یادداشت محمد مهدی شاطری

کتاب را با حوصله می‌خواندم و کاغذ و خودکار را سعی می‌کردم در این چند روز کنار خود نگهدارم. کلیت متن فراتر از سواد و درک من  و از کلمات پیچیده مترجم بهره برده بود. اما باز هم از این بابت خوشحالم چون متن ثقیل من را به تفکر وامی‌داشت و عمق را از من طلب می‌کرد. نظرات کتاب را که دیدم متوجه شدم اهالی کتاب آنچه می‌خواستم بگویم را گفته‌اند پس ضرورتی در اضافه‌گویی نمی‌بینم. همینقدر بگویم که کتاب را امیدوارم بتوانم چند بار دیگر بخوانم و به دیگران نیز پیشنهاد کنم. گویا خواندنش برای زیست‌کنندگان در عصر سکولار واجب است. مخصوصا آن‌ها که می‌خواهند آفرینش‌های هنری داشته باشند و یا به حوزه‌های تربیتی ورود پیدا کنند...

از سری هنرهای مترجم این بوده که باوجود سخت خوانی و دشواری مطالب و ابداع های کتاب، در نهایت کتاب رو جوری عرضه کرده که در نهایت میشه به خوبی درک بشه حتی توسط عامه مردم. حالا یکی با زمان زیاد و یکی زمان کمتر ولی به هر حال فکر نکنم بشه بهتر از این کار رو در اوورد

توصیه میشه کتاب دیگه تیلور هم خونده باشه. سکولاریسم و ازادی وجدان که حدوده سه سال بعد عصر سکولار نوشته شده. یعنی 2010

خیلی نکته خوبیه. از طرفی یه سری کتاب ها هستن که متن دوست دارم با اینکه فرایند کتاب‌خوندن طولانی‌تر میشه ولی با صدای بلند بخونمشون. فکر می‌کنم ۳۰ درصد این کتاب رو با صدای بلند خوندم و واقعا لذت‌ بردم. بابت پیشنهاد کتاب‌هم ممنونم حتما توی لیست مطالعه‌ام قرار می‌دم🙏