یادداشت ‌ سید امیرحسین هاشمی

        یه مختصر می‌نویسم، بعدا میام کامل‌تر می‌کنم این مرور رو.


0-موریس مرلو-پونتی از پدیدارشناسان مهم قرن 20 است. از مساعدت‌های جدی مرلو-پونتی در فلسفه، توجه به وجه پدیدارشناسانه ساحت ادراک، مسئله بدن‌مندی در ادراک و رابطهٔ بین پدیدارشناسی و ادراک هنری است.


1- مرلو-پونتی در این کتاب که پیاده‌شدهٔ سخنرانی‌های خودش در رادیو ملی فرانسه در سال (فکر کنم) 1949 است، تلاش کرده است شئون مختلف پروژه فکری خود را در ارائه‌هایی کوتاه برای مخاطب شرح دهد.

2- یکی از راه‌های اساسی و قابل دفاع برای فهم پدیدارشناسی، پیاده‌سازی روش پدیدارشناسی و حتی اصلاح پدیدارشناسی، عطف توجه کردن به تجربه ادراک آثار هنری است؛ یعنی آثار هنری به عنوان اعیان/برابرایستاهای پدیدارشناسانه در موقعیت مواجهه بیننده با اثر چه نحوی از پدیدار شدن را نمایندگی می‌کنند. یعنی عطف توجه کنیم به ماهیت مواجهه با اثر هنری که این همانا تدقیق و تعمق پدیدارشناسانه است.

3- نقاشی‌های پل سزان نقاش امپرسیونیست مشهور، آن اعیانی است که مرلو-پونتی به عنوان اثر هنری واجد ارزش توجه انتخاب کرده است و مسئلهٔ فهم پدیدارشناسانه این آثار در این سلسله سخنرانی‌ها برای مرلو-پونتی اساسی است.


4- یکی از المان‌های اساسی در این سلسله سخنرانی‌ها مسئله‌های مربوط به جهان مدرن است. اصلا فهم نقاشی‌های پل سزان نیز با عنوان مولود جهان مدرن، از این حیث نیز برای مرلو-پونتی واجد ارزش است. بیشتر از این وقت نمی‌کنم این بخش رو بنویسم. پس از بازخوانی اثر بیشتر بسط خواهم داد این مورد را.

5- خیلی خوشحالم که پس از خواندن یکسری اثر معتبر در کلیت پدیدارشناسی و مشخص‌تر فلسفه مرلو-پونتی خودم جرئت کردم و اثری مختصر از ایشون رو خوندم. خواندن متن اصلی یک فیلسوف به قدری مهم و اساسی است که هر چقدر از اهمیت‌اش بگویم حق مطلب را ادا نمی‌کند. 
      
192

17

(0/1000)

نظرات

مورد پنجم رو خیلی موافقم
مورد دوم رو می‌شه گفت ملتفت نشدم
2

2

مورد دوم منظورم اینه که مشاهده و مواجهه با اثر هنری برای آزمون کردن پدیدارشناسی مهمه. 

2

آقا ما رو خیلی به این سمت کشوندی که برم درباره پدیدار شناسی بخونم :)))))
دمتگرم 
4

1

عالیه 😂
البته این مرور که حقیقتا محتوای خاصی نداشت، ولی واقعا پدیدارشناسی چیز جذابیه مخصوصا اگه کلیتی از تاریخ فلسفه و بقیه نحله‌های فلسفی بدونی بیشتر هم برات معنی‌دار می‌شه این پدیدارشناسی.  

0

با چی شروع کنم ؟
@SAH.Hashemi04 

1

به نظرم "پدیدارشناسی" از دن زهاوی با ترجمه نشر ققنوس یا کتاب "فاصله‌های میان ما؛ راز همدلی چیست؟" از مایبام و نشر بیدگل شروع‌های خوبی اند.

برای اینا یه مختصری توی بهخوان نوشتم و توی کانال تلگرام‌ام هم پرونده‌طور براش درست کردم شاید اونم مفید باشه. 
@sh___a_yan.sh 

0