یادداشت سیده زینب موسوی
1404/3/31
این کتاب رو از نمایشگاه کتاب پارسال خریدم (تا جایی که یادمه اون موقع هنوز نسخهٔ الکترونیکی نداشت و همین الان هم الکترونیکیش گویا فقط تو فراکتاب موجوده). سر شرایط این روزها یادی از کتابهای چاپیم کردم و بعد از کمی بالاپایینکردن گزینههای موجود، دست گذاشتم رو این یکی. و خب، برخلاف روال معمولم یه روزه هم تمومش کردم :) واقعا کتاب دوستداشتنی و روونی بود. قصه سر احیای یه کارخونهٔ ورشکستهست، کارخونهٔ تولید الکتروموتور جمکو. اینقدر اوضاعی که در ابتدای کتاب از این کارخونه توصیف میشه خرابه که اگر انجام نشده بود و الان از آینده در موردش حرف نمیزدیم قطعا کسی باور نمیکرد چنین مورد ناامیدکنندهای رو بشه دوباره به زندگی برگردوند. ولی خب شد و فرآیند برگشت این کارخونه به زندگی واقعا تو این کتاب، جذاب روایت شده. این چیزا رو که میخونیم به صورت ملموس و عینی میفهمیم که واقعا «کار نشد نداره»! میتونیم هی بشینیم بگیم نمیشه، نمیتونم، فلانی سنگاندازی میکنه، مسئولین بدن و غیره، یا میتونیم مثل این آدما واقعا و با تمام وجود تلاش کنیم! البته اینجا هم سنگاندازی و اختلاس و این بند و بساطا پیدا میشه که موقع خوندنش با خودم میگفتم واقعا شما وجدان ندارید؟ بابا یه درصد احتمال نمیدید شاید قرار باشه اون دنیا بابت این مال مردم خوردن جواب پس بدید؟ ولی خب، مسئله اینجاست که قهرمانهای این داستان واقعی تونستن با وجود تمام این مشکلات این کارخونه رو به اوج برسونن. من مدل چیدن روایتها رو هم پسندیدم واقعا. کتاب به ۱۹ تا فصل/آچار! و یه سخن پایانی تقسیم شده و ۱۱ تا راوی داره که به جز اولی، عکس بقیه آخر کتاب اومده (من به هر فصل که میرسیدم اول میرفتم عکس راوی رو آخر کتاب نگاه میکردم و بعد ادامه میدادم 🙂). بعد تقریبا آخر هر فصل با چند جمله به فصل بعد وصل شده و یه سیر زمانی قشنگی از این مسیر پیشرفت نشون میده. خلاصه که خوندنش تجربهٔ دلچسبی بود و حس خوب خستگیناپذیری و توکل و کم نیاوردن و ما میتوانیم با خوندن این کتاب به دل و جون خواننده میشینه. قابل توصیه به همه هم هست به نظرم، از نوجوون تا بزرگسال. همه بخونید و لذت ببرید و به مردان و زنان پرتلاش این سرزمین افتخار کنید 😍 پ.ن.: اینجانب تو دانشگاه اصلا از درسهای قدرت و کنترل خوشم نمیاومد، خصوصا قدرت 😅 ولی خب تو این کتاب اینقدر جالب در مورد الکتروموتورها و کاربردهای بسیار متنوعشون حرف میزنه که حتی منم به این بخش از رشتهٔ برق علاقهمند شدم 😄
سیده زینب موسوی
1404/3/31