یادداشت نوید نظری
20 ساعت پیش

بالاخره مجموعه تاریخی ۴۰۰۰ صفحهای دوما تمام شد! خدا رحم کند به سه تفنگدار ۶۰۰۰ صفحهای! قبل از هر چیز سپاسگزارم از دوست خوبم محمدرضا خطیب بابت پیشنهاد و تقدیم این کتاب! این مجموعه که در نسخ مختلف معمولا در سه مجلد ملکه مارگو، آن ۴۵ نفر و ملکه مون سو رو نیز چاپ شده است، گزارش ایام پادشاهی شارل نهم و هانری سوم و به معنای دیگر پایان دودمان والوا و آغاز سلطنت بوربونها و هانری چهارم است. کتاب با روایت واقعه هولناک کشتار سن بارتلمی آغاز و در خلال چندین ماجرای عشقی به شرح اتحادیه مقدس کاتولیکها، روابط لهستان و بلژیک و انگلستان و اسپانیا با خاندان پادشاهی فرانسه، نزاع و درگیری در خانواده سلطنتی، روابط مخفی عاشقانه و دوئلهای مردانه در پی آن، شرح مختصر کنت و باروننشینهای فرانسه، توصیف مهمانخانهها، صومعهها و راههای این کشور و ... پی گرفته میشود. فراز پایانی کتاب داستان همدستی بلژیک و اسپانیا در شمال و جنوب فرانسه برای شکستن و فرو ریختن دودمان سلطنتی فرانسه است. شخصیتهای اصلی این رمان ملکه مرموز و قدرتمند کاترین مدیسی و سه پسرش، هانری دو ناوار، ملکه مارگو، شیکو همدم هانری سوم، گورن فلو، دوک دگیز و تعدادی اصیلزاده و کنت هستند که دوما با مدد از درامهای اختصاصی توانسته بار این ۴۰۰۰ صفحه را بر دوش آنان بگذارد. نثر کتاب روان، توصیفگرا و تقریبا عاری از هرگونه ابداع ادبی پیچیده است. سبک دیالوگ مستقیم و دنبالکننده و بدور از هر گونه ابهام و تنیدگی است. به همین دلیل خوانش این ۸ جلد راحت، نشاطآور و پیشبرنده است. توضیحات حاشیه طوری در کنار متن آمده است که در صورت عدم علاقه قادر به نادیدنشان هستید. شاید اگر در کشور ما هم دومایی بود و تاریخ سدهها و دورههای مختلف کشورمان را در سایه رمانی عشقی تاریخی روایت میکرد، شاهد این بیگانگی از تاریخ در میهنمان نبودیم.
نوید نظری
14 ساعت پیش