یادداشت بهارفلاح🌺⭐

18 ساعت پیش

🟡📖دان نا
        🟡📖دان ناردو مورخ و نویسنده‌ی آمریکایی 🇺🇸 که قبلاً کتاب تئاتر یونان وروم واسطوره‌های یونان وروم رو ازش خونده بودم وقصد دارم کتابهای دیگه‌اش در مجموعه تاریخ جهان نشر ققنوس روهم بخونم نویسنده‌ی این کتابه
🔸پیدایش فرهنگ باشکوه یونان باستان 🗽پیش آمدی ناگهانی یا اتفاقی نبوده بلکه از درون قرن‌ها تمدن یونانی سر برآورده که پیشینه‌اش به عصر مفرغ می‌رسه عصری در اروپای جنوبی که از حدود ۳۰۰۰ تا ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد در اون مردم سلاح و ابزار 🏹⛏️🗡️ساخته شده از مفرغ رو به کار می‌بردن یونانیان باستان این دوره از گذشته خودشون رو که خاطره مبهمی هم ازش داشتن عصر پهلوانان می‌گفتن وازمواردی بوده  برای اتحاد وپیوند دولت‌شهرها بوده
🔸فصل اول کتاب📒 پیش رو رو با داستان به وجود آمدن تمدن یونانی شروع می‌شه. نخستین فرهنگ پیشرفته در یونان (در واقع در تمام اروپا )رو مردمی به وجود آوردن که امروزه از اون‌ها مینوسی‌ها یاد می‌شه مینوسی‌ها که در شکل‌گیری تمدن غربی تأثیری به‌سزا داشتن و در دیگر تمدن‌ها نیز اثرات اون رو می‌بینیم.در ادامه از فوران آتشفشان ترا که بدترین فاجعه طبیعی در تاریخ ثبت شده میلیون ها تن خاکستر بیرون ریخته شده که کاخهای مینوسی رو واژگون کرده  و بیشتر ناوگان رو نابود کرده هزاران نفر بر اثر غرق شدن و گرسنگی جون خودشون رو  از دست دادند این فصل از کتاب یونان باستان ترکیبی است از افسانه، اسطوره‌های یونانی و تاریخه. در ادامه این فصل داستان منظومه‌ی حماسی معروف هومر، «ایلیاد»، بازگو میشه .
👑بعد یونانیان وارد عصر تاریکی دوره حدود ۳۰۰ ساله که پژوهشگران درباره اون اطلاعات کمی دارن  میشن دوره پرشکوه مینوسی - مینسی به افسانه می‌پیونده و یونانیان بعد یونانیان وارد عصر تاریکی دوره حدود ۳۰۰ ساله که پژوهشگران درباره اون اطلاعات کمی دارند وارد میشن دوره پرشکوه مینوسی مینسی به افسانه می‌پیونده و
تمدن یونانی به پایین‌ترین نقطه خود می‌رسه با شکست مینوسی و مینسی‌ها شبکه تجاری پررونق ،نگارش، معماری و.... اکثر صنایع دستی هم نابود شدن
🔸موقعیت جغرافیایی یونان🌍 که از کوه‌ها دره‌ها و جزیره‌ها پر بود طی عصر تاریکی و پس از اون بر رشد فرهنگ یونانی تاثیر زیادی  گذاشته بود
 گروه‌های کوچک مردم محلی در محیط‌های امن و حفاظت شده هر کدوم شهر کوچیکی رو تشکیل دادن، بیشتر شهرها اطراف تپه بزرگی که آکروپولیسم نامیده میشد قرار داشتن
 واما در اواخر عصر تاریکی مردم یعنی حدود ۸۰۰ سال پیش از میلاد یونانیان کاربرد نگارش رو یاد گرفتن اون هم حروفی رو برگزیدند که از یک قوم خاورمیانی به نام فنیقی‌ها به وام گرفته بودن
👑فصل دوم به فرهنگ یونان یعنی اسطوره، زبان، دین، ادبیات و آداب اجتماعی یونانیان آن زمان اختصاص دارد. علاوه بر این، در فصل پنجم کتاب به‌طور کامل فیلسوفان و هنرمندان عصر طلایی یونان معرفی میشن. نویسنده در فصل سوم به‌سراغ موضوعی مهم می‌رود: جنگ ایران و یونان⚔️🇬🇷🇮🇷. نویسنده در این فصل با استفاده از منابع مختلف، نگاهی بی‌طرفانه به تاریخچه‌ی جنگ بین این دو کشور می‌اندازه یونان بعد از شکست دادن ایران، قدرت می‌گیره و بر وجهه و نفوذ دو شهر آتن و اسپارت افزوده می‌شه این دو شهر از قدیم‌الایام با یکدیگر درگیری داشتن و سرانجام این اختلافات، منجر به جنگ ۲۷ساله پلوپونزی می‌شه.
🔸در فصل چهارم و ششم کتاب یونان باستان به قدرت گرفتن این دو شهر یونانی و تاریخچه‌ی جنگ پلوپونزی پرداخته می‌شه سرانجام آتنی‌ها شکست می‌خورن و شهرشون نابود میشه . این جنگ داخلی یونانیان رو در برابر مهاجمان خارجی آسیب‌پذیر میکنه. شاه فیلیپ دوم، پادشاه مقدونیه، از فرصت به‌وجوداومده استفاده میکنه و یونان رو به تسخیر خودش درمیاره فیلیپ پدر اسکندر مقدونی بود که دان در فصل هفتم کتاب داستان فتوحات او مثل فتح ایران و هندوستان رو روایت می‌کنه. فصل هشتم به زوال یونان و میراث این تمدن برای جهانیان اختصاص داره.
💡یکی از ویژگی‌های جالب این کتاب که دوسش داشتم  روایت کردن داستان‌ها در خلال متن تاریخیه. این ترفند باعث می‌شه که خواننده اطلاعات بیشتری درباره‌ی موضوع موردبحث به دست میاره
💡همون ابتدای کتاب جدولی از مهم‌ترین وقایع تاریخ یونان باستان اومده که دید کلی از مباحث کتاب میده و به درک بیشتر متن کمک می‌کنه
💡تعداد زیادی عکسهای سیاه و سفید 📷هم بین متن از شخصیت‌ها، آثار هنری و باستانی داره که یونان اون زمان رو بهتر بهمون نشون میده.

18 ساعت پیش

بهارجون  جوری از یونان داری میخونی شما هرلحظه منتظرم اقامت  بگیری  بری یونان✈️😚😇

کیمیا مرادی

کیمیا مرادی

17 ساعت پیش

اسمش میشه بهاریسیا  فلاحینوس😁😁

16 ساعت پیش

😁😁
@kimiamoradi

15 ساعت پیش

یونان باستان برام جذابه😁🥲، اصرار نکنید از ایران تکون نمی‌خورم🇮🇷😎 میخوام کم کم برم سمت روسیه  به تاریخ روسیه از انقلابش به بعد علاقه‌مندم خیلی
 کلی  کتاب  در نظر دارم ازش بخونم

خانوم فلاح به زودی کارشناس مسائل یونان میشه 😁😍🌸