یادداشت عَلَـویه
﷽ قرار بود رمان پیامبر رو بخونم، اما وقتی کتاب به دستم رسید جلد کتاب متفاوت بود و در واقع کتاب رو اشتباه تهیه کرده بودم. اما مسئله ای نبود چون نویسنده ی هر دو کتاب یک نفره و موضوع مشترکه. وقتی شروع به خوندن کتاب کردم متوجه شدم کتاب برای حوزه کودک و نوجوان نوشته شده...اما نه نوع قلم نویسنده مناسب این دوره از سن هست و نه تصویر گری های کتاب جذابیت بصری داشتند. مورد حائز اهمیت بعدیِ کتاب شخصیت حضرت خدیجه بود که ایشون رو دارای دو فرزند به نام هند و هاله دونسته بودند (میدونم که سن و اولاد حضرت خدیجه مورد بحث هست) و این موارد باعث میشه که نه کتاب رو مناسب حوزه کودک و نوجوان بدونم و نه به کسی پیشنهاد بدم...
نویسنده یک نفره، موضوع هم یکسانه، فقط یکی با زبان ساده نوشته شده و در ۸ جلد که عنوان دوره های زندگی پیامبر (ص) هم در روی جلد ذکر شده خیلی عجیب نیست که یک عنوان داشته باشه، مخصوصا اگر نویسنده تمایل داشته باشه ارتباط دو اثر رو به مخاطب نشون بده @Abdolmahdi
کتاب پیامبر آقای سلیمانی بر اساس دوره های زندگی پیامبر تقسیم بندی شده برای نوجوان. در ۸ جلد از پیش از تولد تا کلان سالی، به نظرم تقسیم بندی خوبیه هم برای نوجوان هم بزرگسال، چون لزوما همه نمیخوان از تمام دوره های زندگی پیامبر آگاهی پیدا کنن و یا اینکه حوصله خوندن ۶۶۰ صفحه رو ندارن. کتاب اصلی پیامبر که برای بزرگسال نوشته شده هم نثرش نسبتا سنگینه هم صفحاتش زیاده. در سایت خود به نشر هم این مجموعه ۸ جلدی برای نوجوان و بزرگسال قرار داده شده و به نظرم نوع قلم مناسبه برای نوجوان و شاید بالای ۱۱ سال، نقدتون به نوع قلم چیه؟ قطعا این قلم برای کودک نیست. در مورد تصویرگری، مدل خاصیه که باهاتون موافقم که جذابیت نداره، شاید کج سلیقگی هم بشه اسمش رو گذاشت. اما در مورد حضرت خدیجه(س) کتاب رو از منظر تاریخی فقط به خاطر انتخاب گزارش ازدواج های قبلی حضرت خدیجه (س) کنار گذاشتید؟
در ابتدای کتاب وقتی دیدم حضرت خدیجه (س) رو با دو ازدواج سابق معرفی کردند، برام سوال ایجاد شد که یه نوجون در ابتدای سیر مطالعه ی اسلامی و تاریخی حضرت خدیجه رو به کدوم نقل تاریخی بشناسه بهتره؟ و حقیقتا جوابش رو نمیدونم . برای همین ترجیحم اینه که این کتاب رو فعلا به نوجون های اطرافم معرفی نکنم
این مجموعه رو بعید میدونم بخونم، اما باقی کتاب های آقای سلیمانی رو ان شاءالله در فرصت های پیش رو مطالعه خواهم کرد...کتاب های مختلفی درباره حضرت رسول نوشتن و دوست دارم اون هارو بخونم
اینکه حضرت خدیجه قبلا ازدواج کرده باشن در شان و جایگاهشون در باور ما یا در نقش بی بدیلشون در تاریخ اسلام خللی وارد میکنه؟ بحث هایی که درباره حضرت زهرا (س) مطرح میشه و همین طور ازدواج با پیامبر و برخورد مردم و ... که برای استدلال دوشیزه بودن حضرت خدیجه مطرح میکنیم الان کاری ندارم. صرف شخصیت حضرت خدیجه منظورمه به نظرم باید دید که کتاب در مجموع چه تصویری از حضرت خدیجه در انتها در اختیار مخاطب قرار میده @alavie
به نظرتون این برخورد یه مقدار سخت گیرانه نیست؟ آیت الله سبحانی هم در کتاب فروغ ابدیت همین قول رو ذیل عنوان "سن خدیجه(س)" گفتن و حتی به اقوال دیگه هم اشاره نکردن. آیا کتاب فروغ ابدیت هم کنار بگذاریم؟ نمیگم کتاب پیامبر آقای سلیمانی عالی و بدون نقصه ولی میگم فرقه بین ایرادات تاریخی یه وقت ایراد تاریخی اختلاف در انتخاب گزارشه، یه وقت ایراد تاریخی خلق یه گزارش جدیده! یه وقت ایراد تاریخی کمه، یه وقت هر چند صفحه پیدا میشه، یه وقت تخیل اون قدر قاطی گزارش تاریخی میشه که کلا عوضش میکنه، یه وقت تخیل به جا استفاده میشه، یه وقت انتخاب یه گزارش تاریخی یا تغییر اون با استفاده از تخیل به شخصیت معصوم آسیب میزنه یا اوضاع سیاسی اجتماعی زمانه رو وارونه و دچار اشکال میکنه و کتاب ایراد کلامی و عقیدتی پیدا میکنه، یه وقت نه، گزارش تاریخی آسیب این مدلی به دین و شخصیت معصوم وارد نمیکنه
ممنونم از توجه شما خانم مهدی زاده نمیدونم بازخورد بنده چقدر میتونه درست یا نادرست باشه...اما خب نظر بنده نسبت به کتاب به این شکل بود. در حیطه ی نوجوانان کتاب های مختلفی خوندم که قلم دلچسب و شیرینی داشتن، اما متاسفانه از این کتاب اون لطافت و صلابت روحیِ پیغمبر اکرم رو دریافت نکردم.
خب شما نظرتون رو گفتید که ارزشمنده من هم برام جالب بود که بدونم توقع داشتید نثر چطور باشه که مناسب نوجوان باشه الان خب یه بحث دیگه رو مطرح کردید و اون هم تصویریه که از پیامبر به مخاطب منتقل میشه و از نظر شما اون تصویر چندان مطلوب نیست.
عَلَـویه