یادداشت فاطمه نوروزی

حقیقت سمیر
         یک فرد چقدر می تونه شگفت انگیز باشه! ۳۰ سال اسارت به دست اسرائیل خیلی طولانی هست و در تمام این دوران با وجود تمام شکنجه ها اینکه بدونی چی بگی، سر خم نکنی و استراتژی های درست اتخاذ کنی خیلی حرفه!

سه نکته و دریافت من:

* با خوندن این کتاب از ذهنم گذشت که مسئله فلسطین، یه مسئله جهانی بوده و هست. از استقامت سمیرِ درزوی‌مذهب برای آزادی فلسطین تعجب کردم. اینکه جهان متقاضی توقف این همه ظلم علیه فلسطین باشه تعجب برانگیز نیست، چرا که هنوز افراد آزاده هستند و همچنان انسانیت در دل ها رونق داره.
‌
* با خوندن این کتاب به اهمیت وقایع ایران در مسائل آزادی فلسطین و لبنان پی بردم، حرف های جدیدی شنیدم و زاویه دیدهای جدیدی خوندم. مثلا اسرا در زندان های اسرائیل چقدر پیگیر جنگ ایران و عراق بودند، و چقدر سمیر بابت جنگ ناراحت بود، چراکه ظرفیت و زمان این دو کشور می تونست صرف مبارزه با اسرائیل بشه و حالا صرف جنگ باهم شده.
‌
* لبنان و فلسطین و شاید بیشتر کشورهای عربی از گروه های متعددی تشکیل شده هست. اسرائیل از این شرایط استفاده می کنه و با تفرقه و جنگ های داخلی، اون کشور رو به خودش مشغول می‌کنه. حتی خودش هم ورود نمی کنه تا تلفات نده و با تجهیز از راه دور یکی از طرف های جنگِ داخلی کارش رو انجام میده. یا اینکه سمیر رو در زندان مجبور می کردند مصاحبه کنه و اعتراف کنه که رهبرانشون افراد خوش گذران و بیخیالی هستن و فرزندانشون رو برای تحصیل و امنیت به خارج از لبنان فرستادن. چه سناریوهای آشنایی..

🤌🏻🩷🇵🇸