یادداشت maryam torabi
1403/10/9

جلد اول از مجموعه ۳ جلدی سرگذشت استعمار حاوی ۵ کتاب از مجموع ۱۶ کتابه که کتاب اول، سفر به آن سوی دریاها: شروع حرکت استعماری و پیدا کردن نقاط ناشناخته روی کره زمین توسط دو کشور اسپانیا و پرتغال رو تشریح کرده و شرح حالی از سفر کریستف کلمب هم بهش اشاره میشه. کتاب دوم، گرگها با چشم باز میخوابند: رقابت کشورهای استعمارگر رو تشریح میکنه که کدوم کشورها اون دو کشور اول رو زمین میزنن کتاب سوم، شکار انسان: شروع بردهداری توسط اون کشورهای استعمارگر برای برآورده کردن نیازهای جدیدی که در اروپا بوجود اومده، مثل نیاز به پنبه بیشتر و پوست و ... که ابتدای امر هم رو میارن به سرخپوست ها و در انتها به آفریقاییها کتاب چهارم، صلیب خونین: تشویق کردن و در آخر وادار کردن کشورها و قبیلههای کوچکتر سرخپوستی و نفوذ کشیشها در قالب مامور به دیگر کشورها مثل ایران و افغانستان و ... به مسیحی شدن و یادگیری زبان انگلیسی که این هم نوع دیگه ای از استعمار رو نشون میده و گاهی هم مجبور به حربه های جدید میشدن چون اون مردم رگ مذهبی داشتن و نسبت به مسیحی شدن گارد میگرفتن کتاب پنجم، راهپیمایی اشکها: در واقع بزرگترین ظلمی که در این جلد اول بهش اشاره شد ظلم به سرخپوستها بود. تمدنی بسیار زیبا که حرفها برای گفتن داشت اما الان دیگه زیاد اسمی ازشون برده نمیشه آمریکایی که توسعه پیدا کرده زمینش متعلق به سرخپوستهاییه که مجبور به مهاجرت شدن. اما انگار اروپایی جماعت غیر از کوچ اجباری جنایتهای دیگهای هم در حق این آدمها انجام دادن. در این جلد کتاب شما نامگذاری بعضی از کشورها رو دلیلشو میفهمید، اینکه چطوری ایالات متحده آمریکا شکل گرفت. اتفاقات پشت اسم شهرهای نیویورک، کالیفرنیا، ویرجینا، نیوانگلند و یا حتی آبشار ویکتوریا رو میفهمید که چرا این اسمها رو گرفتن و دلیلش چی بود و هزاران نکته دیگه. اگر کتاب رو بخونید دلیل عکس ضمیمه شده رو هم متوجه میشید
1403/10/9
دلم برای اون همه حیوان زبان بسته که هیچ کاری با کسی نداشتند ، می سوزد. کسانی که با حیوان چنین کردند، با انسانها چه خواهند کرد؟
1403/10/9
من به کتاب سومکه رسیدم تحمل اون حجم از وحشیگری را نداشتم، طولمیکشه تا فراموش کنم، هر چند وقتی هر روز جلوی چشمته نه باید و نه میشه فراموش کرد.
maryam torabi