یادداشت محمدپور

برعکس تعریفاتی که از این کتاب شده، حتی از یک کتاب معمولی هم سطح پایین‌تری داره.
داستان جذاب نیست، قابل پیش‌بینیه، محتوا خیلی عمیق نیست، مطالب خیلی آموزنده‌ای نداره.
تنها چیزهایی که می دونستم و تا حدی با خوندن این کتاب دوباره یادآوری شد برام، اینا بود:
*هیچ وقت نباید بذاری با حرف نزدنت، همه چیز خراب و خرابتر بشه.
*برای همسرت خودافشاگری داشته باش و جوری براش امن باش که اون هم برای تو، خودافشاگری داشته باشه.
*صحبت‌های موقع عصبانیت رو جدی نگیر.
*زنان نیاز به صحبت دارند برای تخلیه، مردها نباید مشکلاتی که خانوم بیان می‌کنه رو به عنوان نقص داشتن خودشون برداشت کنند.
*فاصله سنی توی ازدواج مهمه و خیلی مهمه که دونفر از یک رده سنی باشند.
*زن‌ها نیاز دارن همیشه مثل روز اول بهشون توجه بشه و مثل روز اول دوست داشته بشن.
و البته برعکس چیزی که کتاب نشون داده بود، *معتقدم عشق واقعی چند سال بعد از ازدواج به وجود میاد نه قبلش یا در اوایلش. اون اتفاقات جذاب قبل و اوایل ازدواج صرفا هیجانات و تغییرات هورمونی اند و گذرا. ممکن نیست زوجی با همون شدت احساسات تا انتها پیش برند.
و در نهایت زندگی، این نیست که همسرت رو به عنوان ِ والدِ بچه‌هات دوست داشته باشی، بلکه باید همسرت رو به عنوان همسرت و تنها همراهت در زندگی دوست داشته باشی، وگرنه باختی.
این اولین تجربه من از تولستوی بود و احتمالا آخریش، خیلی تاثیرگذار بود‌

باورم نمیشه کسی به تولستوی نیم بده 😅
با اینکه خودم امتیاز خیلی بالاتری به این کتاب دادم ولی بهتون می‌گم قطعا در رده‌های چندم آثار تولستوی قرار می‌گیره و بنابراین اصلا این نویسنده رو نباید با این کتاب قضاوت کنید :)

دیگه چیا خوندین از تولستوی؟

روشنا

روشنا

1403/10/3

دقیقاً همین حسو من وقتی دارم که میگی از داستایفسکی خوشت نمیاد 😂

بابا روشنا 😄 منی که اینقدر از برادران کارامازوف شاکی‌ام می‌دونی بهش چند دادم؟ ۳! یعنی خدایی هیچ‌وقت به هیچ کتاب داستا نیم ندادم 😄 اصلا حالا که بهش فکر می‌کنم می‌بینم کمترین امتیازی که به یه کتاب دادم ۱ بوده 😄 (جناح چهارم و گالان و سولماز 😂)
@roshana.

با همین یه کتاب قضاوت نکنید

منطقی بود👌🏻

ادبیات روسیه، نه صرفا تولستوی، هیچی هم نداشته باشه، قدرتش در توصیف لااقل ۱ امتیاز از ۵ امتیاز داره...
منکر این نیستم اینکه آدم با چه تصوری کتاب رو شروع کرده، چه انتظاری از کتاب داشته یا قبل از مطالعه چه تعاریفی ازش شنیده، همه تاثیرگذاره روی نظرش راجع به اون کتاب؛ ولی فکر می‌کنم با دو یا سه کتاب دیگه از تولستوی، بهتر بشه راجع بهش نظر داد...

برای من محتوا اولویت داره به توصیفات و این امتیاز هم صرفا برای همین یک کتاب هست نه کل آثار تولستوی.
اگر عمری باشه و خدا بخواد دیگر کتاب های ایشون رو هم بخونم تا بتونم دید بهتری داشته باشم👌🏻
ممنون از کامنتتون👌🏻🌱

هر نویسنده ای، حتی تالستوی بزرگ هم ممکنه کار های بدی داشته باشه. البته که تالستوی انقدر وسواس داشته توی نوشتن که میتونیم بگیم هیچ اثر سطح پایینی نداره. ولی بدون شک هیچ اثری از تالستوی نمیتونه کمتر از دو ستاره داشته باشه. و این که نمیفهمم وقتی میشه با مرگ ایوان ایلیچ و پدر سرگی که انقدر معروف ترن و شاهکار بدون رقیبن، از تالستوی کبیر شروع کرد، با سعادت زناشویی آدم شروع کنه. مسئله بعدی این که گفتید احتمالا آخریش. شما اگر یه باز مادرتون غذا درست کنه و خوشمزه از آب در نیاد، دیگه غذای مادرتون رو نمیخورید؟؟؟
 و این که تو یه کامنتتون خوندم که نوشتید محتوا براتون مهمتره. با کمال احترام لطفا درباره فرم و اهمیتش مطالعه کنید. چون هنر بدون فرم، ماهیت خودش رو از دست میده و دیگه هنر نیست. این محتوا زدگی حتی جامعه کتابخوان ما رو هم داره بیچاره میکنه...

1403/11/20

قشنگ زدی تولستوی ترکوندی😁 ولی کنجکاو شدم برم بخوانمش😅