یادداشت Hanā

زندگی‌نامه
        زندگی‌نامه و تاریخ!
این کتاب نه تنها زندگی‌نامه‌ای از "میکل‌آنژ" است بلکه به تنهایی یک اثر ادبی قابل‌هم هست!

نویسنده در جلد اولِ کتاب، زندگی میکل‌آنژ _پیکرتراش، نقاش، معمار، شاعر_ را از سن ۱۳ سالگی تا اواخر دهه سوم زندگی او شرح می‌دهد. (شروع کار تا ساخت پیکره‌ی مشهور پیه تا)
و البته سرگذشت آن زمان ایتالیا در سال های ۱۴۷۰ تا ۱۵۰۰، زیر و رو شدن حکومت ها و تخریب آثار هنری در گذشته به دست برخی کلیساها و راهبان افراطی.

موضوع جالب برای من این بود که در آن زمان چطور برخی از پاپ‌های بزرگ حامی و پشتیبان هنرمندان بودند و در عین حال پاپ‌های دیگری که همین آثار را کفرآمیز می‌دیدند
دین‌های یکسان، زمان‌های یکسان، آموزه‌های یکسان و تفکراتی در ضد هم!!

در حال حاظر کامل‌ترین و روان‌ترین ترجمه در ایران رو "انتشارات نگاه" چاپ کرده اگر قصد خوندنش رو دارید این چاپ رو بهتون پیشنهاد می‌کنم.

ریحانه

ریحانه

1402/6/16

شور زندگی این نویسنده هم به شدت دوست داشتنی و خوبه.
این کتاب رو هم چند ماه پیش تلاش کردم بخونم. یه نسخه قدیمی عجیب و غریب بود اون که من داشتم و حداقل اون اوایلش  با مقدار زیادی اسم های طولانی ایتالیایی و یک فضای حوصله سر بر و نامفهوم روبرو شدم و همین باعث شد رهاش کنم. حالا دلم خواست بازم برم سراغش . ممنون!

1402/6/16

پس باید حتما شور زندگی رو هم بخونم.
متاسفانه مشکل اسم های طولانی در ادبیات ایتالیا و روسیه خیلی دیده می‌شه
همون طور که گفتی نسخه‌های مختلفی از این کتاب وجود داره و ترجمه نقش مهمی ایفا می‌کنه
امیدوارم از خوندنش لذت ببری🤍

واقعا اگر نیمی از هنر در ایران باشد نیمه دیگر آن در شهر رم قرار دارد شاید دلیلش دو امپراتوی رم و ایران باشد. و جالب اینجاست که هنر هاشون هم کاملا با هم متفاوت هستند. هنر های ایرانی بیشتر انتزاعی و هنر رم بیشتر نقاشی انسان و پیکرتراشی‌است. اما در رم هم اثار میکل آنژ و برنینی به طور ویژه ای میدرخشه.

1402/7/15

کاملا درسته
حتی در این کتاب هم به هنر نقاشی، شعر و فرش ایران اشاره شده.