یادداشت روشنا

روشنا

روشنا

1402/4/15

بگذار اسبت بتازد
        داستان به صورت گفت  و گوهای درونی و بیان ماجراها از زبان حر  بود و اما ایراد بزرگ کتاب که در اکثر کتاب‌های این قشر به چشم میاد:
 نویسنده طوری کتاب رو نوشته که انگار حر از اول میدونسته امام حسین به حقه! در طول داستان، حتی زمان‌هایی که حر با امام بد صحبت میکنه هم گفت و گو های درونیش به صورتیه که مطیع امامه و آدم در عجب میمونه که پس چرا هنوز تو سپاه یزیده و اصلا از اول چرا به این‌جا اومده و چرا چنین رفتاری داره؟
درسته که حر از ابتدا هم جوان‌مرد بود ولی کتاب نتونست تحول رخ داده  در یک فرمانده جنگی که از جوانی مطیع  و وفادار بودن به حکومت رو آموزش دیده و حالا مامور به درست کردن اوضاع و برخورد با یک فرد شورشیه رو خوب ترسیم کنه. 
ادبیات و نوشتار نویسنده اما زیباست و جای تحسین داره. 👌🏻
      
2

19

(0/1000)

نظرات

در رابطه با خودکشی بزرگان، پاسخ نمیشد داد به پیام شاخص شما، روی این کتاب گزاشتم؛

من اینطوری فکر میکنم که با وجود شگفتی خلقت ما چه با خدا چی بی خدا، خودکشی احمقانه ترین کار ممکنیه که وجود داره و یه ادم میتونه انجام بده، ولی؛
کسی که چنین تصمیمی داره هم بنظر من انتخاب اشتباهی نمیکنه، اگر نکته‌ای دارین که میتونه منو قانع کنه، بگین 🌿
1

0

روشنا

روشنا

1402/4/20

البته من خودم هم هنوز قانع نشدم 😅😂 و با احترام، قشنگیش به همینه که برای تبادل فکر با هم بحث کنیم تا شاید چیزایی که به چشم خودمون نیومد رو ببینیم،  و نوشته‌ام در ادامه هم نقطه نظر منه و خیلی هم زیبا است که شما طور دیگه‌ای فکر کنید و قصد من قانع کردن شما یا قانع شدن خودم نیست :)🙏🏻
درست میگید که شگفتی خلقت به قدری زیبا است که آدما به زندگیشون ادامه بدن، اما همیشه و برای همه آدما این طوری نمیمونه... بعضی اوقات زندگی بدجوری آدم رو میشکونه و زمانی که فرد به جز رنجی که درش هست، زیبایی و شگفتی نمی‌بینه؛ به فکر پایان دادن زندگی میفته.
ممکنه برای من و شما در لحظه‌ای که توش هستیم با دیدن زیبایی‌های اطرافمون، خودکشی اعتباری نداشته باشه، اما برای کسی که دیگه زیبایی نمی‌بینه یا حداقل زشتی‌هایی که می‌بینه خیلی بیشتره، این‌طور نیست.
حالا اگه بخوایم بررسی کنیم که آیا درسته که فرد با خواست خودش به زندگی پایان بده؟ و این درست بودن به معنای سودمندی برای فرد و جامعه انسانی هم باشه.
به نظرم جواب این سوال بستگی به پیش‌فرض های هرکدوممون و کلا بنیا‌ن‌های فکریمون داره. تو اون پیامم هم میخواستم همین رو بگم که مثلا اگه شما این پیش‌فرض ها رو داشته باشید که زندگی هدفمنده و دنیا و رنج‌ها، سختی‌ها، زیبایی‌ها و زشتی‌هاش، همه برای رشد انسان ضروریه؛ در اون صورت پایان دادن به زندگی در دنیا در صورتی که هنوز زمانش نشده، در درجه اول یک نوع ظلم به خوده. چون دارید از رشدی که میتونستید بکنید خودتون رو محروم می‌کنید.
اگر هم هدفمندی رو قبول نداشته باشید، باز هم تو مکاتب فکری مختلف به خاطر ارزش‌هایی که برای انسان قائلن و نقشی که در جامعه داره، خودکشی رو درست نمیدونن و قطعا مکاتب فکری هم هستن که از نظرشون خودکشی بد و مضر نیست.
برای همین به نظرم جواب این سوال ریشه در نگاه انسان به هستی و نقش خودش در این بین داره و فکر میکنم نمیشه به صورت جدا خودکشی رو بررسی کرد.
و در کل چون پرسیده بودید که چرا خودکشی باید بد باشه، میخواستم بگم که با توجه به طرز فکری که به دنیا دارید، میتونه بد باشه. 

0

شاید تنها باری که با یک نفر بحث کردم، و قصد واقعی من رو فهمید و درست جواب داد، همین الان بوده و جالبه که بگم کاملا قانع شدم و با حرف شما موافقم، جز با تیکه آخر یعنی دو جمله پایانی.
این رو که شاید فرد در شرایط بدی باشه که جزو وقایع غیر قابل تغییر و ناخواسته باشه و در نتیجه فردی که قبلا عاشق زندگی و زیبایی‌هاش بوده الان به این دلایلِ لاینحل عکس قضیه براش اتفاق افتاده و احتمالا ما باید ناراحت باشیم از پایان دادن زندگیش به دست خودش، قبلا بهش فکر کرده بودم ولی به طور ملموس جلوی چشم نداشتمش و الان بهتر میفهمم.
ولی باز یه چیزی برام سواله؛
توی دنیای بی آفریننده ( تصور کنین که ما حاصل شانس هستیم ) ، آیا میتونه مهم باشه که اون فرد قشنگی دنیا رو میبینه یا نه ؟ میتونه اهمیتی داشته باشه زندگی اون شخص اصلا ؟ 
خب اونم عین بقیه موجودات، ما از کشته شدن یدونه مورچه یا مثال قابل درک تری مثل؛ مردن پیروز ( یوزپلنگ ) تا چه حد ناراحت میشیم ؟ 
آیا ناراحتی ما از نبود یوزپلنگ به خاطر خودشه یا خودمون ؟!
و در آخر اینکه، اصلا تعاریف احساسی و عاطفی ما که چیزی جز روابط مغزی نیستن و شاید بشه گفت  فرایندی پیچیده از غریزه هستن، آیا ارزشی خواهند داشت ؟!

اصلا قصد حمله و سوال پرسیدن نداشتم، امیدوارم که فرامتن این پیام ها رو همونطور که توی ذهن منه بفهمین.
بازم ممنون 🤝🏼🍀
1

0

روشنا

روشنا

1402/4/21

بله بله، متوجهم که قصد شما هم بررسی دیدگاه‌های مختلفه و منم خوش‌حالم که شما هم متوجه منظورم شدین و از حرفم ناراحت نشدید. 🌱
سوالایی که پرسیدید خیلی بزرگ و مهمن 👌🏻 و جای تفکر خیلی بیشتری دارن و برای من هم در عین مبهم بودن، خیلی جالب و هیجان‌انگیزه. این که آیا تصورات خیالین ما در بیرون از ما هم حقیقتی دارن؟ چیزی که ما به عنوان خوبی و بدی در نظر می‌گیریم، آیا در خارج از من و مستقل از من انسان هم وجود داره؟ و در کل این‌که تفکرات و احساسات ما برگرفته از حقیقت خارجی هستن یا ساخته ذهن ما؟ (اگه حرفتون رو درست متوجه شده باشم) و این واقعا یکی از برجسته ترین سوالاتیه که بشر سعی داشته بفهمه.
حتی میتونیم بگیم اگه واقعا خارج از ساختار ذهنی انسان، زیبایی معناهایی که انسان خالقشونه، وجود نداشته باشه و غروب آفتاب چیزی جز اجتماع یه‌سری مولکول‌ها، خوبی درستی و صداقت هم به خاطر نفع جمعی و ساختار جامعه انسانی و شادی هم یه اتفاق مولکولی تو مغز نباشه؛ میتونیم بگیم فردی که خودکشی کرده چیزی رو در واقع از دست نداده جز توهماتی که میتونست باهاشون خوش باشه.
فکر میکنم موضوع مهم اینه که ما برای جهان خارج از انسان، وجود زیبایی رو قائل باشیم یا نه که بگیم فردی که خودکشی میکنه خودش رو از اون زیبایی محروم میکنه و ضرر کرده. 

0

خب چیزی که الان به ذهن من رسید، اینه که به هر صورت چه ما حاصل فرگشت باشیم و با بقیه موجودات یکی ( مشکل از اونجایی شروع شد که انسان فکر کرد با بقیه فرق داره ) و چه عکس این موضوع، و چه شادی حاصل دوپامین باشه و چه زیبایی غروب توهم، ما با این ویژگی‌ها وجود داریم، از چیزهایی لذت میبریم و از چیزهایی هم ناخرسند میشیم، بهتره با اینی که هست حال کنیم، حالا به هر صورتی ک هست به درست یا غلط همینه، تهش هم قراره ۱۰۰ سال دیگ اینجا باشیم ( تازه خیلی خوشبینانه)، به قول یه بنده‌خدایی : زندگی رو، زندگی کنیم ..
1

0

روشنا

روشنا

1402/4/21

اینم حرفیه، ولی حداقل واسه من این دلایل برای زنده بودن کافی نیست 😬😅 

0

من این دلایل رو برای کسی مهم برای زندگی میدونم که وارد فاز تفکر شده باشه، و در مورد این که کیه و چیه و چه خبره با خودش کلنجار رفته باشه، نه آدمی که هیچی نمیدونه، من برای کسی توضیح میدم که مثل من باهوش و خفن و برتر و بهترین باشه، اصلن شما هم سطح من نیستی ک درک کنی.

همش شوخی بود 😂😂 حتی یک درصد نه، حتی یک صدم درصد هم به هیچ صورت و عنوانی مطالب بالا معنای خاصی رو دنبال نمیکنن، صرفا برای طنز، اونم به خاطر اینکه جوابی نداشتم 😂☘

پ.ن : بخام روراست باشم تا خط دوم و تا "وارد فاز تفکر شده باشه" رو واقعی گفتم. 
ولی اگه تمومش واقعی میبود مغالطه خوبی برای پنهان کردن بیجوابیم بود، نه ؟!
1

0

روشنا

روشنا

1402/4/22

انصافاً خیلی جواب هوشمندانه‌ای بود 😂😂😂 و واقعا تا حالا دقت نکرده بودم چه‌قدر از این دست جوابا باعث میشن اعصابم خورد بشه 😂😂
ولی آره درست میگی، کسی که وارد فاز تفکر شده باشه این دلایل براش کافین، اما کسی که تو فکر کردن پیش رفته باشه، نه 😂 (این به اون در 😂)
یه دلیلش اینه که من واقعا فکر می‌کنم انسان‌ها با موجودات اطرافشون فرق دارن. شما یه گاو رو از هزار سال پیش بیار کنار یه گاو این روزگار، هیچ تفاوتی نمی‌بینی. اما انسان هزار سال پیش رو بیار پیش انسان الان... هر انسانی با خودش یه تاریخ رو حمل میکنه...
تو همه‌چی میخواد به نهایتش برسه، تو دیدن از کوچیک ترین چیزا گرفته تا کهکشان‌ها رو میخواد ببینه و وسیله میسازه که ببینه، تو شنیدن دستگاه‌هایی میسازه که همه صوت‌ها رو ضبط کنه... انسان از نظر من خارق‌العاده است و میتونیم کلی درباره عجایبش صحبت کنیم
شاید بهتر باشه از این به بعد بحث رو رها کنیم تا بعدتر‌ها که تفکراتمون وسیع‌تر و عمیق‌تر شده باشه 😁 

0

آره این به اون در 😂😂👌
بخام درین مورد حرف بزنم ، باید یه جلسه سخن‌رانی کنم، برای همین، پیشنهاد میدم که بجاش برین پادکست " خداخافظ آفریقا " به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و اجرای دکتر حامد وحدتی نسب، انسان دیرین شناس، رو گوش بدین.
تا الان ۷ اپیزود ساخته شده، وهمین روند تکامل رو شرح میده، شاید با گوش دادن این ۷ اپیزود منظور من رو بهتر درک کنین.

پ.ن : پیشنهاد من استفاده از برنامه کاربردیِ 
castbox هست برای گوش دادن این پادکست ( البته با این پیش‌فرض که ندارین )، چون من بیشتر از بقیه برنامه‌های پادگیر باهاش ارتباط برقرار میکنم.

درضمن، توی چند اپیزود اول تر ، جناب آقای اسماعیل میرفخرایی هم به عنوان میزبان، حضور دارن.

0

در اپیزود شماره یک خداحافظ آفریقا اسماعیل میرفخرایی با این پرسش این پادکست را آغاز می کند که ما چطور به متفاوت ترین گونه جانوری بر این سیاره تبدیل شدیم؟

اینم متن معرفی اپیزود اولشون، به زبان خودشون.

پ.ن : اگر هنوز هم وقت داشتین برای پادکست گوش دادن، پادکست "عصر حجر" رو هم پیشنهاد میکنم که باز ساخته آقای سیاوش صفاریان پور، هست ( اینجا رو هی میخواستم بگم برای صفاریان پور ، عه ، دیدنم نمیشه چیزی جز هست گفت 😂 )
این هم مرتبط با بحث انسان شناسیه.
1

0

روشنا

روشنا

1402/4/22

مرسی از معرفیتون، حتما گوش میدم 👌🏻(گوش دادن هم فعل عجیبیه‌ها 😅) 

0

حتما گوش بدین و نظرتون رو هم بهم بگین 🌿

0