتارهاش و همه چیز توی سه جلد کاراوال امده اینجا نویسنده زحمت از نوع گفتنش رو نمیده و همون شخصیت اعصاب خورد کن رو ادامه داده اما با ممکنه خواننده که شخصیت پردازی براش مهمه دلیل رفتارهای جکس رو نتونه درک کنه و بگه نویسنده نوشته که مثلا bad boy داستان باشه. در نتیجه میشه گفت نیاز به کار یا توضیح مفصل راجع به گذشته جکس و شناختش به مخاطب داره. اپولو این که نمیشه فهمید چی تو سرش میگذره اصلا در طول کتاب کلا جادو شده بود. این برای جلدای بعدیه. خواهر ناتنی وانجلین هم که ( مردشور ریختش ببرن) یه بدبخته که مادرش همش داره اموزشش میده و اذیتش میکنه برای شوهر کردن و نمونه دختر خوب بودن. فضا سازی توضیحات نویسنده از فضا خوب بود ولی بعضی جاها دیگه بیش از حد از لباس و در و دیوار میگفت که بود و نبودش فرقی نمیکرد. دنیا سازی بعد از خوندن چهارتا کتاب هنوز دنیای دقیقی تو ذهن من خلق نشده و ضعیفه کلا. روند کتاب معمولیه، نه تنده و نه کند. روان که با فصلهای کوتاه کتاب باعث میشه سریع بخونیدش. داستان پیچیدگی یا پلات خیلی خفنی نداره صرفا یه کتاب که باید از مسیر لذت ببرید و شخصیتها. همونطور که تو خلاصه متوجه شدید ژانر کتاب رمنسه، در نتیجه عشق موضوع بولد و اصلی کتابه. هرچند که کاپل اصلی توی این جلد هیچ علاقه به هم ندارن و یولش یولش قراره این رابطه شکل بگیره اما بازم بخش عمده کتاب راجع به دوست داشته شدن و پایان خوش هستش. اسمات نداره اما چند قسمتی بوسه داره. در کل شما با یه کتاب رمنس فانتزی معمولی طرف هستید که صرفا از کسیر باید لذت ببرید.