یادداشت فاطمه رجائی
1402/6/21
درخت مقدس _کتاب دوم مجموعه آتش بدون دود یک طبیب، پیش از آنکه طبیب باشد، انسان است، و یک نوع انسان، بیشتر وجود ندارد، آن هم انسان سیاسیست. این من نیستم که طب را با سیاست مخلوط میکنم؛ این سیاست است که پایش را همه جا دراز میکند. . این کتاب ۵۰ سال بعد از داستان گالان و سولماز رو روایت میکنه؛ یعنی سال ۱۳۱۵ شمسی و دوران حکومت رضاخان. در این زمان آقاویلر (پسر بزرگ گالان و سولماز) کدخدای اینچه برون است. اوایل کتاب، داستان گالان و سولماز در قالب مکالمات افراد با همدیگه مرور میشه و وقایعی که در این ۵۰ سال اتفاق افتاده هم روایت میشود. ولی اینچه برون بیمار میشود؛ میگویند: خدا بچهها را صدا میزند. مادرها دست به دامن درخت مقدس صحرا شده اند. بر آن دخیل میبندند. برایش قربانی میکنند؛ ولی بی فایده است. آق اویلر برای درمان بچه ها تصمیمی میگیره و این تصمیم محوریت داستانه... . به نظرم درخت مقدس همانند پلی میان کتاب اول و سوم است و میتوان گفت آتش زیر خاکستر است. این کتاب را در این جمله میتوان خلاصه کرد: «با مغز خودت فکر کن نه با مغز پوسیده ی گذشتگان! مگذار که اراده ی مردگان به جای اراده تو بنشیند، و راهی که آنها رفته اند، باز رفتنش به تو تحمیل شود!» . دوست داشتنی ترین شخصیت این کتاب برای من، آت میش، پسر کوچک آق اویلر، بود.❤️ شاید چون عمیقا احساساتش رو درک می کردم. «آنقدر مهربانیِ سرباز نکرده در وجودش بود که میتوانست تمام صحرا را از محبت انباشته کند_ و هرگز نکرده بود. قدمی به محبت که برمیداشت و پاسخ آن، باب میلش نبود، تحملش تمام میشد و دستش به تفنگ میرفت.» . شخصیت آق اویلر هم برای من حرف های زیادی داشت. «آقاویلر، حرفی را که گمان میکند درست است، بدون گفت و گو و بلافاصله میپذیرد، و هرگز فرصت نمیدهد که طرف، حرفش را ثابت کند و از این ثابت کردن، لذت ببرد.» . عکس های بالا سمت راست و پایین سمت چپ: آلاچیق های ترکمنی رو نشون میده که بهشون یورت گفته میشه. ولی عکسی که در طبیعته مربوط به ترکمن های ایران نیست. مشابه یورت های ترکمنی رو قزاق ها و ... هم دارن. اگر شما اطلاعات بیشتری دارید، برای من بنویسید🌱 ( این دو عکس از اینترنت هستن) . _بیست و یکم شهریور ۰۲
1403/2/23
شاید سوال مسخره باشه و لی نیاز به کمک دارم میشه اگر شما روابط شخصیت ها را نوشتید به اشتراک بگذاری چون منم دارم میخوانم وکمی گیج شدم 😂🙏
فاطمه رجائی
1403/2/24