یادداشت آروشا دهقان
1401/12/14
از خوبیهای این کتاب بسیار نوشتند و من نمیخوام تکرار کنم. فکر میکنم لازمه که به بعضی ضعفها هم پرداخته بشه. اولین نکتهای که به نظرم ضعفی برای کتاب بود، ناهمخوانی داستان و زبان بود. داستانها موضوعات سادهای داشتند اما نویسنده تلاش میکرد با به هم زدن ساختار جملات زبان کتاب رو ادبی کنه. از طرفی بین شیوهی سخن گفتن صلاحالدین و محمود سوخته هیچ تفاوتی وجود نداشت در حالی که این دو نفر صدها سال فاصلهی زمانی دارند. دوم تکرار بیش از اندازه بود. اگر جملات و سخنان تکراری حذف میشد احتمالا حجم کتاب حدود صد صفحه کاهش پیدا میکرد. جملهی تاریخ پر است از.... به قدری تکرار شده بود که خواننده رو کلافه میکرد و از اون بدتر این که این جمله حتی در جای درستی هم به کار نمیرفت. مثلا تاریخ پر است از دخترانی که تلفن میکنند😐 خب؟ اولا که اختراع تلفن هنوز به تاریخ نپیوسته. دوم، مگه تلفن کردن یک دختر کار عجیبیه؟ پس با این حساب تاریخ پر است از دخترانی که کفش میپوشند. آیا لازمه که این موضوع کاملا طبیعی در یک کتاب گفته بشه؟؟ مورد بعدی وجود دو روح بود که نه نقش اثرگذاری داشتند و نه جذابیتی در داستان ایجاد میکردند. در کل به نظرم اگرچه کتاب فاجعهباری نبود اما اگر نخوانید هم هیچ چیزی رو از دست ندادید.
سید محمد بهروزنژاد
1402/3/5