یادداشت فهیمه . مؤذن

        نه کتاب رو می‌شناختم نه نویسنده اش را و برای همراهی در همخوانی باشگاه هزار تو شروع ش کردم .
وقتی در مورد نویسنده تحقیق کردم اصلا فکر نمیکردم این کتاب رو یک نویسنده ی معاصر نوشته‌ باشد و برایم خیلی جالب شد .
دوره ی زمانی کتاب مربوط به دوران محمدعلی شاه قاجار و به توپ بستن مجلس هست .
و داستان از زبان یک کتاب شناس و عتیقه فروش که دنبال کتاب های عتیقه بود بیان میشود ، این فرد علیرغم معامله ی کتاب های خطی و عتیقه ، خیلی به کتاب ها و خوانده شدن شان اهمیت میداد و قبل از فروش آن ها را می‌خواند و از روی برخی نسخه برداری می‌کرد. 
او در طول زندگی سختی های زیادی در این راه دیده بود .
در مورد داستان ؛ روایات سیر زمانی خطی ندارند و فکر می‌کنم سبک  جریان سیال ذهن هم در خود جای داده  و گاهی در ذهن ش ناپدری اش را ميبيند و حرف ها و دیدگاه های او را نسبت به کتاب ها و وقایع می‌شنود(از آنجا که پیشه ی او را ادامه داده است. )
در طول کتاب راوی میان بیان داستان ، اطلاعات تکمیلی دیگری رو هم با تفصیل و خیلی طولانی درباره ی وقایع ، افراد ، مکان ها و کتاب ها ارائه می‌دهد که برای من کمی حوصله سر بر بود ، همینطور قابل ذکر است که در برخی قسمت ها نیز ذکر جزئیات با شرح دقیق، علاوه بر حوصله سر بر بودن جالب هم بود .
و از آنجا که همزمان در حال خوانش سمفونی مردگان هم هستم به نظرم سبک کتاب کمی برگرفته از آن بود و به نوعی انگار نویسنده ی بی کتابی خواسته بود سبک عباس معروفی  را تمرین کند .
از میانه ی کتاب به بعد ، داستان به کتابی که با دردسرهای زیاد به دست راوی می رسد می‌پردازد و در خلال داستان اصلی ، داستان ها و افسانه های این کتاب جانبی و داستان هایی مربوط به چگونگی نوشته شدن ش رو هم می‌خوانیم که مربوط به دوران ناصر الدین شاه است و موضوع کتاب هم ضحاك خون خوار  .
در کل که کتاب و سبک نویسنده برایم خیلی جالب بود . و به دلیل داشتن واژه های قدیمی و منسوخ شده ، من را مجبور به جستجوی کلمات و هینطور وقایع و کتاب ها کرد و چیزهای زیادی به اطلاعاتم افزود .

      
2

25

(0/1000)

نظرات

دقیقا آدم اصلا فکر نمیکنه نویسنده‌ی کتاب هم‌عصر ما باشه، به‌نظرم این از مهارت بالای نویسنده‌ست👌🏻
ممنون که بازم همراه بودید و خوشحالم که کتاب انتخابی رو دوست داشتید:)

2

خواهش  میکنم عزیزم ممنون برای انتخاب و معرفی خوب تون

2