یادداشت محدثه حسنی

سلام و نور
        سلام و نور

ثروت خوبه اما نه بادآوردش
ثروت خوبه اما نه وقتی باعث حرص و آز بشه
ثروت خوبه اما نه وقتی از راههای ناصحیح بدست بیاد و انسانهای زیادی رو خونه خراب کنه
ثروت خوبه اما نه وقتی ضد ارزشها رو به ارزش تبدیل کنه
ثروت خوبه اما...

کتاب پرتره ، داستان پرتره ایه از شیطان که توسط یک نقاش کشیده  شده و به دست هر کس میفته صفات رذیله درونیش رو فعال میکنه و ضد ارزشها رو براش به ارزش تبدیل میکنه.
قهرمان داستان ما یک جوان هنرمند و فقیره، خیلی فقیر. اون هنر اصیل رو میشناسه و  در وجودش  بهره ای از هنر اصیل را داره ، اما در دلش نسبت به هنرمندهای عامه پسند که با هنر مبتذلشون به راحتی پولهای کلان به دست میارن حسادت میکنه. پرتره بعد از چرخ زدنهای  زیاد در یک نمایشگاه با یک قیمت پایین به دست چارتکوف(همون قهرمانمون) میفته و...

پرتره، شاهکار دیگری از گوگوله، بند بندِ این داستان قابل تامل و بحثه، مثل یک آینه تمام نما وجود انسانِ آزمند و حریص  رو به نمایش میگذاره و از سرنوشت شومش صحبت میکنه.
تأکید گوگول در این داستان روی حفظ اصالت هنره و تأثیر هنر اصیل بر آرامش روح و روان انسان. همچنین  به ما میگه برای حفظ اصالت هنر و ایجاد اثری تاثیر گذار باید از چه راهی رفت و از چه راهی نرفت.
پیشنهاد میکنم برای یک بارم که شده حتما این کتاب رو بخونید، روش فکر کنید، باشد که در شؤونات مختلف زندگی به کارتون بیاد.

چقدر منو یاد کتاب تصویر دوریان گری از اسکار وایلد انداخت

چون  شبیهه واقعا