یادداشت محمدرضا اکبری
1402/5/30
تاریخ زندگانی پیامبر (ص) خلاصه شده کتابی چهارجلدی با عنوان "تاریخ تحقیقی اسلام " از همین نویسندهست ، که دوران زندگی پیامبر (ص) رو از تولد تا سال دهم هجری روایت میکند . از کتابی با حجم کمتر از ۲۰۰ صفحه درباره موضوعی گسترده مثل تاریخ اسلام و زندگی پیامبر انتظار زیادی نداشتم ، هدف من صرفا آشناشدن با کلیات بود به همین خاطر این کتاب را انتخاب کردم . نکتهی آزاردهنده کامل نبودن روایتِ کتاب از بعضی اتفاقات بود ، به این معنا که روایت یا شروع خوبی نداشت و من متوجه منشا اون اتفاق نمیشدم یا اگر شروع خوبی داشت ، نتیجهگیری کار میلَنگید و به سبکِ اصغرفرهادی طوری پایان باز بود . از طرف دیگر دستهبندی فصول کتاب بر اساس تسلسل تاریخی سبب به هم ریختهشدن سیر اتفاقات در ذهن نمیشد . در کل برای آشناشدن با برخی اتفاقات مهم هر سال هجری ، کتاب مناسبیست ولی نه بیشتر .
1402/6/6
همونطور که مطلعید معمولا همه ی کتابهای تاریخ تحلیلی ضمن تحلیل، نقل واقعه رو هم دارن ولی این کتاب به نظرم هم مخاطبِ به دنبال نقلیات را راضی می کند که حوصله خواندن منابع متقدم رو به صورت مستقیم نداره و هم مخاطب به دنبال تحلیل تاریخی را راضی نگه می دارد.
محمدرضا اکبری
1402/6/6